به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، امیر رضوی در کارگاه آموزشی توسعه پایدار و کشاورزی حفاظتی در سمنان با اعلام این مطلب گفت: این تعداد دستگاه برای اجرای 531 هکتار عملیات کشاورزی حفاظتی در مزارع استان سمنان استفاده شده است.
وی افزود: برای نخستین بار و به طور آزمایشی در سطح 30 هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان، بذر پنبه با استفاده از سیستم کشت مستقیم کشت شده است.
رضوی درباره مزایای کشاورزی حفاظتی و سیستمهای کشت مستقیم بذر گفت: یکی از مزایای مهم کشاورزی حفاظتی، حفظ بقایای گیاهی در سطح مزرعه است که سبب حفظ رطوبت خاک با کاهش تبخیر از سطح خاک میشود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: اجرای کشاورزی حفاظتی باعث کاهش مصرف آب در محصولات زراعی، بهبود خصوصیات فیزیکی خاک، تعدیل دمای آن، کاهش فرسایش آبی و بادی، کاهش شوری خاک و حفظ ماده آلی آن و نهایتاً حاصلخیزی خاک میشود.
وی در این کارگاه در گزارشی در خصوص فعالیت های کشاورزی حفاظتی در این استان متخصص کشاورزی حفاظتی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این کارگاه مطالب علمی در خصوص تحولات کشاورزی حفاظتی و توسعه پایدار در جهان و ایران ارائه کرد.
در ادامه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز برنامه ها و اهداف دولت و بخش کشاورزی برای توسعه کشاورزی حفاظتی و پایدار را شامل حفظ بقایای گیاهی به منظور حفظ رطوبت و کاهش تبخیر، کاهش فرسایش خاک، افزایش ظرفیت ذخیره آب در خاک و جلوگیری از فرسایش، جلوگیری از فشردگی خاک و بهبود ساختمان آن، کاهش مصرف آب و کود، ذخیره سازی موادغذائی در خاک و حفظ ماده آلی آن بیان کرد.
خدابخش عرب از کارشناسان کشاورزی استان سمنان خواست تلاش و پیگیری مضاعفی برای به نتیجه رسیدن این اهداف داشته باشند.
در این کارگاه 100 نفراز کارشناسان حوزه تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان سمنان، شهرستان ها و مراکز خدمات جهاد کشاورزی تابعه شرکت داشتند.
پایان پیام/
نظر شما