امام خمینی(ره)  بر مساله ولایت فقیه  تجسم عینی بخشید

مدیرکل امور روحانیت صداوسیما با بیان اینکه ولایت فقیه حدواصل و حدفاصل بین احکام الهی با پیشرفت تمدن بشری است، افزود: امام (ره) بر مساله ولایت فقیه تجسم عینی بخشید.

حجت الاسلام ادیب یزدی، مدیرکل امور روحانیت صداوسیما در بررسی جایگاه ولایت فقیه در حکومت اسلامی و نقش آن در پیروزی انقلاب اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: ولایت فقیه احساس وابستگی انسان به عالم بالا، دعوت به فطرت و پذیرش مدیریت حکیمانه پروردگار عالمیان بر جای، جای عالم است که تجلی این مدیریت در چهره علی ابن ابیطالب (ع) و اولاد معصومشان دیده می شود.

 

وی با بیان اینکه هیچ کدام از واجبات خداوند به اندازه ولایت مهم نیست، اظهار کرد: ولایت؛ خمیرمایه، اصل و ریشه همه واجبات است به گونه ای که نماز و حج بدون ولایت کاری بیهوده است و در صورت وجود ولایت همه این ارزش ها مانند دانه های تسبیح که با یک بند به هم متصل شده اند، وصل شده و به عالم بالا ارجاع پیدا می کنند.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی با اشاره به مساله عقلی ولایت فقیه و با بیان اینکه در دوران غیبت امام زمان (عج) مردم نمی توانند احکام الهی را کنار بگذارند، خاطرنشان کرد: در هیچ آیه و روایاتی چنین مطلبی که در صورت غیبت امام زمان (عج) مردم احکام الهی را کنار بگذارند، وجود نداشته است و این امر از لحاظ عقلانی نیز صحیح نیست.

 

مدیرکل امور روحانیت صداوسیما با بیان اینکه دوران غیبت امام (عج) یک امتحان سنگین الهی برای امت اسلام است، تصریح کرد: مسلمانان در این دوران نشان می دهند که تا چه اندازه به اجرای احکام اسلام توجه کرده و پایبند هستند،حتی عقل نیز در چنین شرایطی حکم بر این می کند که پروردگار عالمیان فکری برای مدیریت و انسجام آحاد مسلمانان در دوران غیبت کرده است.

 

وی اضافه کرد: حکم عقل نیز در دوران غیبت امام زمان (ره) بر این است که مردم به سمت بهترین ها، فردی که بنده صالح خداوند، خودساخته، مدیر و مدبر بوده و اهل دنیا و خودنمایی نباشد، بروند. ملت ایران نیز چنین ویژگی هایی را در شخصیت امام راحل دیدند و وی را به عنوان ولی فقیه انتخاب کردند.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی با تاکید بر اینکه امام (ره) به طور طبیعی به عنوان رهبر انتخاب شدند، یادآور شد: ما جایی برای رهبری امام رای گیری نکردیم و 98 درصد رای موافق با رهبری و ولایت ایشان بود و مردم ایشان را به عنوان ولی فقیه پذیرفتند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: مردم ایران نیز وقتی به طور فطری و قهری تمام مراتب خدایی و الهی را در وجود امام (ره) بزرگوار مشاهده کردند به سمت ایشان رو آوردند و مدیریت وی را برای کشور پذیرفتند.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی تصریح کرد: در روایت نقل شده است که امام صادق (ع) مردم را به سوی حاکم عادل و عالم بزرگوار دعوت می کردند و می فرمودند: "در صورت عدم دسترسی به ما نزد افرادی که به دنبال  ترویج آداب، سنن و احکام الهی ما هستند مراجعه کنید".

 

وی با بیان اینکه از نظر عقلی هم، ولایت فقیه دارای پشتوانه بسیار قوی است، یادآور شد: قرآن کریم هم علمای بزرگوار را به عنوان مردمانی شایسته و خداترس معرفی کرده است.

 

مدیرکل امور روحانیت صداوسیما با اشاره به اینکه امام راحل بر مساله ولایت فقیه تجسم حاکمیت و تجسم عینی بخشیدند، اظهار کرد: ایشان فرمودند: "ولایت فقیه تنها محوری است که می تواند آحاد ملت ایران را بر گرد خود جمع کند و جای هیچ تردیدی را هم باقی نمی گذارد".

 

وی اضافه کرد: ما غیر از ولایت فقیه واژه دیگری نمی شناسیم که اینگونه ملت را با ذوق و شوق گرد هم جمع کند و دنبال یک حقیقت واحد بگردند.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی با تاکید به نقش ولایت فقیه در رشد و توسعه جامعه در عرصه های مختلف اجتماعی و سیاسی خاطرنشان کرد: ولایت فقیه بینشی الهی است، بنابراین انتظار هرگونه رشد و توسعه برای جامعه در آفاق ولایت فقیه وجود دارد. همچنین این ولایت به دلیل خدادادی بودن می تواند همواره ملزومات و نیازمندی های جوامع اسلامی را تشخیص داده و احکام صادره ناشی از آن، مردم را در راستای نیل به مراتب تمدن بشری یاری کند.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی با بیان اینکه ولایت فقیه به عنوان یک بینش قطعی اسلام، موانع پیشرفت را از مقابل پای ملت ایران برمی دارد گفت: ما هیچ زمانی باور نمی کردیم که بتوانیم حکومت را اداره کنیم، اما فتوای امام بزرگوار راه را برای اداره جامعه باز کرد، به طوری که نظرات ایشان در باب ولایت فقیه، نظرات بسیار روشنفکرانه، کارساز و کارآمد بود و همچنین راه را برای انعقاد حکومت اسلامی و تعیین قانون اساسی گشود.

 

وی افزود: این امر بیانگر ولایت فقیه به عنوان یک تنظیم کننده اسلام واقعی است که می تواند با مراتب تمدن بشری و عرصه های علمی و صنعتی همراه بوده و  پیشرفت کند.

 

مدیرکل امور روحانیت صداوسیما با تاکید بر اینکه ولایت فقیه حدواصل و حدفاصل بین احکام الهی و احکام وحیانی با پیشرفت در تمدن بشری است، یادآور شد: این تناسب را ولایت فقیه در جامعه ایجاد می کند و پیشرفت بدون گناه، انحراف و خلاف شرع را به مردم نشان می دهد.

 

وی با بیان اینکه ما این راهگشایی و پیشرفت را از جانب مقام معظم رهبری در جامعه شاهد هستیم، تصریح کرد: رهبری ایشان به گونه ای است که مردم را با ذوق و شوق خاصی در راستای پیشرفت و خودکفایی قرار داده به طوری که در حال حاضر ایران در بسیاری از استانداردهای جهانی مانند بهداشت، صنایع دفاعی و نظامی جلوتر از سایر کشورهای جهان بوده و پیشرفت قابل توجهی کرده است.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی با تاکید به اینکه ولایت فقیه نقش مهمی در رشد و عقب ماندگی جامعه دارد، افزود: ولایت فقیه با یک دست احکام الهی را تنظیم و ابلاغ می کند و با دست دیگر تمدن بشری را مورد بررسی قرار می دهد.

 

مدیرکل امور روحانیت صداوسیما در ادامه اظهار کرد: از آنجا که ولی فقیه به روز بوده و عالم به زمان است، هم خود اهل تشخیص بوده و هم از کارشناسان به امر استفاده می کند و همچنین از قله پیشرفت تمدن بشری مطلع  است، از این رو این نوع نگرش وی، راه را برای پیشرفت کشور باز می کند.

 

وی، ولایت فقیه را بالاترین نعمت الهی در رشد و توسعه کشور خواند و گفت: ممکن است سایر سیستم های مدیریتی هم بتوانند کشور را اداره کنند، اما در تشخیص احکام الهی و مراتب وحیانی کارشان لنگ است؛ زیرا آنها نمی دانند احکام الهی چیست و چگونه استنباط می شود.

 

وی به دلایل تداوم و استمرار انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: این امر نیازمند بررسی مساله ای با عنوان سنت های الهی حاکم بر تاریخ است، تاریخ در نظر عوام، یک سری حوادث غیرمرتبط با یکدیگر است که بر اثر گذشت ایام این وقایع رخ داده، حال آنکه در نظر خواص و قرآن شناسان اینگونه نیست.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی با بیان اینکه تاریخ مجموعه ای از حوادث مرتبط با یکدیگر است که هر حادثه ای مولد حادثه دیگر است، یادآور شد: به همین ترتیب این توالد و ایلاد( از دل هر حادثه، حادثه دیگری شکوفا می شود ) در جهان ادامه دارد و  همچنان پیش می رود.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی اظهار کرد: دلیل تداوم انقلاب اسلامی این است که ما دلایل ادامه حکومت را در سنت های الهی حاکم بر تاریخ ملاحظه کرده بودیم و  همچنین دلیل حکومت های ساقط شده آن است که سنت های حاکم بر تاریخ اقتضای سقوط آنها را کرده بودند.

 

مدیرکل امور روحانیت صداوسیما، ایمان، وحدت، تبعیت از ولایت فقیه و اعمال مراتب عدالت در میان آحاد مردم به ویژه بر زیردستان را بزرگترین عامل تداوم انقلاب اسلامی برشمرد.

 

وی با اشاره به فرمایش پیامبر اکرم (ص) پیرامون ظلم در جامعه خاطرنشان کرد: پیامبر فرمودند: "حاکمیت با کفر ممکن است ادامه داشته باشد اما حکومت با ظلم استمرار ندارد".

 

حجت الاسلام ادیب یزدی خواستار اجرای عدالت در جامعه از سوی دست اندرکاران به ویژه دستگاه قضایی شد و اظهار کرد: دستگاه قضایی باید در اعمال عدالت منصفانه عمل کند و در اجرای امری که تردید دارند؛ حکمی را صادر نکنند، زیرا کوچکترین ظلم در حق  فردی منجر به وارد شدن بزرگترین ضربات به جامعه می شود.

 

وی ظلم در جامعه را از جمله عوامل مهم سقوط حکومت های غیراسلامی خواند و گفت: دلیل سقوط حکومت هایی مانند صدام، تونس، یمن و مصر ظلم بر مردم جامعه بوده است.

 

حجت الاسلام ادیب یزدی با اشاره به بهترین خاطره خود در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب تاریخ ساز ملت ایران اسلامی برای ما مملو از خاطرات شیرین و به یادماندنی است. یکی از خاطرات شیرین بنده مربوط به تشریف فرمایی امام (ره) به میهن اسلامی است، قرار بود امام (ره) زودتر از 12 بهمن به ایران اسلامی مراجعت کنند. سه روز قبل از روز موعود  ورود امام (ره) به کشور و مراجعت ایشان به بهشت زهرا (س) این موضوع شایعه پراکنی شد. با شنیدن این حرف مردم از شهرستان های مختلف با شور و شعف به تهران  آمدند.

 

مدیرکل امور فرهنگی صداوسیما خاطرنشان کرد: این جمعیت که از شهرهای مختلف از جمله اصفهان، کرمان، آذربایجان و سایر شهرستان ها در مسیر بهشت زهرا (س) اجتماع کرده بود با داشتن پلا کارت هایی که معرف شهر آنها بود حرکت می کردند و برخی نیز با ناامیدی از شایعه ورود امام (ره) از بهشت زهرا (س) برمی گشتند که تلاقی این جمعیت ها با یکدیگر بسیار خاطره شیرینی برای بنده بود.

 

وی ادامه داد: جمعیت اصفهان که به سمت تهران برمی گشتند و جمعیت ما تهرانی ها که راهی بهشت زهرا (س)بودیم، وقتی در راه به یکدیگر رسیدیم همه با هم فریاد زدیم "اصفهان، اصفهان برادر قهرمان" و آنها در پاسخ به ما می گفتند:"تهرانی، تهرانی تو یاور قرآنی" و یا به کاشانی ها می گفتیم "کاشانی، کاشانی تو حامی قرانی" و آنها پاسخ می دادند "تهرانی، تهرانی تو یاور قرآنی" که این لذت در آن لحظات غیرقابل وصف بود.

 

مدیرکل امور روحانیت صداوسیما اظهار کرد: این امر نشان دهنده تحقق فرمایش امام (ره) بود که فرمودند: "این انقلاب، عموم ملت ایران را قطع نظر از نگاه های جغرافیایی، منطقه ای و ملیتی دارای یک روحیه واحد کرده  است به طوری که تمام مردم، ولایت خود را در یک انسجام بی سابقه و زیر سایه معبود الهی حس می کردند و در آستانه درک بزرگترین پیروزی کشور بودند".

 

پایان پیام/
 

کد خبر 19895

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha