به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، کسری منوچهری، کارشناس امور ورزشی امروز(30آبان) در همایش استانی روز جهانی دیابت در ساری با تاکید براینکه بیماران مبتلا به دیابت ورزش را اساس کنترل بیماری خود قرار دهند، اظهار کرد: ورزش و انجام فعالیت های بدنی نقطه مقابل عوارض دیابت است.
منوچهری در سخنانی به بیان رابطه ورزش و دیابت پرداخت و افزود: پیشرفت تکنولوژی و توسعه فضاهای مجازی فقر حرکت بدنی را به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه بیماری های غیرواگیر به اپیدمی در جهان تبدیل شده، افزود: بیمارهای فشار خون-دیابت –چاقی فرایند بیماری های عصر حاضر هستند.
این کارشناس امور ورزشی با اشاره به اینکه دیابت رابطه مستقیمی با استرس و فشارخون دارد، گفت: از طریق برنامه های مداخله ای، ورزش و تغذیه می توان دیابت را کنترل نمود.
منوچهری با تاکید بر اینکه ورزش، حالتی شبیه انسولین در بدن ایجاد می کند، باعث رسیدن اکسیژن کافی به سلول های بدن می شود و شادابی، نشاط و حس بهتر بودن به فرد دست می دهد ، افزود: ورزش در بیماران مبتلا به دیابت سبب کاهش توده چربی بدن-کاهش قندخون و فشار خون می شود.
وی بهترین زمان برای ورزش را یک تا 3 ساعت بعد از غذا دانست و اظهار کرد: ورزش ایده آل برای این بیماران پیاده روی است.
این کارشناس امور ورزشی ضمن بیان اینکه بیماران از فعالیت های مقاومتی و پرفشار خودداری کنند، ادامه داد: داشتن بدنی تنومند، روحیه کار و انجام فعالیت های بدنی روزانه در کاهش استرس و در نهایت بهبودی بیماری دیابت تاثیرگذار است.
منوچهری با بیان اینکه بیماران دیابتی قبل از انجام هرگونه فعالیت های بدنی با پزشک خود مشورت نمایند و تصریح کرد: انجام ورزش های هوازی مانند پیاده روی-شنا-ایروبیک و بسکتبال به مدت 20 تا 30 دقیقه در روز می تواند در کاهش 160 گرم چربی در هر هفته موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه ورزش می تواند عوامل ژنتیکی زنان باردار دیابتی را نیز کنترل نماید، افزود: ورزش های منظم و ملایم بهتر از ورزش های ناگهانی و سبک است.
این کارشناس امور ورزشی در پایان سخنانش، منابع انسانی را سرمایه های جوامع دانست و گفت: با تغذیه درست، انجام فعالیت های بدنی می توان جامعه ای سالم داشت.
پایان پیام/
نظر شما