سازمان‌دهی و حفظ وحدت مردم مهمترین کارکرد مساجد در دوران انقلاب بود

مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد کرمان سازمان‌دهی و حفظ وحدت مردم را مهمترین کارکرد مساجد در دوران انقلاب دانست و گفت: بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران گسترش مسجدمحوری و توجه به جایگاه ولایت‌فقیه است.

حجت‌الاسلام مهدی رضایی، مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد استان کرمان انقلاب ایران را انقلابی مسجدمحوری همراه با ارزش‌های الهی و اسلامی و توجه به جایگاه ولایت‌فقیه به عنوان مهم‌ترین رکن جامعه اسلامی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: نسل جوان و دانشجو در انقلابی مسجدی حضور چشم‌گیر داشتند و عمق و ژرفای این انقلاب حتی در شعارهای پیش از انقلاب، راهپیمایی‌ها و تجمعات انقلابیون به وضوح احساس می‌شود.

وی افزود: پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و شاگردان راستین‌اش در مساجد برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری می‌شد. روحانیت آگاه در کنار برگزاری جلسات دینی و تفسیر قرآن به تبیین مباحث اجتماعی روز می پرداختند و از جنایات و خیانت‌های نظام استکباری و استعماری شاه پرده برمی‌داشتند.

حجت‌الاسلام رضایی ایجاد زمینه های رشد و ارتقای آگاهی های مردم در پایگاه‌های معنوی مساجد را از عمده‌ترین عوامل پیروزی انقلاب برشمرد.

مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد استان کرمان بیان کرد: تشکیل هسته‌های مبارزاتی در مساجد جامع و فعال سراسر کشور و نیز بهره‌برداری از فضای ماه محرم و رمضان و روشنگری علیه رژیم پهلوی در عزاداری امام حسین (ع) و بررسی ابعاد قیام امام و سالار شهیدان و بیان نکات حماسی و کلیدی به منظور تقویت روحیه مبارزه و حماسه بین اقشار مختلف مردم در مساجد به همت ائمه جماعات مساجد، روحانیون و افراد انقلابی و دلسوز از مهمترین اقدامات انقلابی بود.

وی با اشاره به جایگاه مسجد جامع کرمان به عنوان یکی از نمادهای بزرگ انقلاب مسجدی و پایگاه تأثیرگذار در آگاهی مردم این منطقه یادآور شد: مخالفت رژیم و عوامل آن به ویژه ساواک با حضور مردم در مساجد و اعمال خشونت علیه مردم و به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان باعث افزایش بیداری مردم و روشن کردن ماهیت واقعی و ضد دینی عوامل رژیم پهلوی در سطح مساجد و شعله‌ورتر شدن ارزش‌های انقلابی و اعتراضات مبارزات شد و زمینه را برای پیروزی انقلاب فراهم کرد.

حجت‌الاسلام رضایی یادآور شد: نقش مساجد در هشت سال دفاع مقدس به عنوان مهم‌ترین پایگاه اعزام نیرو و جمع‌آوری کمک‌های مردمی بر کسی پوشیده نیست. سازمان‌دهی و حفظ وحدت و انسجام نیروهای مردمی از کارکردهای مهم مساجد است. مساجد در طول تاریخ بهترین سنگر در بحث جنگ نرم محسوب می‌شوند.

مسئول دبیرخانه کانون‌های مساجد استان کرمان مساجد را بهترین مکان گسترش و ترویج فرهنگ استفاده صحیح و اسلامی از تکنولوژی و ارتباطات روز دانست و گفت: مقام معظم رهبری نیز در پیامی به اجلاس نماز، مساجد را منابر معارف اجتماعی و سیاسی خواندند و بر پردازش معارف دینی و ارتقای سطح فرهنگ اسلامی تأکید کردند.

وی ادامه داد: مساجد همچنان‌که باعث زمینه‌سازی پیروزی انقلاب شدند باعث تداوم و بقای آن نیز هستند، تشکیل جلسات دشمن‌شناسی، نقد و بررسی مسایل تاریخی از صدر اسلام تاکنون، بررسی تاریخ تحلیلی اسلام، ایجاد کرسی‌های آزاد‌اندیشی، حلقه‌های معرفت، تشکیل هسته‌های عملیات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و توجه به کارکردهای مختلف مساجد از مهمترین برنامه هایی است که در مساجد و به ویژه کانون های مساجد بعد از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1371 اساس و مبنای فعالیت کانون های مساجد قرار گرفت.

وی اضافه کرد: به موضوع مقابله با تهاجم فرهنگی و جنگ نرم که مهمترین دغدغه مقام عظمای ولایت است در کانون های مساجد پرداخته می شود. جذب نسل جوان به مساجد و کانون ها و برنامه های دینی از دیگر محورهایی است که در دستور کار کانون های مساجد است.

حجت‌الاسلام رضایی خاطرنشان کرد: افزایش بصیرت و بینش اقشار مختلف مردم به همت ائمه جماعات مساجد آگاه و انقلابی و توجه به نقش محوری آموزش در مساجد، جذب نسل جوان و افزایش مهارت و کارآیی آنان در سایه تعلیم و تعلم در مساجد با برگزاری دوره‌های مختلف آموزش و کاربردی امکان‌پذیر است و در این راستا کانون‌های مساجد مستعدترین پایگاه‌های برگزاری دوره‌های آموزشی و جذب جوانان در راستای تربیت هنرمندان مسجدی در کشور به شمار می‌روند.

پایان پیام/
 

کد خبر 19904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha