تراب محمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار شبستان در تبریز، از ثبت ملی آیین عزاداری محرم بازار تاریخی تبریز در پنجمین همایش ملی شورای سیاست گذاری میراث فرهنگی خبر داد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی اظهار کرد: عزاداری های محرم و سایر آیین های مذهبی زنده و پویای درون بازار تبریز، یکی از مولفه های مهم در ثبت جهانی این بازار تاریخی بود.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان تصریح کرد: سوگواری های بازار جهانی تبریز از جمله عزاداری های سنتی و اصیل است که طی سالیان دراز اصالت خود را حفظ کرده و باید به نسل های آتی منتقل شود.
وی خاطرنشان کرد: شیوه عزاداری در بازار تبریز با گذشت زمان های بسیار همچنان شکل سنتی خود را حفظ کرده و همه ساله با شکوه بسیار زیادی برگزار می شود.
محمدی افزود: آیین های بومی و مذهبی همچون جشن ها و عزاداری ها در روند ثبت جهانی بسیار موثر هستند که بازار تبریز با داشتن نمونه های فراوانی از این برنامه ها با دست پر در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید.
محمدی، بازار تاریخی تبریز را از دیرباز محل حیات عزاداران حسینی عنوان کرد و گفت: این عزاداری ها از دوران صفویه رایج بوده و در دوره قاجاریه با ساخت تیمچه مظفریه به اوج خود می رسد و تا به امروز نیز با رونق به کار خود ادامه می دهد.
وی ثبت عزاداری ها و سوگواری های محرم در بازار تبریز را برای پژوهشگران و اندیشمندانی که قصد مطالعه متمرکز بر روی این آیین ها دارند بسیار موثر خواند و با اشاره به برکات ثبت ملی عزاداری های محرم در دل بازار تاریخی و جهانی شده تبریز در زنده نگاه داشتن آداب مذهبی این منطقه، از 23 پروژه مرمتی فعال در مجموعه بازار بزرگ تبریز خبر داد.
یادآور می شود، پرونده آیین عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی در بازار جهانی تبریز، در پنجمین همایش ملی شورای سیاست گذاری ثبت میراث فرهنگی در فهرست میراث ناملموس آثار ملی به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما