ضریح جدید سیدالشهدا(ع)؛ تابلوی عشق وارادت ایرانیان به ساحت اهل بیت(ع)

مردم قم زیر باران پاییزی برای آخرین بار ضریح جدید حرم امام حسین (ع) را زیارت کرده و با این ضریح وداع کردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، امروز (6 آذر) مصادف با 11 محرم سال 1434 هجری قمری است. روزی که بالاخره وعده ها به سر آمده و مردم قم نور چشم خود را راهی سرزمین بهشت می کنند. ضریح جدید حرم مطهر امام حسین (ع) قرار است پس از ورود به شهر کربلا به جای ضریح قبلی حرم آن امام همام قرار گیرد، ضریحی که 80 سال پذیرای التماس ها، تبرک جویی ها و زیارت زایران و عاشقان سالار شهیدان بود.


ضریح جدید امام حسین (ع) نمونه ای از شاهکارهای بی بدیل هنر ایرانی است که در قالب عشق به اهل بیت (ع) پیکر بندی شده و امروز همراه به کرم بخشی های آسمان به سرزمین خون و قیام فرستاده شد.


ضریح جدید حرم امام حسین (ع) یک قرن میهمان آن حرم قدسی است


این ضریح جدید نیز قرار است، 100 سال میمهان خانه بهترین انسان های تاریخ باشد، ضریحی که در ساخت آن از طلاهای اهدایی مردم به ارزش هفت میلیارد تومان استفاده شده و چوب به کار رفته در آن از جنس ساج با عمر 300 ساله است. چوبی که توان مقاومت و عمری هزار ساله دارد.


انتخابی به دور از گرایش ها و تفاوت ها// در مرام مسلمانی باید یکدل بود


گفته می شود این چوب ها از یکی از هموطنان اهل تسنن جنوب کشور که از تجار به نام این نوع از چوب در جهان می باشد، خریداری شده که البته همکاری های مسلمانان با هر نوع گرایش و مذهبی در ساخت این ضریح در نوع خود شگفتی ساز و زیباست. این تاجر چوب های گران قیمت که در بندر لنگه زندگی می کند، چوب های ساج به کار رفته برای ضریح جدید را 15 یا 20 سال قبل خریداری کرده و در خانه خود نگاه داشته بود و دل به فروشش نمی داده حتی با وجود متقاضیان متعدد تا اینکه پس از مراجعه گروه مسئولان ساخت ضریح برای دیدار با وی به این کار رضایت داده و چوب های ساج خود را در اختیار هنرمندان چیره دست سازنده این ضریح قرار می دهد.

اینجاست که ناخودآگاه انسان به این فکر می افتد که این پیرمرد اهل تسنن شاید مامور نگاهداری چوب های ساج تنومند و محکم برای ضریح سالار شهیدان بوده است، اینجاست که انسان باید انگشت حیرت به دهان گیرد از انتخاب ها...
 

بر اساس اعلام مسئولان 70 درصد ضریح جدید پیش از این و از مسیر هوایی به کشور عراق فرستاده شده و 30 درصد مابقی نیز امروز پس از بدرقه مردم از قم راهی شده و با طواف مردم دیگر استان های مشخص کشور وارد سرزمین عراق می شود تا در قلب تپنده جهان محافظ پیکر امام و پیشوای آزادگان جهان باشد.


این ضریح حاصل کار و هنر هنرمندانی همچون استاد فرشچیان، نابغه و اسطوره هنر ایرانی در عصر معاصرمان است و در پایان کار وزن آن به 12 تن رسید. 20 پنجره دارد که در ساخت این پنجره ها که رو به مقدس ترین نقطه جهان باز می شوند، چهار و نیم تن نقره، 120 کیلو گرم طلا، دو تن مس و 700 کیلوگرم برنج و 650 کیلوگرم از سایر فلزات مورد نیاز به کار رفته است.


تابلویی دیگر از عشق و ارادت ملت ایران پیشکش جهان اسلام، به ویژه شیعیان


این اثر زیبای هنری و تابلوی عظیم عشق و ارادت مردم ایران به ساحت اهل بیت (ع) و مخصوصا سرور و سالار شهیدان عالم در مدت شش سال خلق شده که دو سال آن تنها به کار تحقیقاتی در زمینه هرچه بهتر و زیباتر شدن این ضریح تعلق گرفته است.


ضریح جدید حرم حسینی پیش از ظهر امروز و زیر باران پاییزی به دست مردم قم به سمت تهران بدرقه شد. تریلی حامل ضریح مجهز به چند دوربین مدار بسته می باشد. این تریلی با شیشه های به کار رفته روی قسمت بارگیر آن به نوعی طراحی شده تا مشتاقان امکان دیدن ظریح را حتی از دور دست داشته باشند. لامپ های کوچکی در داخل اطاقک شیشه های این تریلی تعبیه شده تا زیبایی های ضریح را در هنگان دل گرفتگی آسمان و کمبود نور و یا در شب ها به زیبایی به نماش بگذارد.


در قسمت آستانه حرم مطهر حضرت معصومه (س)، محل استقرار این تریلی همراه با یک دستگاه اتوبوس دیگر و ماشین های ویژه جهت تامین امنیت مسیر و همچنین همراهی مسیر این تریلی صحنه های زیبایی دیده می شد.


چادرهای خیس خانم ها، مادری که با نفس خود دست کودک خردسالش را گرم می کرد، پدری که فرزند خود را لای پتویی پیچیده و به میان جمعیت آورده، رهگذرانی که به یکباره متوجه این اتفاق شده اند و بر اثر ایستادن زیر باران سر تا پا خیس شده اند، عده ای هم به جای چتر از نایلون های همراه خود استفاده کرده اند. آقایی دستمال داخل جیب خود را روی سرش گذاشته تا از شدت خیس شدن ها بکاهد. از صحنه های زیبایی که در ادامه مراسم می شد دید، فراخواندن چتر به دست ها برای آمدن دیگر تماشاگران حرکت کاروان "سفینه نجات" به زیر چترهایشان بود... صحنه هایی که همه از برکت محبت به اهل بیت(ع) است.
 

بوی اسپند فضا را پر کرده و همراه با نوای ذاکر اهل بیت (ع) صدای سینه زدن های جمعیت حاضر در بخش آستانه رنگ و بوی دیگری پیش از بدرقه ضریح جدید به فضای حرم بانوی کرامت، معصومه فاطمه (س) بخشیده بود و باران هم با این نوا همراهی می کرد.
 

باران بخشش آسمان است به مردم زمین ولی باران صبح امروز قم گریه نم نم آسمان بود بر مصائب امام حسین (ع) و کاروان همراه ایشان در سال 61 هجری قمری در سرزمین نینوا. بارانی که در لحظه های وداع مردم چهره های خیس عاشقان از اشک حزن را می شست. حزنی که هنوز آثار شمع های شام غریبانش در گوشه گوشه حرم مطهر حضرت معصومه (س) رخ نمایی می کند امروز با شادی هدیه ای که برای سالار شهیدان با تمام وجود بدرقه می کنند، همراه است.

 

کاروان سفینه النجاه امروز بعد از نماز مغرب و عشاء طی مراسمی در حرم امام خمینی(ره) با حضور حجت الاسلام محمدی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، علما و جمعی از مسئولان کشور در صحن حاج آقا مصطفی مستقر می شود.

 

کاروان ضریح مطهر جهت زیارت و وداع عاشقان 48 ساعت در میدان امام حسین(ع) توقف خواهد داشت و هیئت های مذهبی تهران در این دو روز به برگزاری مراسم های مذهبی در جوار ضریح مطهر خواهند پرداخت.

 

مراحل انتقال این ضریح 12 شب و 13 روز به طول می انجامد و این ضریح در مسیر انتقال به کربلای معلی از تهران به سمت سه استان مرکزی، لرستان و خوزستان حرکت کرده و از مرز شلمچه وارد خاک عراق می شود.

 

به امید روزی که همه ایرانیان بتوانند با سفر به کربلا ضریح جدید متبرک حرم امام حسین (ع) را در آغوش بگیرند و آن را بوسه باران کند...


پایان پیام/
 

کد خبر 198825

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha