محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، امرروز(30 آبان) به خبرنگار شبستان گفت: نهاد خانواده و عوامل مؤثر در تربیت و استحکام آن از مباحثی است که در آموزههای دینی مورد توجه جدی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در متون دینی توصیههای اخلاقی واعتقادی و عبادی زیادی وجود دارد که التزام به آنها باعث تقویت و تربیت و استحکام خانواده میشود و بایستی آموزههای دینی در خانواده رعایت شود.
فوقی با بیان اهمیت نشست های تخصصی خانواده و سبک زندگی اسلامی در کانون های مساجد، اظهار کرد: تربیت دینی در تربیت اخلاقی از جایگاه رفیعی برخوردار است وتحقیقات نشان می دهد که تربیت دینی توسط خانواده ها نقش اساسی در سلامت روان و سازگاری اجتماعی دارد.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران بیان کرد:مذهب می تواند خویشتن داری را که عنصر اساسی در تربیت است افزایش دهد و در این میان خانواده می تواند به عنوان اصلی ترین و اساسی ترین عنصر تربیت دینی تلقی شود.
وی گفت: خانواده بایستی تلاش کند که آموخته های مذهبی کودکان با تجارب و احساسات خوشایندی شکل بگیرد و سعه صدر، ابراز احساس خرسندی و روحیه رضایتمندی،گرایش به این احساسات مذهبی را برای کودکان گوارا می سازد.
فوقی عنوان کرد: مشاهده رفتار اطرافیان به ویژه والدین، انگیزه ای قوی و غنی برای یادگیری و آموزش فرزندان است و وقتی که کودک نسبت به رفتار و نحوه حرکات و حرف زدن والدین و اطرافیان کنجکاو می شود باید توجه داشت که کنجکاوی بی هدف و بی نتیجه نیست بلکه متضمن الگوگیری و مشارکت فعالانه او به صورت تجربه ای جدید در فرازهای حساس زندگی است.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ابراز کرد: مهیا کردن چنین فضایی به خصوص اگر همراه با مشارکت فعال کودکان و نوجوانان و همسالان آنان باشد برایشان بسیار دلنشین و دلپذیر است و همین امر به تدریج گرایش به امور مذهبی و روحیه اجتماعی را در آنان تقویت می کند و هر قدر الگو محبوب تر باشد یاد سپاری رفتار آسان تر می شود.
وی اذعان کرد: پدر و مادر و اعضای خانواده اگر توجه داشته باشند که در خانه، سفر،در میهمانی و یا در حین انجام کار و به طور کلی در هر موقعیتی به اصول و احکام دینی پایبند باشند و به آن اهمیت دهند، در تلقی و نگرش فرزندان نسبت به فرایض دینی تأثیر مضاعف خواهد داشت.
فوقی عنوان کرد: آداب و عبادات مذهبی چون پاسخی به عالی ترین نیازهای معنوی است اگر به طور طبیعی و با جلب رضایت قلبی ارائه شود، احساس خوشایند را در آنان بر می انگیزد و متربی آن را به راحتی جذب می کند چرا که عواطف و احساسات مهم ترین نقش را در تکوین، رشد و پرورش شخصیت جوان و نوجوان دارند.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ابراز کرد: زمانی که کودکان و نوجوانان در معرض یادگیری و آموزش احکام و عبادات قرار دارند لازم است برای این موضوع زمینه سازی شود تا همراه با آموزش، احساس خوشایند در او ایجاد شود و به این ترتیب نتیجه ای مطلوب به بار آورد در اینصورت تقویت چنین گرایش فطری نیز بسیار آسان و طبیعی خواهد بود زیرا کسب عادت ها و رفتارهای مذهبی بیش از آنکه متاثر از اندرزها و سخنان والدین باشد، معلول پذیرش رفتار، عواطف و احساسات مرتبط و همراه با مهر و محبت آنان است.
وی ادامه داد: خانواده مهم ترین و مؤثرترین عامل تربیت است زیرا خانواده هم نقش وراثتی و هم نقش محیطی دارد.
فوقی، افزایش مهربانی و صمیمیت افراد، رشد و آسایش خانواده، بهبود سطح روابط و برخورد ها در خانواده، جهت دهی به تربیت کودکان و نوجوانان با معارف دینی، معنابخشی به حیا و عفت و انعکاس این تاثیرات در سطح مدارس، دبیرستان ها، دانشگاه ها و حوزه ها را از اهداف عملیاتی نشست های تخصصی خانواده و سبک زندگی اسلامی در مساجد مازندران برشمرد.
مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران خاطرنشان کرد: نشست های تخصصی خانواده و سبک زندگی اسلامی در مساجد مازندران از 2 تا 12 آذر ماه جاری در کانون های فرهنگی و هنری این استان برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما