آیتالله دینپرور، عضو انجمن مهدویت حوزه و بنیاد نهجالبلاغه در رابطه با ابعاد شخصیتی حضرت زینالعابدین امام سجاد (ع) به خبرنگار شبستان گفت: نقش امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در حادثه عاشورا و بخصوص پس از عاشورا، نقشی اساسی و حیاتی است که از ارکان فرهنگ عاشورا است. امام سجاد (ع) مکمل و متمم موضوع شهادت در بیداری اسلامی و آگاهیبخشی به مردم نسبت به اسلام راستین و خیانت و عدم پایبندی بنیامیه نسبت به اسلام هستند.
وی با اشاره به افشاگریهای حضرت بر علیه حکومت بنیامیه تصریح کرد: سخنرانیهای حضرت سجاد (ع) بخصوص در مسجد اموی شام در حضور مردم و سیاستمداران خارجی سایر کشورها، اثرات شگرفی و عمیق در انقلابهای پس از نهضت عاشورا داشت. هنگامی که حضرت در مقابل یزید خود را معرفی کرده و جنایتهای بنیامیه بر علیه خاندان پیامبر گرامی اسلام را برشمرد. مردم چنان منقلب شدند که یزید ترسید در همان لحظه علیه حکومت او شورش و اعتراضی به پا شود، لذا دستور داد تا مؤذن اذان بگوید و فضا از این حالت تغییر کرده و خارج شود اما موفق به انجام این تصمیم نشد و شاهد این ادعا نیز آن است که به گواهی تاریخ اولین مراسم عزاداری بر امام حسین (ع) در کاخ یزید برپا شد و از آنجا به سایر شهرها و بلاد اسلامی نیز سرایت کرد.
آیتالله دینپرور خاطرنشان کرد: خطبههای حضرت زینالعابدین (ع) پس از واقعه خونین کربلا، بیشتر جنبه روشنگری نسبت به مسایل سیاسی جهان اسلام در آن روزگار و ترسیم چهره واقعی بنیامیه برای مردم را دربر داشت.
وی افزود: دورانی را که امام سجاد (ع) پس از این وقایع در مدینه بسر میبردند، دعاها و خطبههایی داشتهاند که مجموعهای از علوم و معارف عرفانی و برخی مسایل اخلاقی و سیاسی را شامل میشود که حضرت در قالب دعا آنها را بیان کرده است.
این عضو مجمع علمی مهدویت یادآور شد: حضرت سیدالساجدین (ع) با دعاها و مناجاتهای خود در آن روزگار سعی در حفظ فضای معنوی جامعه داشته و به شکل غیرمستقیم مردم را به این نکته متذکر میشدند که فراموشی دعا، مناجات و ارتباط تنگاتنگ و مستقیم با خدا، آنها را به دام شیاطین و دشمنان دین و اسلام گرفتار میکند.
آیتالله دینپرور همچنین در رابطه با صحیفه سجادیه اثر گرانقدر به یادگار مانده از امام چهارم گفت: ارتباط انسان با خدا و دعا کردن، یکی از نیازهای حقیقی انسان است اما باید توجه داشت که در مسیر ارتباط با خدا و مسایل عرفانی، هر فردی نمیتواند ادعای راهنمایی و راهبری داشته باشد یا اینکه انسان از پیش خود دست به عمل یا حرکتی بزند بلکه میبایست راهنما و راهبری داشت که این راهنما دارای سرمایههای معنوی خاص بوده و از نظر ارتباط با خدا، جایگاه ویژهای داشته باشد که در دین اسلام چنین ویژگیهایی در درجه اول منحصر به پیامبر و ائمه معصومین (ع) است. آنها راز و رمز این راه را میدانند و برای مردم بیان میکنند.
وی تصریح کرد: امام سجاد (ع) با دارا بودن چنین میراث گرانبهایی از عرفان حقیقی که از پدران و اجداد طاهرین به ارث برده است، در صحیفه سجادیه این رازها و نکتهها را برای مردم بیان کردهاند.
آیتالله دینپرور در ادامه خاطرنشان کرد: خاستگاه مسایل عرفانی و جنبههای معنوی انسان همانا ارتباطات و عملکردهای جاری و ساری در زندگی روزمره انسان است. برقراری ارتباط با آسمان و دست یافتن به موفقیتهای معنوی نیازمند آگاهی از نکتهها و رازهای این مسیر است که در دعاهای امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه به این نکتهها و رازهای عملی اشاره شده است.
پایان پیام/
نقش امام سجاد (ع)در حادثه عاشورا و بخصوص پس از عاشورا، نقشی اساسی و حیاتی است که از ارکان فرهنگ عاشورا و مکمل و متمم موضوع شهادت در بیداری اسلامی و آگاهیبخشی به مردم نسبت به اسلام راستین و خیانت بنی امیه است.
کد خبر 199111
نظر شما