به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، مراسم نخل برداری یزد اوج شور و شعور مردم دارالعباده به امام حسین(ع) است، نخل برداری گرچه در تاسوعا و صبح عاشورا در برخی مناطق یزد برگزار می شود اما مراسم اصلی آن پس از نماز ظهر عاشوراست و مردم عشق و ارادت خود را پس از اقامه نماز با فریادهای یاحسین در مراسم نخل برداری به نمایش می گذارند.
عزاداران حسینی در یزد، اعتقاد راستینی به نخل برداری دارند، تا حدی که برای رفتن به زیر نخل و شرکت در نخل برداری، نذر می کنند و یا بهترین دام خود را در پای نخل، قربانی می کنند و حتی برخی برای رفع حاجت خود به نخل متوسل می شوند.
نخل در حقیقت شبه تابوتی است که مردم آن را به دوش می کشند و یادآور تابوتی است که پیکر امام حسین (ع) در آن از میدان جنگ به مزار همیشگیاش منتقل شد.
نخل حسینیه ها و تکایا که پیش از محرم آیینهبندی و سیاه پوش شده در ظهر عاشورا در مراسمی که تا غروب آفتاب ادامه خواهد داشت بر دستان هزاران عاشق به امام حسین (ع) به حرکت در خواهد آمد.
در مورد ساعت نخلبرداری نیز زمان های متفاوتی وجود دارد، در برخی مکان های یزد صبح و در برخی مکان های دیگر ظهر و عصر عاشورا مراسم نخل برداری صورت می گیرد اما اکثر هیات های مذهبی مراسم نخل برداری را در عصر عاشورا و همزمان با غروب آفتاب انجام می دهند.
مراسم نخل برداری در شهرستان هایی نظیر تفت، مهریز و یزد بسیار ویژه با شکوه خاصی نسبت به سایر شهرستان ها برگزار می شود و جمعیت بسیاری حتی از مرکز استان برای تماشای این مراسم به تفت و مهریز می روند.
گفتنی است، نخل برداری به عنوان فرهنگ و باور مردم استان یزد به عنوان یکی از فرهنگ های ملی در فهرست آثار معنوی سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما