توزیع کنندگان نذورات ملزم به داشتن کارت بهداشت شدند

معاون امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی از تشدید نظارت بر ترمینال‌ها و اماکن بین راهی در تعطیلات محرم خبر داد و گفت: تمام افرادی که در اماکن توزیع نذورات دخالت دارند باید کارت بهداشت دریافت کنند.

احمدرضا سرشار، معاون امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با اشاره به بازرسی مساجد و تکایا در ایام ماه محرم گفت: در این ایام حدود 1688 مسجد و تکایا که تحت پوشش دانشگاه شهید بهشتی هستند مورد بازدید قرار گرفته و نتایج ارزیابی بعد از این ایام اعلام می‌شود.

 

وی افزود: البته قبل از ایام محرم کلاس‌های آموزشی برای نمایندگان مساجد و تکایا برگزار شده و در روز تاسوعا و عاشورا بازرسان بر کار توزیع نذورات بازرسی خواهند کرد.

 

سرشار با اشاره به اینکه نذورات گرم و با درجه حرارت بالا باید با ظروف و پایه سلولوزی توزیع شوند، گفت: برای مواد غذایی با درجه حرارت بالا باید از ظروف یک بار مصرف پایه گیاهی استفاده شود، اما برای مواد غذایی با درجه حرارت پایین استفاده از سایر ظروف یک‌ بار مصرف بلامانع است.

 

وی افزود: همچنین با ارگان‌ها و سازمان‌هایی که توزیع مواد غذایی و نذورات را در این ایام بر عهده دارند هماهنگی‌هایی صورت گرفته تا از لحاظ بهداشتی نذورات در سطح قابل قبولی بوده که خوشبختانه همکاری‌ها در این زمینه با استقبال روبرو شده است.

 

وی با اشاره به ابلاغ نامه‌ای به مراکز و شبکه‌ها در مورد نظارت‌های اعمال‌شده خاطرنشان کرد: دو نامه برای مراکز و شبکه‌ها اعلام و پروتکل‌ها در 22 بند به منظور نظارت اعمال شده که شامل برنامه‌ریزی برای این ایام، پخت و پز در مکان‌های مناسب، شرایط افراد توزیع‌کننده نذورات و لزوم داشتن کارت معاینه و تمام مواردی که به بهداشت مواد غذایی مربوط می‌شود، ابلاغ شده است.

 

معاون امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه 1688 مسجد و تکیه تحت پوشش دانشگاه شهید بهشتی هستند، گفت: میانگین کلی صدور ماهانه کارت بهداشت توسط این دانشگاه به 15 هزار کارت می‌رسد و تمام افرادی که در این اماکن در توزیع نذورات دخالت دارند باید دارای این کارت باشند.

 

وی اظهار کرد: مساجد حداقل در سال دو بار بازدید می‌شوند که یک بار آن در دهه غبارروبی مساجد در آستانه ماه رمضان و یک بار دیگر در نیمه دوم سال صورت می‌گیرد که با توجه به ارزیابی‌های صورت‌گرفته به طور میانگین 70 تا 80 درصد مساجد مشکلی از جهت بهداشتی و بهسازی محیط ندارند.

 

سرشار گفت: طبق نتایج ارزیابی که تا پایان شهریور سال جاری صورت گرفته است 54 درصد مساجد از لحاظ آبدارخانه 100 درصد بهداشتی بوده، 73 درصد آنها از لحاظ سرویس بهداشتی مناسب بودند، 76 درصد از لحاظ روشویی و دستشویی و 100 درصد مساجد از لحاظ سیستم اطفای حریق در سطح مناسبی قرار داشته‌اند.

 

وی با اشاره به تعطیلات و افزایش سفرها در این ایام اظهار کرد: در تمام مناسبت‌ها اعم از مناسبت‌های ملی و مذهبی که افراد در تعطیلات قصد مسافرت می‌کنند نظارت بر ترمینال‌ها و اماکن بین راهی تشدید می‌شود.

 

وی افزود: در مرحله اول نظارت توسط تیم‌های بسیج سلامت صورت می‌گیرد و به طور میانگین 30 تا 45 تیم برای اعمال نظارت‌ها فعال می‌شوند.

 

معاون امور بهداشتی دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: با مراکز و شبکه‌های نظارت مکاتبه‌هایی صورت گرفته که در ایام محرم به ویژه در روزهای عاشورا و تاسوعا نظارت بر توزیع نذورات تشدید شده و ارزیابی‌ها صورت پذیرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 197204

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha