بقایای مسجد کهن جیرفت، پلان مساجد اولیه را نشان می دهد

مدیر پایگاه باستان شناسی حوزه هلیل رود گفت: مسجد کهن جیرفت با نشان دادن پلان مساجد اولیه، دارای رونق و گسترش است و چند دوره تاریخی را نشان می دهد.

نادرعلیدادی سلیمانی، مدیر پایگاه باستانشناسی حوزه هلیل رود به شبستان گفت: برای مرمت بیشتر و ایجاد پوشش برروی بقایای مسجد کهن و تاریخی در شهر قدیم جیرفت، نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه هستیم.


وی افزود: در سال های گذشته مقداری کارهای مرمتی و پوشش ایجاد شده است؛ اما کافی نیست؛ زیرا اندود ایجاد شده به شدت تحت فرسایش قرار می گیرد و ایجاد یک سازه فلزی بر روی کل این محوطه ضروری است.


علیدادی سلیمانی خاطر نشان کرد: مسجد کهن جیرفت یکی از پلان های مساجد اولیه اسلامی را بازگو می کند و دوره های رونق و گسترشی دارد که می تواند چند دوره تاریخی را نشان دهد.


مدیر پایگاه باستانشناسی حوزه هلیل رود افزود: آثار به دست آمده در این محوطه تاریخی، بسیار با ارزش است و اوج شکوفایی و رونق این منطقه را در آن زمان نشان می دهد.


وی گفت: نجات بقایای این مسجد از عوامل طبیعی در کنار کاوش برای بیرون آوردن بیشتر مسجد از زیر خاک و مطالعه گسترده تر، نیازمند اعتبار است که امیدواریم به زودی محقق شود.

 

در سال های اخیر با آغاز کاوش ها در محوطه های تاریخی و باستانی حوزه هلیل رود در محوطه تاریخی بهجرد( شهر کلنگی و قدیم جیرفت) از زیر خاک مناره های مسجدی عظیم با معماری و کاشیکاری منحصر به فرد بیرون آمد.

از این مسجد بزرگ در منابع تاریخی ایران و عرب یاد شده است و نشان از دوران شکوفایی و رونق حوزه هلیل رود دارد که در اثر عواملی چون یورش ها و جنگ ها تخریب و سپس در زیر خاک مدفون شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 199035

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha