به گزارش خبرگزاری شبستان،حجت الاسلام سید احمد موسوی، رییس سازمان حج و زیارت در رابطه با ارزیابی عملیات اجرایی تمتع سال 91 گفت: برنامه ریزی مربوط به حج تمتع سال 91 با رویکرد انجام حجی آرام، روان، کم دغدغه و بدور از تأثیرات ناشی از روابط سیاسی دو کشور و بکار بستن رهنمودها و تأکیدات مقام معظم رهبری خطاب به مسئولان و کارگزاران حج انجام و تلاش شد تا با تلفیق مدیریت علمی و تجارب اجرایی، در این زمینه کلیه امکانات و ظرفیتها بکار گرفته شود.
وی با اشاره به این که حجاج ما شایسته دریافت خدمات بهتری هستند و برای سطح خدمات انتهایی متصور نیست افزود: هدف از ارائه خدمات صرفاً تأمین رفاه محض برای زایران نیست بلکه نیل به نقطه بهینه ای است که زائران بتوانند لذت بهره مندی از فضای معنوی سفر و انجام صحیح فریضه حج را با آسودگی خاطر درک کنند. لذا با هدف برگزاری حج روان و آسان با توجه به شرایط و محدودیتهای موجود و روابط جاری با کشور میزبان، کلیه ظرفیت های موجود مورد استفاده قرار گرفت.
حجت الاسلام موسوی تمهیدات اولیه و پرداختن به مقدمات موضوع از قبیل آموزش، توجیه زائران،کارگزاران، مدیران کاروانها و مجموعه ها به شیوه های گوناگون و اطلاع رسانی لازم در سفرهای استانی و برگزاری جلسات منظم به منظور آسیب شناسی و جستجوی راهکارهای عملی را از جمله مسایلی برشمرد که تأثیر شگرفی در موفقیت عملیات تمتع سال جاری ایفا کردند.
رییس سازمان حج وزیارت کشور در توضیح نحوه انتقال و بازگشت زایران تصریح کرد: حجاج در قالب 451 کاروان از 4 تا 29 مهر به عربستان منتقل شده و پس از انجام فرایض از 10 آبان به کشور مراجعت کردند و 29 آبانماه نیز آخرین پرواز بازگشت حجاج انجام شد. کلیه پروازهای رفت و برگشت توسط ناوگان داخلی بود که در مرحله رفت، حجاج با 210 پرواز و متوسط 6 دقیقه تأخیر وارد عربستان شدند و مرحله برگشت نیز توسط 202 پرواز با سهولت و به واسطه تدابیر اتخاذ شده با میانگین تأخیر کمتر از 10 دقیقه ( تاکنون ) پایان یافت.
حضور میدانی، بازرسی جامع و ارتباط مستقیم با زایران
وی در رابطه با آغاز اقدامات مقدماتی برای تمتع 92 گفت: اقدامات اولیه برای حج آینده با همفکری حجت الاسلام قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیات در همین موسم آغاز شد و با شروع اجاره هتلها بمیزان 70% نیاز سال بعد گامهای ابتدایی در این زمینه برداشته شد.
حجت الاسلام موسوی با اشاره به بازدیدها و ملاقاتهای متعدد برای پیشبرد امور و رفع موانع در طول موسم حج اخیر یادآور شد: در همه صحنه های عملیات از پارکینگ، قربانگاه، ایستگاه حمل ونقل، انبارها، فرودگاهها، میقاتها، آشپزخانه ها، بیمارستان و خیمه های مشاعر و مراکز بین شهری گرفته تا اقامتگاه های زائران حضور میدانی داشتم و با ایجاد سیستم بازرسی جامع و فراگیر و اجرای نظرسنجی علمی و ارزشیابی عملکرد و فرایند فعالیتها ضمن برقراری ارتباط دو سویه با متن مردم توانستیم نقطه نظرات و انتظارات معقول مردمی را در سطح مقدورات پاسخ دهیم و سطح رضایتمندی آنان را بالا ببریم. در این زمینه برگزاری جلسات اساسی با مسئولان حج عربستان مانند وزیر حج، وزیر کشور، رییس بانک توسعه اسلامی و همچنین رؤسای مؤسسات خدماتی مانند مطوفین حجاج ایرانی و فرماندهان عالی رتبه انتظامی و امنیتی آن کشور، مؤثر واقع شده و توفیقاتی بدست داد که از جمله آن می توان به موضوع مطالبه تعداد خیمه های عرفات، منا و مساحت متعلق به حجاج ایرانی در حد مورد انتظار و چانه زنی توأم با تدبیر و سماجت فراوان اشاره کرد که حتی منجر به تعویض مدیر عامل مؤسسه ذیربط در عربستان گردید.
انتقال سریع و منظم زائران از مکه به عرفات و مشعر و منا در ایام تشریق
دریافت 558 میلیون ریال سعودی از طریق بانک توسعه اسلامی جهت حل و فصل محدودیتهای مربوط به انتقال و تبدیل ارزجهت اداره عملیات حج، فراهم کردن بستر و فضای مناسب جهت برپایی دعاهای کمیل و مراسم برائت علیرغم جو سازیهای داخلی و خارجی و تسهیل روند جاری در فرودگاه مدینه، جده و انتقال بار مسافران بر اساس توافقات صورت گرفته در جلسه با محمد بن نایف وزیر کشور کنونی عربستان از دیگر اقداماتی بود که مورد اشاره موسوی قرار گرفت.
رییس سازمان حج و زیارت افزود: رسیدگی درخور شأن شامخ جانبازان سرافراز در طول سفر، بسیج نیروهای ستادی جهت نصب سریع خیمه های عرفات که بر اثر بارش باران شدید درست در آستانه ایام تشریق تخریب شده بود و راه اندازی ستادهای فرعی 9 گانه در منا و عرفات که موجب بهبود مدیریت و رسیدگی و نظافت در مشاعر مقدس گردید دیگر اقدامات انجرم شده در این عرصه بوده است.
انتقال سریع و منظم زائران از مکه به عرفات و مشعر و منا در ایام تشریق و بازگرداندن بدون مشکل آنان از منا به مکه مکرمه از دیگر موارد مورد اشاره حجت الاسلام موسوی بود که در همین رابطه اعلام کرد: کلیه حجاج بجز 6 کاروان تا ساعت 19 و 30 دقیقه روز هشتم ذیحجه وارد عرفات شدند و سپس تا ساعت 20 و 30 دقیقه روز نهم در مزدلفه استقرار یافته در نهایت تا ساعت 16 عصر روز دوازدهم به هتل خود در مکه مکرمه مراجعت داده شدند که این امر در گذشته سابقه نداشته است.
مشاور رییس جمهور در امور حج و زیارت گفت: تعداد 54 مورد از اقلام غذایی حجاج از داخل کشور تأمین و با تحمل تمام مشکلات و موانع به موقع وارد عربستان شد که این رقم 25% نسبت به سال قبل رشد داشته است. امسال با اجرای طرح تجمیع پزشکان در یک مرکز یا مطب در ساختمانهای بزرگ، زائران بطور شبانه روزی از خدمات پزشکی استفاده کردند و برای بانوان نیز امکان مطب و تزریقات توسط نیروهای خانم پیش بینی شده بود.
هماهنگی میان نمایندگان اعزامی ارگانهای خدماتی مانند وزارت خارجه، هواپیمایی، مخابرات، بیمه و همچنین دستگاههای نظارتی کشور از جمله فعالیتهایی بود که مورد اشاره قرار گرفته و انجام آن در موسم حج بعنوان علامتی از نظارت پذیری سازمان مطرح شد.
حجت الاسلام موسوی تاکید کرد: برنامه های حج آینده نیز از هم اکنون با تلاش بی وقفه در دست پیگیری است که امیدواریم با ثبت تجارب موجود و مستندسازی و آسیب شناسی فعالیتها و بازنگری در ساختارها و روشهای اجرایی بموقع به ثمر برسد.
پایان پیام/
نظر شما