به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته ایده ای شیطانی را در ذهن برخی سودجویان از اسلام و دین انداخت تا از مراسم های سخنرانی عاشورایی به نفع تبلیغات انتخاباتی خود استفاده کنند. امسال نیز با نزدیک شدن به انتخابات گمان می رود که برخی از کاندیداهای احتمالی از این فرصت بخواهند سوء استفاده کنند.
در همین زمینه تعدادی از کارشناسان در گفتگو با شبستان با اشاره به عواقب اخروی و دنیوی این اقدام شیطانی راهکارهایی برای جلوگیری از این سوء استفاده ها و همچنین تبلیغات زودهنگام انتخاباتی ارایه کردند.
رجایی فر: تبلیغات انتخاباتی از منبرهای عاشورایی بارسنگینی دارد
افروز رجایی فر، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در مورد شائبه های تبلیغات زودهنگام برخی کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در سخنرانی های عزاداری ماه محرم به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: کسی که بخواهد سوءاستفاده کند و نیت تبلیغات داشته باشد نیت درستی ندارد.
وی با اظهار این مطلب که منع قانونی و منع فرهنگی دقیقی برای این کار وجود ندارد، تاکید کرد: اگر کسی به این طریق از سخنرانی های زمان عزاداری امام حسین (ع) سوء برداشت انتخاباتی و تبلیغاتی بکند بار سنگینی بر روی دوشش خواهد گذاشت.
رجایی فر ادامه داد: البته شاید کسانی باشند که در عزاداری ها بنا به سوابق اجرایی و نظامی که در جمهوری اسلامی داشته اند سخنرانی کنند و هیچ ایرادی ندارد. زیرا شاید برخی ها بخواهند کاندیدا شوند و بعد نتوانند و برخی ها هم قصد کاندیدا شدن داشته باشند اما کسی این حدس را نسبت به آنها نزند پس سخنرانی چنین اشخاصی تبلیغات انتخاباتی تلقی نمی شود.
امیریان: تبلیغات انتخاباتی در ایام محرم عدم تمکین به قانون است
امیریان همچنین در مورد تبلیغات زودهنگام انتخابات 92 که برخی از کاندیداهای احتمالی بر آن تکیه کرده اند، اظهار داشت: قانون پیش بینی کرده است که تبلیغات زودهنگام نباید صورت بگیرد و انجام این عمل عدم تمکین به قانون است.
دبیر دفتر تحکیم وحدت با تاکید بر این نکته که برخی از کاندیداها از هم اکنون به پیشنه ها خود تکیه کرده و شروع به تبلیغات می کنند، گفت: این عمل جالب نیست اما اگر کاندیدای احتمالی از الان به دنبال نظرات کارشناسانه برای طرح برنامه های راهبردی کشوری باشد می تواند به ارتقای سطح انتخابات کمک کند.
رحماندوست: نقص قانون مجوز عمل نکردن به آن نیست
مجتبی رحماندوست، نماینده مردم تهران در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در خصوص شائبه های تبلیغات زود هنگام برخی کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در مراسم های دهه اول محرم به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: من با اصل تبلیغات زود هنگام موافق نیستم، البته زمانی که برای تبلیغات در قانون انتخابات ذکر شده بسیار کم است چه برای انتخابات مجلس و چه انتخابات ریاست جمهوری. بنابراین واقعیت این است که اگر کسی فقط بخواهد بسنده کند به ایام مجاز تبلیغات کاندیدای ریاست جمهوری یک صدم آن تبلیغاتی که باید برای انتخابات ریاست جمهوری انجام دهد را نمی تواند میسر کند.
وی با تاکید بر این نکته که نقص قانون انتخابات مجوز خلاف قانون عمل کردن نیست، تصریح کرد: باید کاندیداها متقاضی اصلاح قانون شوند یا در یک گزینه دیگر که جمع بین این دو نظر است افراد هم از ظرفیت های پس از معرفی خودشان استفاده می کنند که خارج از قانون نیست و آن معرفی خودشان در عرصه های اجرایی که پیش از این بوده اند. یعنی کسی که وزیر یا فرمانده نظامی بوده یا مسئولیت بالای سیاسی و اجرایی داشته مردم او را شناخته اند بنابراین بدون این که تبلیغات خاصی کند برای ریاست جمهوری معرفی می شود.
رحماندوست کم بودن زمان تبلیغات در قانون انتخابات را روشی برای انتخاب افراد مشهور در کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری دانست و افزود: یعنی برای عمل کردن به این قانون می توان فضایی فراهم کرد که افرادی بیایند کاندیدای ریاست جمهوری شوند که مردم با حضور سیاسی اجتماعی آنها در طول سنوات مسئولیت هایشان آشنایی لازم را پیدا کرده اند و از آن وقت لازم انتخابات برای صحبت های صریح انتخابات ریاست جمهوری استفاده کنند.
حبیبی: قوه قضائیه باتبلیغات زودهنگام برخورد کند
محمد نبی حبیبی، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در خصوص شائبه های تبلیغات زودهنگام برخی کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در عزاداری های ماه محرم به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: من معتقدم تبلیغات انتخابات در حال حاضر قطعا غیرقانونی است. اگر کسی یا شخصی حقوقی به تبلیغات انتخابات بپردازد یک خلاف بین را مرتکب شده و قوه قضائیه باید با آن برخورد کند.
پایان پیام/
نظر شما