به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه های وطن امروز، همشهری، تهران امروز، جام جم، کیهان هرکدام به طور جداگانه به مطالب مختلفی چون سود بازار چادر ایرانی در جیب چشمبادامیها! ، توزیع شیر در مدارس و وعده های تکراری آن، آذر آمد اما شیر به مدارس نرسید ، انتقاد از نحوه فروش قبور چند طبقه مردگان و درس های مکتب عاشورا پرداخته اند.
وطن امروز:
این روزنامه در گزارش صفحه اجتماعی خود به ضعف و قوتهای نمایشگاه مد و لباس پرداخته و چنین آورده است : برگزاری نمایشگاه مد و لباس ایرانی- اسلامی در یکی، دو سال اخیر از سوی معاونت هنری وزارت ارشاد با تاکید بر ارائه مانتو و چادر اتفاق خوشایندی است که پس از سالها تاکیدات رهبری بر مقوله ترویج حجاب شکل گرفته است. قصور و سهلانگاری سالهای گذشته در زمینه پوشش مردان و زنان ایرانی موجب ایجاد خلائ شد که جای آن را الگوهای پوششی غربی پر کرد و از قشر مرفه به طبقه متوسط و پایین جامعه سرایت یافت. این در حالی بود که به گواهی تاریخ حجاب و عفاف از نشانهای زن ایرانی در طول روزگاران گذشته بوده و حتی در مقاطعی از زمان، حاکمان این مرز و بوم درصدد بودند روسری و چادر را به زور از سر زنان بکشند، اما با چوب و چماق هم حریف بانوی ایرانی نشدند. با این وجود پس از انقلاب اسلامی توجه به حوزه پوشاک و لباس بویژه برای بانوان کمرنگ شد تا جایی که جای خالی نگاه عالمانه در این حوزه به جای الگوهای ایرانی- اسلامی به الگوهای غربی رسید و این همان تهاجم فرهنگی بود که به شکل بدحجابی و بدپوششی نمایان شد. اما آیتالله خامنهای رهبر انقلاب قریب به 21 سال پیش در دیماه 1370 در دیدار اعضای شورای فرهنگی- اجتماعی زنان فرمودند: «باید مسائل ارزشی اسلام در جامعه ما احیا شود. مثلا مساله حجاب یک مساله ارزشی است. ما که روی حجاب اینقدر مقیدیم، به خاطر این است که حفظ حجاب به زن کمک میکند بتواند به آن رتبه معنوی عالی خود برسد و دچار آن لغزشگاههای بسیار لغزندهای که سرراهش قرار دادهاند، نشود. به نظر ما بحثهایی که در باب پوشش زن میشود بحث خوبی است که انجام میگیرد، منتها باید توجه کنید هیچ بحثی در زمینههای مربوط به پوشش زن از هجوم تبلیغاتی غرب متاثر نباشد، اگر متاثر از آن باشد خراب خواهد شد». ایشان در سالهای بعد نیز بارها بر این مقوله تاکید کردند، اما اقدامات مقطعی و برنامههای محدود نتوانست این دغدغه را رفع کند. حال در سالهای اخیر با افزایش دغدغه عمومی به وضعیت نوع پوشش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به برپایی نمایشگاهی با عنوان مد و لباس روی آورده است که در آن از طراحان برای ارائه طرحهای ایرانی - اسلامی پوشش زنان دعوت کرده و در جهت فروش و تجاریسازی این طرحها تلاش دارد.
تهران امروز:
این روزنامه نیز در صفحه اجتماعی خود به سوء مدیریت مدیران در توزیع شیر به مدارس پرداخته و در ادامه آورده است : سومین ماه فصل پاییز در حال سپری شدن است، اما هنوز خبری از توزیع شیر در مدارس نیست. اگر چه وزارت آموزش و پرورش وعده داده بود که از اول آذرماه شیر در مدارس توزیع میشود، اما روز اول آذر هم گذشت و تنها تغییری که در اینباره انجام شد جابهجایی مسئول توزیع شیر مدارس بود و هیچ خبری از توزیع شیر در مدارس کشور نشد.
علیرضا کریمیان، دبیر کمیته شیر مدارس که وعده توزیع شیر در اول آذرماه در مدارس را داده بود با صدور حکمی مدیرکل آموزش و پرورش چهار محال و بختیاری شد و در غیاب وزیر آموزش و پرورش که به فرانسه رفته است نه تنها شیر در مدارس توزیع نشد بلکه هنوز مشخص نیست مسئولیت توزیع شیر در مدارس به عهده چه کسی است.
12 سال از نخستین باری که شیر در مدارس کشور توزیع شد میگذرد، اما به جز سالهای اول همواره حرف و حدیثهای زیادی در این باره وجود دارد. از شیرهای رایگانی که گاهی اوقات فاسدند و باعث بروز مشکل برای دانشآموزان میشود تا پاکتهای شیری که به جای شیر در آنها آب وجود دارد، توزیع دیرهنگام شیر در مدارس، نداشتن اعتبار برای خرید شیر و بدهی به کارخانههای توزیع شیر همه و همه از دردسرهای توزیع شیر در مدارس هستند. این در حالی است که به گفته حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس «توزیع شیر در مدارس باید بر اساس برنامه و از مهر ماه آغاز میشد و دانشآموزان میبایست در 70 نوبت از مدارس شیر دریافت کنند.».
کیهان:
این روزنامه در صفحه اجتماعی خود به منطقی بودن طراحی لباس ها و معماری شهرها پرداخته و آورده:شاید تصاویر کاشی های بدیع، اسلیمی های پیچان و آبی رنگ که خزشی رو به سمت افلاک دارند و نیز گنبدهایی که با نظم هندسی خاصی بنا شده اند، برای ما تصاویر تازه ای نباشد، اما معماری ایرانی اسلامی به حدی زیباست که «یوهانی کاما رودین» عکاس غربی را برآن داشته مجموعه ای از عکس های معماری ایرانی اسلامی را با عنوان کاشی کاری های طلسم کننده معماری ایرانی، گردآوری و در اینترنت منتشر کند. این تصاویر اگرچه برای ما که هر روز پیش چشممان است، تازه به نظر نمی آید، اما برای بسیاری از مردم دنیا تصاویر حیرت انگیز و چشم نوازی اند. این مجموعه از عکس ها تاکنون هزاران بار در اینترنت به اشتراک گذاشته شده اند.
امروزه بخش عظیمی از فرهنگ ایرانی و اسلامی با نوع پوشش سنتی زنان و مردان ما در دل قومیت های مختلف و نیز معماری چشم نواز ایرانی در سده های گذشته مورد پژوهش و جست وجوگری واقع می شود. از این روست که یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری این است که این عظمت و شکوه به زندگی امروز ایرانی باز گردد. چنانچه ایشان با طرح سوال «طراحی لباس ها و معماری شهرها چقدر منطقی و عقلانی است؟» مهرماه سال جاری در جمع جوانان خراسان شمالی تلنگری به جامعه طراحان لباس و معماران ایرانی وارد کرده اند.
کتابخانه عمومی بوشهر ساختمان قدیمی با معماری ایرانی داشت. درهای بزرگ چوبی کتابخانه با شیشه های رنگی مشبک رو به خلیج باز می شدند. هر بار که روانه این مکان می شدم، در میانه یکی از درها می ایستادم و شروع می کردم به دست تکان دادن برای مرغ دریایی که بر بلندای امواج اوج می گرفت و از سر شانه شان می گذشت.
همشهری
این روزنامه در صفحه اجتماعی خود به ابهامات دوره پیشین دوره دکترا پرداخته است و در ادامه آورده است با آنکه ابهامات دو دوره پیشین دوره دکترا درج نشده است ثبت نام سومین دوره دکترا از فردا شروع می شود.
به گفته مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور ثبت نام سومین دوره نیمه متمرکز دوره دکترا تا 12 آذرماه جاری از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی: www.sanjesh.org انجام می شود.
جام جم:
این روزنامه در صفحه اجتماعی خود با عنوان" انتقاد از نحوه فروش قبور چند طبقه مردگان" به اظهارت رئیس سازمان بهشت زهرا پرداخته و چنین آورده است : بعضی قبرها در تهران از مرغوبترین زمینها در شمالیترین نقطه پایتخت هم گرانتر است، اما با این حال مسئولان بهشت زهرا(س) این موضوع را تکذیب میکنند تا هم متهم به گرانفروشی نشوند و هم شهروندان به خاطر تبعیض و اختلاف طبقاتی پس از مرگ، آه نکشند.
از قیمتهای میلیونی فروش قبر در قطعات قدیمی که بگذریم، فروش سایر طبقات قبر هم دغدغه تازهای شده است.
در این میان اما مانند همه موضوعات چالشی و بحثبرانگیز، شهروندان یک چیز میگویند و مسئولان چیز دیگر.و...
پایان پیام/
نظر شما