جامعه از نگاه مطبوعات

از انتقاد نماینده شهرهای زلزله زده تا منطقی بودن طراحی لباس ها و معماری شهرها در صفحه اجتماعی روزنامه های امروز.

به گزارش شبستان، روزنامه های وطن امروز،ایران، همشهری، تهران امروز، جام جم، کیهان هرکدام به طور جداگانه به مطالب مختلفی چون سرما زلزله‌زده‌ها را می‌لرزاند ،ارائه خدمات درمانی یکسان به همه بیمه شدگان، ایران به (پنجره جمعیتی)رسید، اما و اگرهای طرح جدید آموزشی، مدارسِ دوستدار معلولان در راه است، انتقاد از نحوه فروش قبور چند طبقه مردگان و درس های مکتب عاشورا پرداخته اند.


وطن امروز:
این روزنامه در گزارش صفحه اجتماعی خود به گفت‌وگو با نمایندگان مردم زلزله‌زده آذربایجان‌شرقی در مجلس پرداخته و چنین آورده است: 3 ماه از زلزله ویرانگر در شهرستان ورزقان، هریس و اهر از توابع آذربایجان‌شرقی می‌گذرد اما تلاش برای بازسازی 2 ماهه سرپناه برای همه زلزله‌زدگان عملی نشد و با شروع سرما که هفته‌هاست در این مناطق آغاز شده این بار لرزه بر اندام اهالی این مناطق افتاده است. اگر چه کمک‌ها و امدادرسانی به زلزله‌زدگان در روزهای ابتدایی انجام شد اما کم‌کم نیاز اصلی این افراد به خانه‌ای مناسب برای در امان ماندن از سرمای زمستان زودرس در این مناطق دغدغه اول مردم و مسؤولان شد. دولت نیز نوع کمک‌های خود را به مردم اعلام کرد که کم و بیش به دست مردم رسید اما وعده اصلی که خانه‌دار شدن همه آنها بود هنوز اتفاق نیفتاده و تعداد زیادی از این افراد در کانکس‌ها و چادر زندگی می‌کنند و... 


همشهری:
این روزنامه نیز در گزارش امروز خود به رشد جمعیتی با ورو دهه 60ها به سن باروری اشاره کرده و آورده است: مدیر کل آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور گفت: کشور هم‌اکنون در پنجره جمعیتی و فرصت طلایی قرار دارد و باید از این فرصت استفاده کرد.

 

علی‌اکبر محزون با بیان اینکه اغلب کشورها آرزوی چنین وضعیت هرم جمعیتی را دارند، گفت: مسئولان و برنامه‌ریزان کشور باید از پتانسیل‌های جمعیت کنونی برای ترمیم ساختار جمعیتی کشور استفاده کنند.

 

به گزارش همشهری، پنجره جمعیتی یا فرصت جمعیتی زمانی برای هر کشوری ایجاد می‌شود که جمعیت در سن کار و فعالیت اقتصادی در آن کشور به حداکثر میزان خود برسد.

این تحول جمعیتی حاکی از آن است که در دهه جاری و پیش‌رو، نسبت جمعیت مولد به بالا‌ترین سطح خود در تاریخ تحولات جمعیتی کشور می‌رسد.

 

هرم سنی جمعیت کشور در سال 1385 افزایش فوق‌العاده جمعیت گروه‌های سنی 19- 15 و 24-20ساله (نسل متولدان دهه 60) را نشان می‌دهد که اصرار تبلیغات رسمی بر افزایش جمعیت در دهه اول پس از انقلاب، باعث شده در حال حاضر کشور با پدیده تورم جوانی روبرو باشد.


تهران امروز:
این روزنامه نیز در صفحه اجتماعی خود به اجرای نظام آموزشی 3-3-6 پرداخته و در ادامه آورده است: ظام آموزشی 6-3-3 که دو ماه از اجرایی شدن آن در کشور می‌گذرد تنها چند سال مهمان مدارس است و پس از آن به گفته وزیر آموزش و پرورش نظام آموزشی 3-3-3-3 جایگزین نظام فعلی که اجرایی شدنش با سروصدای زیادی همراه بود، می‌شود.

 

تغییرات در نظام آموزشی کشورمان چندان هم بی‌سابقه نیست اما نکته اصلی اینجاست که با وجود تغییرات مکرر در این سیستم، هنوز هیچ ثباتی در سیستم آموزشی کشورمان به وجود نیامده و هر ساله باید شاهد تغییرات مکرر در کتاب‌های درسی، نحوه تدریس، ایجاد طرح‌های مختلف در سیستم آموزشی همچون طرح‌های صباح، کرامت، خلاقیت، جابر بن حیان، طرح‌های توصیفی، طناورز و... و این اواخر نیز به‌رغم همه مخالفت‌هایی که شد شاهد اجرایی شدن نظام آموزشی جدیدی در کشور باشیم که 40 سال پیش از نظام آموزشی کشور کنار گذاشته شده و طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از ابتدای مهرماه امسال اجرایی شده و قرار است پس از چند سال جای خود را به نظام آموزشی جدید‌تری بدهد...


جام جم:
این روزنامه در صفحه اجتماعی خود به مناسب‌سازی مدارس جدیدوامکان ادامه تحصیل دانش‌آموزان استثنایی در مدارس عادی پرداخته و چنین آورده است: فعلا اوضاع به کام دانش‌آموزان معلول نیست، اما اگر وعده رئیس سازمان مدارس استثنایی کشور محقق شود، در آینده‌ای که زمان رسیدنش به‌طور دقیق معلوم نیست، موانع تحصیل این دانش‌آموزان برداشته می‌شود.


آموزش و پرورش اصرار دارد بگوید همان‌طور که افراد معلول در بزرگسالی وارد اجتماع می‌شوند و در کنار افراد عادی قرار می‌گیرند، در سنین مدرسه نیز باید در کنار دانش‌آموزان عادی درس بخوانند تا هم آنها و هم سایر دانش‌آموزان یاد بگیرند که چطور باید در کنار هم زندگی کنند.


آمدن گروهی از دانش‌آموزان معلول به مدارس عادی و درس خواندنشان در سیستمی جدا از آموزش و پرورش استثنایی در سال‌های اخیر و نیز وعده روز گذشته رئیس سازمان مدارس استثنایی کشور مبنی بر مهیا شدن فضای مدارس عادی برای درس خواندن این گروه از دانش‌آموزان هم از این بابت است، اما این تفکر مدرن آنچنان با امکانات و واقعیت‌های موجود فاصله دارد که برای محقق شدن این سیاست و پیاده شدن این تفکر باید دست‌کم یک‌دهه وقت گذاشت و...


کیهان:
این روزنامه در صفحه اجتماعی خود به بخش دوم منطقی بودن طراحی لباس ها و معماری شهرها پردخته و این چنین آورده: کافی است که به بته جقه ترمه های ایرانی و پارچه های قلمکار و... چشم بدوزی تا خیالت فارغ از روزمرگی های نفس گیر فرصت پرواز در میان این نقش و نگارهای بدیع را پیدا کند. هزار بیت شعر دلفریب زندگی لابه لای این نقش ها نهفته است. هزار سبک بی نظیر زیبایی و هزار فرصت هنری و شغلی اگر برای پوشش مان که بخشی از هویت ماست، خواهان برنامه ریزی های منسجم و حساب شده ای باشیم.


دومین شاخه هنری اصیل و قدمت دار که می تواند به دلیل ماندگاری اش یکی از اصلی ترین معرف های هویت اقوام و ملت های مختلف باشد، معماری است. در این شاخه نیز ایرانیان را می توان بنیان گذار سبک های بدیع معماری جهان به حساب آورد. تاریخچه معماری را در ایران 6 هزار سال و تاریخچه پارچه و لباس را حدودا 3 هزار سال تخمین زده اند.


این قدمت گرانمایه می تواند اساس جریانی نو در زندگی امروز ما و حتی سایر مللی که ناگزیرند به دلیل نداشتن چنین پیشینه ای مقلد سبک های ایرانی باشند، قرار گیرد. چگونه است که ما خود را فراموش کرده ایم و در جایگاه مقلدانی کورکورانه نشسته ایم؟!


امروز در ایران 50 هزار دانشجوی معماری، شهرسازی و علوم وابسته به محیط زیست داریم، چنین رقمی بسیار امیدوارکننده است که به پشتوانه فکرهای جوان، آگاه و نوظهور بتوانیم گره گشای فروبستگی های فعلی باشیم. مطمئنا چنین معدن اندیشه ای نه تنها می تواند گره گشای مشکلات معماری در داخل کشور باشد، بلکه معماری ایرانی باید بتواند سری توی سرها درآورده و به الگویی جهانی بدل شود.


مشکل اساسی اینجاست که سیستم های مدیریت ساخت و ساز و کارفرمایی نسبتا ضعیف مانده و از فناوری های جدید خبری نیست. همچنین کارگرهای ماهر و تکنیسین های خبره علم ساخت و ساز و معماری هم نداریم. اغلب روستاییان و افغانی ها هستند که کار ساخت بناها را انجام می دهند، که در این زمینه هیچ نوع تبحر ویژه ای ندارند. به همین دلیل هر چقدر هم که فکر والا باشد، امکان ساخت آن فناوری مطرح است و ضمنا باید به پرورش تکنیسین های کاردان و زبده در این حوزه روی بیاوریم و...


پایان پیام/
 

کد خبر 199040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha