رحمن غریبی، دبیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری شعر کردی آیات در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور در چند سال اخیر به برکت مشارکت گسترده ادبا و شعرای قرآن دوست سراسر کشور و سایر ملل اسلامی اقدام به برگزاری جشنواره آیات قرآنی نموده است و در همین راستا نیز نخستین جشنواره سراسری شعر کردی قرآنی آیات در استان کردستان برگزار می شود.
وی افزود: در راستای جهت دهی و غنی سازی محتوایی قرآنی به سروده های ادبا و شعرای آیین و نیز محقق شدن منویات مقام مظعم رهبری در خصوص فرهنگی بودن این خطه از میهن اسلامی به همت و تلاش این اداره کل و همکاری فعالان عرصه فرهنگ و هنر استان دومین جشنواره سراسری شعر قرآنی آیات و برای نخستین بار در کشور با محوریت شعر و ادب کُردی با عنوان « به ره و روناکی»(به سوی نور) در این استان برگزار می شود.
غریبی تصریح کرد: شناسایی استعدادهای برتر و ارتقای سطح اطلاعات عمومی و تخصصی ادبا و شعرای آینی علاقه مند به شعر قرآنی و ادبیات کردی، تلاش در جهت خلق آثار فاخر دینی در حوزه معارف دینی، قرآنی و انقلابی در قالب های بدیع هنری و معرفی ظرفیت ها و توانمندی های کم نظیر ادبا و شعرای آیین منطقه به جامعه فرهنگ و هنر ایران اسلامی از جمله اهداف برگزار این جشنواره به شمار می آید.
کارشناس قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: ایجاد فضای رجحان و برتری اسلامی جامعه در رجعت به آموزه های قرآنی در بیداری اسلامی، ایجاد فضای جدید از تعامل و نیز هویت مشترک در بین فعالان عرصه فرهنگ و هنر قرآنی در بین اقوام ایرانی و تعمیق و تحکیم پایه های وحدت امت اسلامی با تکیه بر آموزه های قرآنی از دیگر اهداف برگزار این جشنواره است.
وی خاطر نشان کرد: این جشنواره در دو سبک شعر نو و شعر کلاسیک کردی برگزار می شود و در بخش کلاسیک شعرا و ادبای شرکت کننده می توانند در تمامی قالب ها آثار خود را ارسال کنند.
دبیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری شعر کردی آیات اعلام کرد: تاکنون بیش از 50 اثر ادبی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و بیش از 33 نفر نیز در سایت اطلاع رسانی این جشنواره برای ارسال آثار اعلام آمادگی کرده اند.
غریبی اظهار داشت: انسان از منظر قرآن موضوع بخش اصلی جشنواره بوده و قرآن کریم، بیداری اسلامی نیز موضوع بخش ویژه جشنواره است که با در نظر گرفتن موضوعات جشنواره به صورت جداگانه داوری می شوند.
وی افزود: در بخش جنبی جشنواره نیز ادبا و شعرای کرد زبان می توانند با در نظر گرفتن موضوعات اصلی و ویژه جشنواره دل نوشته های ادبی را ارسال کنند همچنین شرکت کنندگان می توانند در تمامی لهجه ها و گویش های زبان کُردی با رعایت قوام ادبی اثر در این جشنواره شرکت کنند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: آثار در سه مقطع سنی 15 تا 20 سال، 20 تا 30 سال و 30 سال به بالا داوری می شود و هر شاعر می توانند سه اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کند.
دبیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری شعر کردی آیات تصریح کرد: آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره به دلیل استقبال گسترده ادبا و نویسندگان کردزبان ایران اسلامی تا 15 دی ماه تمدید شده و مراسم پایانی این جشنواره همزمان با هفته وحدت در بهمن ماه سال جاری برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما