اقتصاد مقاومتی به معنای شناسایی طرفیت ها و توانمندی های کشور است

استاد دانشگاه شیراز با بیان اینکه در ساختارهای اداری زمینه های تحقق اقتصاد مقاومتی صورت نگرفته، گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه ظرفیت ها و توانمندی های خود را به خوبی شناخته و آن را فعال کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر مهدی نیلی، استاد بخش اقتصاد دانشگاه شیراز، امروز (1آذر) اولین کرسی آزاد اندیشی کشوری دانشجویان پیام نور با عنوان " اقتصاد مقاومتی"که از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه پیام نور شیراز با همکاری بسیج اساتید استان فارس برگزار شد، با بیان ضروریت های اقتصاد مقاومتی، گفت: شرایط امروز یک فرصت استثنایی برای کشور است تا با شناسایی نقاط آسیب پذیر، تهدیدهای موجود را به فرصت تبدیل کنیم.

 

وی با بیان اینکه باید به دنبال حذف درآمد حاصل از فروش نفت در اقتصاد باشیم، اظهارداشت: در کشور ما ظرفیت های مناسب برای اداره اقتصاد کشور بدون اتکا به درآمدهای نفتی وجود دارد چرا که بررسی های تاریخی نیز نشان می دهد ایران در گذشته بدون اینکه حتی یک قطره نفت صادر کند در جهان تمدن ساز بوده است.

 

نیلی با اشاره به اولین کرسی آزاد اندیشی دانشجویان پیام نورکشور در شیراز، افزود: برای عبور از چالش های موجود علاوه بر توجه به بخش کشاورزی، شاخص های بهره وری را مورد توجه قرار دهیم، سرمایه ها را به جای سپرده گذاری در بانک ها به سمت تولید سوق داده و فضای سالم برای تولید کنندگان فراهم کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه در این خصوص باید بدآموزی هایی که اقتصاد نفتی برای ما ایجاد کرده را اصلاح کنیم، اظهار داشت: در برخی حوزه های اقتصادی اختلال فرهنگی وجود دارد به نحوی که برخی کالاها که در داخل تولید می شود به نام کالاهای خارجی در کشور توزیع می شود.

 

دکتر نیلی در پاسخ به این سوال که نقش دانشجو در تحقق اقتصاد مقاومتی چیست، اظهارداشت: دانشجویان می بایست با افزایش توانمندی خود در حوزه های مختلف، کارآیی خود را بالا برده و توانایی های خود را درخدمت جامعه قرار دهند چرا که اگر 20 درصد توانمندی خود را در استفاده بهینه از منابع و تولید فکر افزایش دهیم و همه افراد جامعه سهم خود را در استفاده از بهینه از منابع و افزایش بهره وری بکارگیرند مسلما شاهد بهبود وضعیت اقتصادی خواهیم بود.

 

وی اظهارداشت: در حال حاضر تمام ظرفیت های فکری و عملیاتی دشمن بر روی حوزه اقتصادی ما معطوف شده است به نحوی که حتی با در اختیار قرار ندادن برخی کالاهای راهبردی قصد دارند به توانمندی جامعه ما آسیب بزنند که برای گذر از این شرایط، اقتصادی مقاومتی ضروری است که دراین خصوص باید با هم افزایی، به نهاد تولید بها داده و تولید کنندگان داخلی را حمایت کنیم.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: وقتی که اقتصاد مقاومتی مطرح می کنیم بخشی از اقتصاد مدنظر است که با تحقق آن انعطاف پذیری در برابر چالش ها را افزایش داده و هزینه ها را کاهش و مصرف را بهینه سازی می کند، اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه ظرفیت ها و توانمندی های خود را به خوبی شناخته و آن را فعال کنیم اما مقاومت اقتصادی به معنای محدودیت سازی و ریاضت در اقتصاد است.

 

وی اضافه کرد: 95 درصد تولیدات بخش کشاورزی در کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود در حالی که تصمیم سازی برای این بخش توسط کارشناسانی صورت می گیرد که این حوزه را نمی شناسند.

 

استاد دانشگاه شیراز پیشنهاد کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی، دستگاه های دولتی از توانمندی اساتید دانشگاه ها در راستای بهبود وضعیت اقتصادی کشور و افزایش بهره وری استفاده کنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 197788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha