تولید پوشش پلیمری برای بیابان زدایی

پژوهشگران پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با تولید نوعی پوشش پلیمری گامی برای بیابان زدایی و مقابله با ریزگردها برداشتند که دارای قیمت تمام شده کمتری نسبت به پوشش های مالچ نفتی است.

دکتر احمد ربیعی، عضو هیات علمی پژوهشگاه پتروشیمی در رابطه با این اختراع گفت: یکی از فناوری هایی که در کشور برای مقابله با فرسایش خاک ناشی از باد انجام می شود استفاده از روش مالچ نفتی است که با توجه به معایب ذاتی مالچ های نفتی کمتر از آن استفاده می شود.
 

وی با اشاره به قیمت تمام شده این محصول در مقیاس صنعتی گفت: این محصول ساده تر و آسان تر اجرا می شود و قیمت تمام شده آن نه تنها نسبت به مالچ های نفتی و محصولات مشابه ارزان تر بوده بلکه از تمامی انواع مالچ های دیگر و یا ترکیبات همپایه خود نیز ارزان تر است.


ربیعی اظهار داشت: در این روش بهینه سازی مقدار مصرف این مواد از طریق اصلاح سامانه پاشش و یا از طریق فراهم کردن شرایط پیش پاشش و امکان جایگزین کردن آن با روش های دیگر پاشش مانند پاشش از طریق بالگرد است.


عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با اشاره به محاسن عمومی مالچ های پلیمری گفت: نداشتن تاثیر منفی بر رشد گیاهان، زیست سازگاری کامل با محیط زیست و نداشتن سمیت تنفسی و یا خوراکی برای انسان، جانوران و گیاهان، سرعت عمل بسیار زیاد در تثبیت خاک، پایداری طولانی و مقاوم در برابر خورشید و حرارت، جذب سریع آب و جلوگیری از تبخیر آن و کنترل دمای خاک در فصل های گرم از ویژگی های این نوع مالچ هاست.


وی افزود: همچنین با توجه به سازگاری مواد به کار رفته در پلیمر با خاک، استفاده از این ماده پلیمری در خاک موجب اتصال اجزای خاک و تشکیل یک بافت شبه کامپوزیت می شود. یعنی پلیمر به خاک نفوذ کرده و از طریق برهم کنش شیمیایی ایجاد شده باعث بهم پیوستگی و بهبود خواص فیزیکی خاک می شود.


ربیعی گفت: از سوی دیگر با توجه به اینکه مواد تشکیل دهنده مالچ پلیمری از نوع مواد آلی است، این مواد پس از تخریب و تجزیه در اثر عوامل محیطی به مواد آلی مورد نیاز خاک تبدیل می شود و موجب تغذیه خاک و رویش بهتر گیاهان می شود.


پایان پیام/

 

کد خبر 198796

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha