به گزارش خبرگزاری شبستان، بعد از پیروزی انقلاب مردم مصر در برابر نظام حسنی مبارک، معادلات سیاسی در منطقه خاورمیانه بر هم خورد و رژیم صهیونیستی یکی از متحدان اصلی خود در منطقه را از دست داد. انتخاب محمد مرسی در انتخابات ریاست جمهوری مصر، فلسطینی ها را امیدوار کرد تا بتوانند پس از سالها پشت کردن اعراب به مساله قدس، با قرار گرفتن ایران و مصر در محور مقاومت، بر دشمن صهیونیستی چیره شوند. از سوی دیگر غرب و رژیم صهیونیستی برنامههایی را برای متزلزل کردن محور مقاومت در پیش گرفتند که میتوان مساله سوریه را به عنوان نمونه ای از فتنهجوییهای غرب در منطقه برشمرد. حکومت جدید مصر نیز به دلیل برخی ملاحظات سیاسی، هرگز نتوانست همانند نظام جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم فلسطین و مقاومت اسلامی منطقه قرار بگیرد. تمام این عوامل دست به دست هم داد تا دشمن صهیونیستی به خود جرات بدهد که پس از شکست در جنگ 22 روزه، در سکوت جوامع بینالمللی جنایات خود را علیه مردم غزه از سر بگیرد. با این حال جمهوری اسلامی ایران با همه تنگناهای موجود، حمایت همه جانبه خود را از مردم مظلوم غزه دریغ نکرد تا فلسطینیها بتوانند با تقویت توان موشکی خود، دشمن صهیونیستی را پس از 8 روز وادار به پذیرش آتشبس کنند. این در حالی اتفاق افتاد که در تمامی جنگهای گذشته اعراب و اسرائیل، همواره صهیونیستهای متجاوز شرایط خود را به برخی از سران عرب تحمیل کردند و صرفا در مقاومت 33 روزه حزبالله قهرمان، ایستادگی 22 روزه غزه سرافراز و رویارویی اخیر قهرمانان غزه، این طرف مظلوم بوده است که شرایط خود را به متجاوزین و حامیانش تحمیل کرده است.
بنابر گزارش "خانه ملت" علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی نیز، درباره حمایتهای ایران از مقاومت گفته است: افتخار می کنیم از ملت فلسطین و حماس دفاع میکنیم و افتخار ما این است که کمک مادی و نظامی به مردم غزه داشتیم.
وی خطاب به کشورهای عربی که نگران فلسطین هستند، تاکید کرده است که آنها باید تکانی بخورند و کمک واقعی بدهند. ملت فلسطین نیازی به سخنرانی و نشست ندارد بلکه نیاز به حمایت جدی دارد.
اگرچه ایران از قرار گرفتن همه کشورهای مسلمان منطقه در محور مقاومت استقبال میکند اما اظهارات برخی مقامهای آمریکایی نشان میدهد که آنها در تلاشند تا کشورهای اسلامی را مقابل یکدیگر قرار دهند. آنها از سویی مصر را به عنوان عامل آتشبش میان صهیونیستها معرفی میکنند و از سوی دیگر ایران را عامل اصلی حمله صهیونیستها به باریکه غزه معرفی میکنند.
جان بولتون سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در اظهاراتی منازعه صهیونیستها و فلسطینیها در غزه را نتیجه مستقیم آزمایش ایران در محک توانایی رژیم اشغالگر قدس برای مقابله با حملات در چندین جبهه دانسته است.
در حالی که آمریکاییها سعی دارند با اهرمها و ابزارهای سیاسی، از بار سنگینی شکست فضاحت بار رژیم صهیونیستی بکاهند، رئیس پارلمان ایران نیز با سفر به کشورهای منطقه به بحث و رایزنی با مقامات کشورهای منطقهای پرداخته است.
لاریجانی در تشریح دیدارهای سفر خود به سوریه، لبنان و ترکیه، گفت: هیئت پارلمانی ایران در سفر خود به سوریه مسائل مربوط به این کشور را به طور دقیق بررسی کرده و درباره اقداماتی که باید برای آرامش در سوریه شکل بگیرد، تبادل نظر شده است.
لاریجانی همچنین به دیدارش با نمایندگان گروههای مبارز فلسطینی اشاره کرد و گفت: در این دیدار مهم درباره حادثه تأثیرگذار و بزرگ پیروزی مردم غزه بر رژیم صهیونیستی گفتوگو کردیم.
نماینده مردم قم درمجلس درباره سفر به لبنان نیز گفت که در این بخش از سفر در دیداری که با رئیس مجلس لبنان داشته، درباره مسائل منطقهای از جمله مسئله غزه با وی گفتوگو کرده است.
وی همچنین به سفر ترکیه اشاره کرد و یادآور شد: در این سفر در مراسم بزرگ عاشورای حسینی که توسط شیعیان ترتیب داده شده بود، شرکت و سخنرانی کردم و همچنین با اردوغان نخستوزیر و چیچک رئیس مجلس ترکیه درباره گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور گفتوگو شد.
لاریجانی از مذاکرهاش با نخستوزیر ترکیه درباره سامانه موشکی پاتریوت خبر داد و افزود: درباره سامانه پاتریوت که تشدیدکننده شرایط منطقه است، با آقای اردوغان بحث و گفتوگو کردم.
پایان پیام/
نظر شما