امر به معروف و نهی از منکر، زمینه ساز رسیدن به مدینه فاضله

امام جمعه خوی، نهادینه کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه را از تکلیف های اصلی نهادهای اجتماعی دانست و بر جاری ساختن این فرهنگ الهی تاکید کرد.

حجت الاسلام سید رضی موسوی شکوری، امام جمعه خوی، با بیان اینکه خانواده اولین پایگاه اجتماعی مسئول در برابر فرهنگ سازی در جوامع است، به خبرنگار شبستان گفت: خانواده از مجموعه نهادهایی است که باید در ارتباط با امر به معروف و نهی از منکر همانند اقامه نمازهای یومیه احساس وظیفه و تکلیف کنند.


وی افزود: در مرحله بعد پدران، مادران در این زمینه مسئولیت سنگین دارند چون آیه شریفه می فرماید "قو اَنفسکم و اهلیکم" یعنی آنها بطوریکه بر خوراک و پوشاک فرزندان خود می رسند باید در قبال تغذیه روحی و تعلیم و تربیت آنان نیز احساس مسئولیت داشته باشند.


این مسئول، با اشاره به جایگاه رسانه ها و مراکز فرهنگی در دنیای امروز، گفت: در مرحله سوم مراکز فرهنگی و تبلیغی، مساجد، صدا و سیما، آموزش و پرورش و دانشگاه ها هر کدام در حوزه ی مأموریت و مسئولیت خود رسالت سنگینی بر عهده دارند تا وظیفه امر به معروف و نهی از منکر به یک فرهنگ عمومی و فراگیر در جامعه تبدیل شود.


امام حمعه خوی، تصریح کرد: هر جامعه ای که امر به معروف و نهی از منکر در او عملی شود بخش مهمی از دستورات الهی اجرا شده و زمینه بوجود آمدن مدینه فاضله فراهم می شود.


شکوری، به تبین مسئولیت زینبی و مؤلفه های آن برای زندگی امروز پرداخت و گفت: نقش حضرت زینب و سایر زنان حماسه ساز در عاشورا برای نـوع خانواده ها معلوم است و تمامی آنها امروز از رسالت های سنـگین زنان انقلابی ایران است که مـا در طـول انـقـلاب و دفـاع مـقدس شاهد آن بودیم.


وی خاطرنشان کرد: شناختن و پیروی کردن از امام زمان خود، پرستاری از مجروحان جنگ، تشویق کردن شوهران و فرزندان به حمایت از امام، دفاع از امام در میدان جنگ، رساندن پیام عاشورا و جلوگیری ازایجاد انحراف در اهداف قیام، تحقیر یزید در کاخ خود از جمله نقش آفرینی های حضرت زینب و سایر زنان اسیر در چنگ یزیدیان بود.


این مسئول، زنان را یکی از تاثیرگزارترین افراد در جامعه عنوان کرد و ادامه داد: اگر ما تاریخ اسلام، بویژه نهضت هایی آزادی بخش بخصوص انقلاب اسلامی ایران و دوران سال دفاع را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم، نقش سرنوشت ساز زنان را در تمامی صحنه ها مشاهده خواهیم کرد.


وی اضافه کرد: در زمینه امر به معروف و نهی از منکر، نقش مؤثر زن در تعلیم و تربیت فرزندان بویژه دختران کاملا ملموس است و دیگر اینکه عملا مدیریت داخل خانه و خانواده به عهده زن است و قدرت گسترش ارتباطات عاطفی در میان اعضای خانواده از جمله هنر های منحصر به فرد زنان می باشد.


امام جمعه خوی، به فعالیت های ستاد امربه معروف و نهی از منکر شهرستان اشاره کرد و گفت: این ستاد یکی از ستادهای نمونه و موفق در سطح کشور می باشد که مورد تشویق ستاد مرکز و ستاد استان قرار گرفت و امسال نیز شهرستان خوی از جمله شهرهای منتخب در اجرای امر به معروف و نهی از منکر (تذکر لسانی) می باشد.


گفتنی است، از جمله کارهای موفقی که در این ستاد صورت گرفته می توان به برگزاری کلاس های احکام هفتگی برای اصناف و بازاریان در مساجد، برگزاری کلاسهای آموزشی برای شوراهای امر به معروف و نهی از منکر حدود 800 نفر، برگزاری همایش های وحدت میان روحانیت شیعه و سنی، چاپ پوستر و شعارهای مربوط به نماز جهت نصب در جلوی مغازه ها، درج حدیث هفته (مربوط به امر به معروف و نهی از منکر) در پانل مدارس و ادارات، راه اندازی سیستم صوتی در بازار به منظور پخش اذان، راه اندازی اکیب های نظارتی به مغازه ها به ویژه بوتیک ها، برگزاری جلسات توجیهی به اقشار مختلف در مناسبت ها اشاره کرد.


پایان پیام/

 

کد خبر 198145

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha