آیا همچنان مشت آهنین سیاه کاخ سفید پوشش مخملی دارد؟

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 6 نوامبر 2012 انجام شد و تا قبل از 24 ساعت از شروع رای گیری مشخص شد که اوباما 4 سال دیگر سکان ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا را به دست دارد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی شبستان، مهمترین بحثی که در خصوص سیاست خارجی آمریکا این روزها و سال ها مطرح است، ارتباط و نحوه برخورد با ایران به حساب می آید که به جنجال داغ تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری یعنی باراک اوباما و میت رامنی تبدیل شده بود.
در خصوص نحوه تصمیم گیری آمریکا در برخورد با ایران چند تحلیل در دنیای کارشناسان سیاست خارجی وجود دارد اما یک تحلیل بیش از سایر مواضع و اظهار نظرها مورد تائید قرار گرفته است که با توجه به اقدامات اوباما در چهارسال گذشته می تواند به نوعی چهارسال آینده را نیز پیش بینی کند.
اوباما کیست؟
باراک حسین اوباما دوم، زاده 4 اوت 1961 میلادی ایالت هاوایی، عضو حزب دمکرات ایالات متحده آمریکا، سناتور جوان ایالت ایلینوی، چهل و چهارمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و برنده جایزه صلح نوبل است. او از سال 2007 با برپایی کمپین انتخاباتی برای ریاست جمهوری، خود را به عنوان کاندیدای حزب دمکرات و به عنوان یک چهره سیاسی ملی در آمریکا شناساند. اوباما از زمان کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری 2008 آمریکا، پایان دادن به جنگ عراق را مطرح کرد و در سوم ژوئن سال 2008 به عنوان نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شد.
وی چهار سال از دوران نوجوانی خود را در جاکارتا گذرانید، و زاده پدری کنیایی است. او یک مسیحی فرقه پروتستان و از شاخه کلیسای متحد مسیح است.
اوباما پنجمین رئیس جمهور چپ دست آمریکا در میان هفت رئیس جمهور اخیر این کشور (از جرالد فورد در 1974) تاکنون است.
مواضع نماینده چپ دست حزب چپ
حزب چپ آمریکا یعنی همان حزب دموکرات در سال 2007 به این نتیجه رسید که سناتور جوان و سیاه پوست و چپ دست خود را به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری معرفی کند. معرفی یک سیاه پوست از تبار آفریقا به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری به صورت علنی دیدگاه ها و تفاوت های دموکرات ها را با رقیب اصلیشان یعنی جمهوری خواهان نشان می داد. این حزب که برعکس رقیب اصلی خود اصراری بر اعلام و افتخار به گذشته ملی گرایانه آمریکا ندارد نقطه ضعف حقوق بشری ایالات متحده و دنیا را سنجیده و مهره ای را معرفی کرد که ریاست جمهوری او در مخیله هیچ کس نمی گنجید. اما این معرفی با اقبال زیادی روبرو شد و توانست ریاست جمهوری یک سیاه پوست را در آمریکا برای اولین بار در تاریخ رقم بزند.
از آنجایی که حزب دموکرات در آمریکا به عنوان یک حزب روشنفکر و معقول جا باز کرده همه انتظار داشتند که کاندیدی سیاه پوست که خود مظهر تغییر به شمار می آمد و از ابتدای حضورش شعار تغییر را سر داده بود آمریکایی دیگر در عرصه دنیایی رقم بزند. اما اولین موضع اوباما در خصوص حمایت قاطعانه از رژیم صهیونیستی و امضای تحریم ها بر علیه ایران بسیاری از خوشبینان عرصه سیاست را ناامید کرد.
این ناامیدی با حمله به لیبی در اوایل سال 2011 میلادی به شدت خود رسید. ایالات متحده در پاسخ یه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر دعوت از کشورهای جهان بر جلوگیری از کشتار غیر نظامیان مخالف حکومت، توسط حکومت سرهنگ قذافی، چندیدن فروند هواپیمای جنگی به این کشور فرستاد تا اوباما هم نشان دهد که بیشتر جنگ های نظامی تاریخ آمریکا در طول حکومت حزب دموکرات بر این کشور صورت می گیرد.
نوآوری سیاسی دموکرات ها راز کسب موفقیت در انتخابات آمریکا
دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در آمریکا برای رای آوری و نشاندن کاندیداهایشان بر صندلی ریاست جمهوری به هر کار و نقشه ای دست می زنند. این اقدامات احزاب آمریکا علاوه بر توجیه افکار عمومی می تواند در تغییر نگاه مردم جهان نسبت به ابرقدرتی که برای رسیدن به قدرت از جان و مال مردم می گذرد تا چند صباحی تاثیر گزار باشد. حزب دموکرات در آمریکا به نحوی مانند انگلیس عمل می کند و سیاست های خطرناک بیشتری از جمهوری خواهان برای تغییر افکار عمومی به کار می بندد. معرفی یک کاندیدای سیاه پوست تا مدتی توانست نظر جهانیان را به دموکرات های آمریکایی نزدیکتر کند و طبق تحلیل کارشناسان آمریکا شناس در دوره بعدی نیز دموکرات قصد معرفی کاندیدای اسپانیایی تبار را دارند تا بازهم بتوانند موفق به کسب آرای بیشتری نسبت به رقیبشان باشند. حتی برخی معتقدند معرفی گزینه ایرانی تبار نیز در دستور کار این حزب برای دوره های بعد ریاست جمهوری قرار دارد.
سیاست خارجی اوباما در 4 سال دوم علیه ایران
تحلیلی که این روزها بیش از دیگر تفاسیر در خصوص اتخاذ سیاست اوباما برعلیه ایران در 4 سال دوم مورد تائید است به گذشته رئیس جمهور آمریکا می پردازد. براساس این تحلیل از آنجایی که سیاست های کلان ایالات متحده آمریکا براساس نظام سرمایه داری توسط چند سرمایه دار معدود صهونیست مشخص می شود پس در واقع رئیس جمهور نقش چندانی در اتخاذ تصمیم درعرصه بین المللی ندارد.
با توجه به اقدامات اوباما در 4 سال اول ریاست جمهوری او در آمریکا، این تحلیل معتقد است که به دلیل سیاست های حمایتی تعیین شده از سوی صهیونیست های سرمایه دار در دفاع از مواضع اسرائیل در دنیا و اظهارات مقامات ایرانی برعلیه رژیم صهیونیستی رئیس جمهور آمریکا می بایست برعلیه ایران گام های اساسی بردارد. اما نحوه اجرای این گام ها و سیاست ها بستگی به شخصیت رئیس جمهور دارد. به این معنی که اگر میت رامنی یا هم حزبی دیگر او به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب می شدند نحوه اجرای سیاست های ضد ایرانی به تهدیدات نظامی باز می گشت . اما اوباما با توجه به ادعاهای وی بر صلح دوستی و توجیه افکار عمومی آمریکا در این زمینه به منظور کسب درصد بیشتری از آرای مردم نمی تواند گزینه تهدیدات نظامی برعلیه جمهوری اسلامی ایران را مطرح کند و در این زمینه تنها می تواند به امضای تحریم های بیشتر اقتصادی برعلیه ایران اکتفا کند.
در هر صورت این مشت آهنینی که آمریکا برعلیه نظام جمهوری اسلامی ایران دراز کرده است در سال 2008 توسط اوباما به تعبیر مقام معظم رهبری دستکش مخملی به خود پوشاند که با درایت های مسولان ایرانی به سرعت را خود را نشان داد و حتی اگر اوباما چندین و چند سال دیگر هم رئیس جمهور کشوری جنایتکار مانند آمریکا باشد تغییری در مواضع این کشور و مشت آهنین آن ایجاد نخواهد شد و فقط می تواند خود را در قالب تحریم های سرسخت اقتصادی نشان دهد.
پایان پیام/

 

کد خبر 197029

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha