به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، مهندس ابوطالب شفقت، استاندار خراسان شمالی، عصر روز گذشته (23 بهمن) در جلسه کارگروه پژوهش فناوری و نوآوری خراسان شمالی که در سالن شماره 2 استانداری برگزار شد، بر ضرورت تهیه نقشه جامع علمی استان تأکید کرد و گفت: این کار نیازمند دقت نظر کافی در ابعاد مختلف فرآیند علمی است.
وی افزود: باید شرایط فرآیند رشد علمی کشور را در نظر بگیریم و با توجه به آن، حرکت علمی استان را تقویت و به پیش ببریم.
شفقت، با بیان اینکه نباید برای انجام تهیه این نقشه عجله کرد، اظهارداشت: شتاب زدگی در برنامه، هیچگاه جواب نمی دهد.
استاندار خراسان شمالی اضافه کرد: در بحث علمی و آکادمیک و تدوین برنامه موثر برای یک دوره دراز مدت، نیاز به برنامه ریزی همه جانبه است.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی، با بیان اینکه در حال حاضر تنها در سه استان از کشور نقشه آمایش علمی تهیه نشده است، افزود: گام اول اجرای این طرح در خراسان شمالی با تهیه و توزیع سند توسعه شهرستانی در تمامی شهرستان های استان از یک ماه پیش صورت گرفته است.
مهندس شفقت اضافه کرد: تهیه نقشه جامع علمی استان خراسان شمالی در واقع توجه به این امر مهم است که تمامی ظرفیت ها و استعدادهای استان تحت پوشش این طرح قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه تهیه این طرح در استان باید با محوریت دانشگاه دولتی بجنورد انجام شود، افزود: در این راستا باید یک تیم پژوهشی با حضور پژوهشگران و صاحبنظران برجسته استان در حوزه پژوهش و تحقیق تشکیل شود.
استاندار خراسان شمالی افزود: برای تهیه این طرح نیاز است تا سناریوهای لازم تعریف و ورژن های مختلف و مورد نیاز استان مورد بررسی قرار گیرد.
مهندس شفقت، با بیان اینکه اگر به دنبال توسعه استان هستیم، نباید تنها به جنبه پولی آن توجه کنیم، اظهارداشت: توسعه واقعی، توسعه فکر، ذهن و استفاده بهینه از توانمندی های بالاقوه استان است.
وی، خراسان شمالی را استانی مستعد و دارای ظرفیت های علمی و پژوهشی بسیار بالایی دانست و اذعان داشت: مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی استان باید در راستای تهیه این نقشه فعالیت و تلاش گسترده ای داشته باشد.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی، با اشاره به ظرفیت های وسیع استان در بخش کشاورزی، دامی و تنوع گیاهی، افزود: پژوهشگران و محققان استان باید بررسی کنند که آیا با وجود این منابع، امکان ایجاد و ساخت مراکز علمی و پژوهشی همچون مرکز تحقیقاتی ژنتیک در استان وجود دارد یا نه.
مهندس شفقت، با تأکید بر اینکه باید فضای استان را پژوهشی کنیم، خاطرنشان کرد: اگر چه در این حوزه کمبودها و ضعف هایی داریم اما تکرار کارهای پژوهشی و تحقیقاتی باعث تقویت فضای استان در این حوزه می شود.
وی با ابراز خرسندی از فضاسازی و اطلاع رسانی برنامه های علمی استان در هفته پژوهش، از دست اندرکاران این حوزه تقدیر و تشکر کرد و اظهارداشت: باید از هم اکنون برای برنامه های اجرایی سال آینده در این هفته برنامه ریزی شود.
گفتنی است، در ادامه هر یک از کمیته های اجرایی ستاد هفته پژوهش استان، گزارشی از عملکرد فعالیت های خود ارائه کردند.
پایان پیام/
نظر شما