نمایندگان از پاسخ‌های وزیر اقتصاد قانع شدند

نمایندگان مجلس از پاسخهای وزیر اقتصاد و دارایی در مورد پرداخت سهام عدالت به کارگران ساختمانی قانع شدند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 30 آبان سوال جمعی از نمایندگان از وزیر اقتصاد و دارایی مطرح شد.

این سوال در مورد سهام عدالت کارگران ساختمانی و صنوف و اینکه چرا بعد از نوبت و تنظیم لیست و اعلام متعدد مطبوعاتی این سهام تحقق نیافته است از سوی فولادگر نماینده اصفهان، نادر قاضی پور نماینده ارومیه، علیرضا محجوب نماینده تهران، لاله افتخاری نماینده تهران و بت کلیا نماینده اقلیت عاشوراییان مطرح شد.

حسینی وزیر اقتصاد و دارایی در ابتدای سخنان گفت: وقتی به دنبال بهینه شدن توزیع درآمد هستیم باید به توزیع عادلانه ثروت هم توجه کنیم و وقتی بحث خصوصی سازی مطرح می شود بحث توزیع عادلانه ثروت از طریق اعمال مالکیت های عمومی صورت می گیرد.

وی اظهار کرد: در دولت هشتم آیین نامه ای تحت عنوان توزیع مالکیت عمومی مصوب شد که در دولت نهم آقای رییس جمهور در نامه ای به رهبری در مورد نظر معظم له در رابطه با پرداخت سهام عدالت مسائلی را جویا شدند که ایشان نیز موافقت خود را با پرداخت سهام عدالت عنوان کرد.

وی با بیان اینکه سازوکار سهام عدالت اینگونه بوده است که ستادی به ریاست رییس جمهور و اختیارات هیئت وزیران تشکیل شود گفت: توزیع سهام عدالت مبتنی بر یک چارچوب اجرایی خاص بوده است و 18 گروه و دهک جامعه را از طبقات پایین را تا متوسط جامعه شامل می شود.

وی ادامه داد: طبقات تحت پوشش کمیته امداد خمینی، سازمان بهزیستی، زنان سرپرست خانوار، رزمندگان فاقد شغل، بازنشستگان کشوری و لشکری، ایثارگران، خدامان مساجد، قالیبافان از طبقاتی هستند که از طبقه ضعیف تا متوسط جامعه سهام عدالت دریافت می کنند.

وی ادامه داد: بیش از 50 میلیون نفر اطلاعاتشان به دبیرخانه سهام عدالت واصل شد و این اطلاعات مورد رسیدگی قرار گرفت تا جایی که امروز در راستای اجرای این قانون حدود 42 میلیون نفر سهام عدالت دارند.

وی با طرح این سوال که آیا همه کسانی که می بایست سهام عدالت دریافت کنند دریافت کرده اند و آیا همه جز طبقات متوسط و پایین درآمدی هستند که سهام را دریافت کرده اند گفت: پاسخ این سوالات منفی است زیرا اجرای سیاست های حمایتی اغلب با خطاهایی همراه است علتش نیز این است که بانکهای اطلاعاتی ما از دقت کافی برخوردار نیست ولی در مراحل مختلف این فرایند بازخورد و اصلاح می شود.

وی ادامه داد: ممکن است در جامعه حداکثر 20 هزار نفر مدیر نیز سهام دریافت کرده باشند که با آمار خانوار آنها حداکثر افرادی که با عنوان مدیر سهام دریافت می کنند 80 هزار نفر است و این عدد در مقابل 42 میلیون نفر عدد ناچیزی است که اگر مشخص شود که واجدالشرایط نبوده اند سهامشان متوسط می شود.

وزیر اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: ممکن است برخی از کارگران فصلی در بحث سهام عدالت از قلم افتاده باشند و دلیلش نیز این است که این کارگران دارای بانک های اطلاعاتی منسجمی نیستند و اغلب آنها پراکنده هستند لذا بعد از اینکه مراحل کار تکمیلی صورت گرفت ما بر روی این بخش متمرکز شده ایم و فراخوانی نیز از آنها صورت گرفت که پس از طراحی بانکهای مختلف به این نتیجه رسیده ایم که 3 میلیون و 300 هزار کارگر فصلی ثبت نام نکرده اند.

وی بیان کرد: وقتی ما این تعداد را بررسی کرده ایم به این نتیجه رسیده ایم که حدود 1 میلیون نفر از آنها معمولاً سهام گرفته اند پس می ماند 2 میلیون و 300 هزار نفر دیگر که با در نظر گرفتن بعد خانوار آنها باید اعلام کنم که در حال حاضر حدود 8 میلیون کارگر فصلی بازمانده سهام عدالت هستند.

وی با اشاره به ثبت نام 3 میلیون نفر از این کارگران خاطرنشان کرد: حدود 5 میلیون نفر دیگر از این کارگران باقی می مانند که ما طی بندهایی که در اصل 44 داشتیم درصدد این هستیم که مجوز ثبت نام اینها را اخذ کنیم تا سهام برای این 5 میلیون نفر نیز تعبیه شود.

حسینی خاطرنشان کرد: کار اجرایی سهام عدالت کار حجیمی بوده است.

نادر قاضی پور نماینده ارومیه که به نمایندگی از 5 نماینده سوال کننده سوال را مطرح کرد گفت: اصل 84 قانون اساسی اعلام می کند که هر نماینده ای در برابر ملت مسئول است و اصل 3 قانون اساسی نیز در رفع تبعیضات ناروا برای همه تاکید دارد.

وی بیان کرد: در روز 20 خرداد امسال یعنی وقتی که 13 روز از مجلس نهم گذشته بود و بحث سهام عدالت کارگران ساختمانی را از آقای حسینی جویا شدیم که نهایتاً پس از 3 ماه این سوال در کمیسیون بررسی شد.

وی با بیان اینکه همه نمایندگان با کارگران ساختمانی سروکار دارند گفت: آمار نشان می دهد که 14 درصد فوتی های کشور مربوط به کارگران است که از این 14 درصد 49 درصدشان مربوط به کارگران ساختمانی است.

وی گفت: اینجا باید شفاف سازی شود که چرا حق کارگران ساختمانی داده نمی شود و مشخص شود که این کارگران چرا از حق قانونی خود برخوردار نشده اند.

قاضی پور با اشاره به اهداف سهام عدالت گفت: توزیع متعادل ثروت ملی به منظور تامین عدالت اجتماعی، متکی کردن خانواده های نیازمند و کاهش وابستگی آنها به دولت، ایجاد درآمد برای اقشار کم درآمد، ایجاد مشارکت و نظارت مردم آسیب پذیر از جمله اهداف سهام عدالت است.

وی با طرح این سوال که چرا پس از چند سال از اجرایی شدن سهام عدالت سهم کارگران ساختمانی داده نشده است تصریح کرد: چرا کاخ نشینیان، مدیران کل و وزرا از سهام عدالت استفاده جانانه دارند اما کارگران ساختمانی از آن محروم هستند.

وی گفت: آنکه اسمش عدالت است فقط سهام آن درست است به ما بگویند عدالت آن کجا رفته است.

نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای وزیر شما فقط نام یک کارگر ساختمانی ببرند که از سهام عدالت برخوردار شده است از آن یک ملیونی که می گویید برخوردار شده اند همگی راننده تاکسی هستند.

وی با اشاره به توزیع ناعادلانه این سهام در استانهای مختلف یادآور شد: چرا استان ایلام و خراسان بیشترین سهام عدالت را به خود اختصاص داده اند در حالی که استانی همانند سیستان و بلوچستان رقم ناچیزی را در بحث توزیع سهام عدالت دارند.

قاضی پور تصریح کرد: از 45 میلیون برگه سهام عدالت که توزیع شده است 4 و نیم میلیون برگه توزیع نشده است این 4 و نیم میلیون برگه کجا رفته است و به چه کسانی داده شده است.

سیدشمس الدین حسینی وزیر اقتصاد در بخش دوم سخنان خود گفت: ما اساساً در توزیع سهام عدالت از مهمترین طبقات جامعه شروع کرده ایم البته ممکن است در مراحل مختلف ثبت نام شناسایی آنها با دشواری روبرو شده باشد.

وی با اشاره به گروههای مختلف مشمول دریافت سهام عدالت خاطرنشان کرد: آیا بخش عمده ای از این گروهها جز طبقات کارگری نیستند.

وی گفت: هدف سهام عدالت توزیع این سهام مبتنی بر توجه به اقشار پایین درآمدی بوده است و با این شیوه ادامه یافته است البته این به این معنی نیست که ما از لیست افتاده نداشته باشیم و به این معنی نیست اگر در این مرحله مشخص شود یک میلیون نفر در جامعه سهام گرفته اند پس کل این 1 میلیون نفر سهام دریافت کرده اند بلکه ما حدود 6 میلیون خانواده کارگری را از سال 90 داریم ولی در مجموع کل جاماندگان قشر کارگران ساختمانی که از سهام عدالت محروم مانده اند حدود 2 میلیون و 300 نفر است.

همچنین نادر قاضی پور نماینده ارومیه در بخش دوم سخنان خود گفت: آقای ابوترابی این تناقض را مشخص کنید که ما ده میلیون کارگر ساختمانی داریم یا 6 میلیون.

وی ادامه داد: اگر آقای وزیر به ما می گفت که دستور حذف معاونین، وزرا و کارمندانی که بیش از 2 و نیم میلیون تومان دستمزد دریافت می کنند از دریافت سهام عدالت حذف می شوند ما دستشان را نیز می بوسیدیم.

وی گفت: اگر مشخص می شد که آن 4 و نیم میلیون برگه عدالت به جای اینکه به کارگران ساختمانی ارایه شود به چه کسانی ارایه شده است قطعاً مشکل به اینجا نمی رسید.

قاضی پور تاکید کرد: آقای قاضی در جلسه به ما قول شرف داد که تا 15 مهر امسال این موضوع را حل کند ولی تاکنون این مشکل حل نشده است این در حالی است که می توانست کارگران ساختمانی را از دهک 1 تا 6 دریافت سهام عدالت قرار دهد.

در پایان حجت الاسلام ابوترابی فرد خطاب به قاضی پور گفت: آقای وزیر گفته اند که تا 22 بهمن آن قسمت از کارگرانی که شناسایی نشده اند نسبت به ثبت نامشان اقدام می شود و دیگران نیز شناسایی و در نوبت ثبت نام قرار می گیرند.

قاضی پور گفت: ما تعهد وزیر را قبول نداریم تعهد شما را قبول داریم و اگر تا 22 بهمن این موضوع اجرایی نشود استیضاح شما را مطرح می کنیم.

قاضی پور در پایان از سوال وزیر اقتصاد و دارایی قانع شد.

پایان پیام/ 

کد خبر 197473

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha