مجید ابهری، آسیبشناس رفتارهای اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار شبستان درباره سبک زندگی گفت: سبک زندگی، زندگی فردی و اجتماعی یک فرد را شامل میشود.
وی با بیان اینکه، انتخاب لباس، روابط اجتماعی و عاطفی و خوردن غذا در سبک زندگی قرار دارد اظهار کرد:از دهه دوم انقلاب اسلامی به خاطر افزایش سطح تجملگرایی و زندگی اشرافی در کشور یک سبک زندگی بر الگوی مصرف رفاهطلبانه در زندگی به وجود آمد.
ابهری ادامه داد: تغییر سبک زندگی به مصرف گرایی و تجمل گرایی در روی منحنی به صورت صعودی حرکت میکند تا جایی که مقام معظم رهبری این موضوع را به عنوان یکی از دغدغههای خود نام برده است و به عنوان سؤال روشنفکران و فرهیختگان را به چالش کشیدند.
این آسیب شناس اظهار کرد: علت اصلی تغییرات در سبک زندگی تبلیغات است، وقتی تلویزیون از اقسام خوردنیها، وسایل الکترونیکی و ... را تبلیغ می کند موجب مصرف گرایی می شود.
وی با بیان اینکه ماهوارهها افکار جامعه را مورد بمباران تبلیغات قرار دادهاند تصریح کرد: بیش از 80 درصد سریالهای ما نمایش زندگی اشرافی دارد، بنابراین نسل سوم، چهارم و پنجم جامعه با سبک زندگی مصرفزدگی رشد میکند.
وی با بیان اینکه یکی از آسیبهایی که از سبک زندگی اشرافگرایانه و مصرفزدگی را وارد جامعه میشود اسراف و تبذیر است اظهار کرد: یکی از آسیبهای تغییر سبک زندگی اسراف و تبذیر است یعنی هر حرکت رفتاری بیش از نیاز فرد است.
وی با بیان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری به عنوان منشور حیاتبخش این دهه است، تأکید کرد: رهبری با ایجاد سؤال، علما و فرهیختگان و روحانیون و دانشگاهیان را به چالش کشید تا نظراتی را برای اسلام و پیشگیری از انحراف در سبک زندگی بدهند.
پایان پیام/
نظر شما