نظام صلاحیت حرفه ای تا 6 ماه دیگر در کشور اجرایی می شود

معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی و کاربردی از اجرایی شدن نظام صلاحیت حرفه ای تا 6 ماه دیگر خبر داد و گفت: تمام دستگاه های اجرایی موظف هستند با تایید نظام صلاحیت حرفه ای افراد را به استخدام خود درآورند.

به گزارش خبرنگار شبستان، رجبعلی برزویی معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی و کاربردی در نشست خبری صبح امروز گفت: نظام جامع مهارت و فناوری در سه زیرنظام آموزش و مهارت، نظام صلاحیت حرفه ای و شرایط احراز اشتغال تصویب شده است.

 

وی با بیان اینکه نظام آموزش مهارت سال گذشته به تصویب رسید، افزود: امسال نظام صلاحیت حرفه ای با محوریت دانشگاه علمی و کاربردی و همکاری سازمان فنی و حرفه ای به نتیجه رسیده است و تا 6 ماه آینده اجرایی و عملی می شود.

 

وی ادامه داد: براساس آیین نامه صلاحیت حرفه ای همه دستگاه های اجرایی اعم از خصوصی و دولتی صنفی و عمومی موظف هستند افراد را با توجه به چارچوب نظام صلاحیت حرفه ای استخدام کنند.

 

برزویی با بیان اینکه نظام صلاحیت حرفه ای در ده سطح تقسیم بندی شده است، خاطرنشان کرد: در سطح اول قشر کارگر و در سطح دهم خبرگان و مقامات هستند.

 

وی با بیان اینکه تا 6 ماه دیگر هر نوع استخدامی باید متناسب با این نظام صورت گیرد، خاطرنشان کرد: ابتدا یک آزمون گرفته می شود و یا فرد باید سابقه و توانمندی های لازم را که در آیین نامه نظام صلاحیت حرفه ای آمده است داشته باشد و در ماده 13 این آیین نامه آمده است که حتی اگر فردی صلاحیت حرفه ای را در نظام هایی مانند نظام مهندسی کسب کرده باشد باید در قالب صلاحیت حرفه ای تایید شود.

 

به گفته برزویی اگر شرکت های خارجی در پروژه های ایران همکاری کنند باید طبق چارچوب صلاحیت حرفه ای تایید شده باشد.

 

معاون آموزشی علمی و کاربردی با بیان اینکه این نظام مختص علمی و کاربردی نیست بلکه یک باور اجتماعی و نیاز جامعه است، تاکید کرد: کسانی که تحت پوشش بیمه هستند باید در نظام صلاحیت حرفه ای تایید شده باشند و استانداردهای لازم این نظام را برای استخدام داشته باشند.

 

تدوین نظام احراز اشتغال

معاون آموزشی دانشگاه علمی و کاربردی از تدوین نظام احراز اشتغال خبر داد و گفت: پنج گام نظام احراز اشتغال تدوین شده است و در حال نهایی شدن است تا این سه نظام تکمیل شود.

 

تصویب 36 رشته جدید در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه جامع

برزویی از تصویب 36 رشته جدید در وزارت علوم خبر داد و گفت: مهندسی فناوری ارشد و کارشناس حرفه ای ارشد هدفمند و پروژه محور است و این 36 رشته هم با نیاز جامعه تدوین شده است.

 

پذیرش دانشجو در دوره دکترا برای مهر سال آینده

برزویی از مراحل نهایی تصویب مقطع دکترا دانشگاه جامع علمی و کاربردی در شورای برنامه ریزی خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم برای مهر سال آینده پذیرش دانشجو داشته باشیم.

 

صدور 26 مجوز برای راه اندازی موسسه آموزش عالی آزاد

معاون آموزشی دانشگاه علمی و کاربردی با بیان اینکه تمام ماموریت های موسسه های آموزش عالی آزاد به دانشگاه جامع علمی و کاربردی سپرده شده است، اظهار کرد: مجوز 26 موسسه آموزش عالی آزاد صادر شده است و در 16 استان محروم این موسسات تاسیس شده اند.

 

ایجاد رشته کاردانی حرفه ای امور دهداری و شوراها

برزویی با بیان اینکه رشته کاردانی حرفه ای امور دهداری و شوراها را برای روستاها تدوین کرده ایم، اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی و کاربردی در این رشته به صورت غیرحضوری از بهمن ماه دانشجو پذیرش می کند.

 

به گفته برزویی دانشگاه جامع علمی و کاربردی 968 مرکز بیش از 40 هزار مدرس و بیش از 600 هزار دانشجو دارد.

 

وی با بیان اینکه ظرفیت دانشجو در برخی زیرنظام های آموزشی 20 تا 30 درصد کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: جمعیت دانشگاه علمی و کاربردی از سال 89 که 390 هزار دانشجو بوده به 600 هزار نفر در امسال رسیده است که این یک موفقیت به حساب می آید.

 

وی با بیان اینکه تمام رشته های ما هدفمند و پروژه محور است اظهار کرد: سال گذشته 16 رشته تصویب کرده ایم اما امسال این 16 رشته به 7 رشته کاهش پیدا کرده اند به دلیل اینکه نیازی برای پذیرش دانشجو در این رشته ها دیده نشد.

 

پذیرش دانشجو در کارشناسی حرفه ای ارشد خبرنگاری بین الملل

معاون آموزشی دانشگاه علمی و کاربردی درباره کارشناسی حرفه ای ارشد خبرنگاری بین المللی گفت: برای اولین بار در رشته خبرنگاری بین المللی در مقطع کارشناسی حرفه ای ارشد برای مهر سال 92 دانشجو پذیرش می شود.

 

وی با اشاره به ضرورت اجرای پروژه کارشناسی حرفه ای ارشد خبرنگاری بین المللی اظهار کرد: لزوم تربیت خبرنگاران حرفه ای و کارآمد آشنا با زمینه ها ساختارها و سبک های پیچیده و نوین فعالیت در عرصه خبرنگاری و گزارشگری در نظام ارتباط بین الملل، دستیابی به یک مدل کاملاً بومی با رویکرد آسیب شناسانه مبتنی بر تجربه ها و سبک های کارآمد خبرنگاری های کارآمد بزرگ بین المللی و تقویت زمینه ها و سبک های کاربردی و روزآمد در خبرنگاران ارشد و فعال در حوزه اخبار بین الملل و تقویت ضعف های موجود در نظام آموزشی، همگامی و همگرایی با تحولات فن آوری جدید در حوزه خبر و رسانه، کاهش شکاف موجود و ایجاد ارتباط منطقی میان آموزش های علمی، کاربردی و مهارتی در سطح کارشناسی با رشته های موجود در نظام آموزش نظری در مقاطع تحصیلات تکمیلی، پیچیده تر شدن الگوهای فرایند خبری و تبلیغی اردوگاه امپریالیسم رسانه غرب و آژانس های خبری و بنگاههای بزرگ سخن پراکنی آمریکا و صهیونیستی و در نتیجه لزوم آموزش و تربیت خبرنگاران، سردبیران کارآمد و ماهر در برابر سپر رسانه های بین المللی از ضرورت تدوین این رشته بوده است.

 

به گفته معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی و کاربردی خبرگزاری جمهوری اسلامی سازمان مجری این پروژه است و 800 میلیون ریال بودجه برای اجرای این پروژه تخصیص داده است.

 

نشست خبری معاون آموزشی دانشگاه علمی و کاربردی امروز 7 آذرماه در سالن کنفرانس این دانشگاه برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 199097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha