خبرگزاری شبستان: رییس مجلس شورای اسلامی صبح جمعه در راس یک هیئت پارلمانی به کشورهای سوریه، لبنان و ترکیه سفر کرده اند. هیئت پارلمانی ایران در این سفر طی دیدارهای دوجانبه و چندجانبه درباره مسائل منطقه ای گفتگو کرده اند. اهم موضوعات مورد بحث چگونگی ایجاد آرامش در سوریه و پیروزی مقاومت بر رژیم صهیونیستی بوده است. وی در دمشق در دیدار با بشار اسد و رییس مجلس سوریه، بر حمایت ایران از مقاومت تاکید کرده اند. آقای لاریجانی در سفر به لبنان نیز در بدو ورود به فرودگاه بیروت مورد استقبال نمایندگان حزب الله، جنبش امل و جریان ارامنه قرار گرفته و با نبیه بری رئیس مجلس لبنان هم دیداری داشته اند.
همچنین ایشان در سفر به ترکیه، ضمن شرکت در مراسم بزرگ عاشورای حسینی و سخنرانی در این مراسم، با آقای اردوغان نخست وزیر این کشور و آقای چیچک رئیس مجلس ترکیه درباره گفتگو کردند. گسترش روابط اقتصادی، اوضاع سوریه و سامانه موشکی پاتریوت اهم موضوعات مورد بحث فی مابین مقامات ترکیه و هیئت پارلمانی ایران را تشکیل داده است.
"دیپلماسی پارلمانی" و سفر هیئت پارلمانی یک کشور برای گفتگو و رایزنی در خصوص موضوعات مختلف داخلی، منطقه ای و بین المللی موضوعی است که در بسیاری از کشورها رایج می باشد و در واقع بخشی طبیعی از دیپلماسی رایج بین المللی می باشد.
موضوعی که در خصوص این سفر اهمیت دارد عمق استراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه به عنوان یک بازیگر منطقه ای تاثیر گذار است. عمق استراتژیک ایران که از عراق شروع می شود و کل منطقه به ویژه سوریه لبنان و فلسطین را نیز در برمی گیرد. در محور خاورمیانه عربی که نبض انرژی جهان و محل پیوند سه قاره می باشد، جایگاه ایران به عنوان یک بازیگر منطقه ای قوی و نقش تعیین کننده آن در معادلات منطقه ای که در حال حاضر نیز درخصوص بحران سوریه بیش از پیش مورد خود را نشام می دهد باید مدنظر قرار گیرد.
مقطعی زمانی سفر و این موضوع که این سفر بلافاصله بعد از پیروزی مقاومت در جنگ 8 روزه غزه حالت نمادین پیدا کرده و محور مقاومت و دولت های و جنبش های شیعی را حاضر در صحنه و فعال می نمایاند "تقویت محور مقاومت" و "بازتولید گفتمان مقاومت "خود را به وضوح در این سفر نشان می دهد.
"جهت گیری میانه روانه" ایران در تمامی مسائل منطقه به جز موضوع رژیم صهیونیستی نیز گزاره ای است که در موضع گیری و عملکرد ایران در تمام مسائل منطقه ای تا کنون مشهود بوده است و این همان نگاهی است که در حال حاضر حل مسائل منطقه وابسته به آن است و رویکرد افراط گرایانه و غیر منطقی بعضی کشورها به این مسائل مانع از حل بحران های منطقه ای شده است.
نویسنده: اقدس اقبال
پایان پیام/
نظر شما