حسین خاکشور، کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیت های معاونت پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان به خبرنگار شبستان گفت: تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است که اگر به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است اما اگر درمان به تاخیر بیفتد احتمال کم بینایی و نابینایی از ناحیه یک چشم یا هر دو چشم وجود دارد.
وی افزود: برنامه سنجش بینایی به دو شکل پایگاه های دائمی و پایگاه های غیر دائمی کار سنجش بینایی را انجام می دهند.
خاکشور ادامه داد: در روستاهایی که به نیروهای متخصص دسترسی ندارند بطور سیار به وسیله دستگاه های غربالگری بینایی کودکان مورد معاینه قرار می گیرند.
وی افزود: در کل استان 2 هزار و 8 کودک در گروه سنی 3 تا 6 سال معاینه می شوند که بر اساس آمار ارائه شده تاکنون 75 تا 80 درصد کودکان معاینه شده اند.
وی گفت: با توجه به تمدید این برنامه در پایگاه های غیر دائمی تا پایان آذر ماه انتظار می رود که معاینه این کودکان به بالای 90درصد افزایش یابد.
خاکشور با بیان اینکه این طرح از سال 1375 هرساله اجرا شده است، افزود: در سال گذشته 156 هزار و 300 کودک 3 تا 6 سال معاینه شدند که از این تعداد چهار هزار و 500 کودک دارای مشکل تنبلی چشم،دوربینی و نزدیک بینی بودند که به چشم پزشک ارجاع داده شدند.
وی گفت: هر ساله در آبان ماه کودکان 6 - 3 ساله تحت پوشش مهدها و آمادگیها و کودکان 6 - 4 ساله مراجعهکننده در مراکز سنجش بینایی (شامل مهدها، آمادگی ها، مدارس، خانههای بهداشت و ...) تحت معاینه دید قرار میگیرند.
پایان پیام/
نظر شما