محمد رضا هاتفی، مولف تفسیر البیان در گفتگو با خبرنگار شبستان در تبریز، بر ضرورت فعالیت در عرصه نشر کتب تفسیری و دینی تاکید کرد و با اشاره به مختصات جلد های چاپ تفسیر البیان شده کتاب، گفت: این کتاب تا جلد پانزدهم تالیف شده اما تنها سه جلد آن تا کنون چاپ شده است.
هاتفی ادامه داد: کتاب حاضر که حدود 2 هزار و 600 صفحه آن در قطع وزیری به اتمام رسیده، حاصل تلاش یک دهه تدریس ادبیات عرب در یین سال های 1360 الی 70 شمسی می باشد، که در آن زمان، ضمن تدریس کتب معروف حوزه، مطالب بحث شده را در قرآن مجید پیاده کرده ام.
وی گفت: این تفسیر تا سوره مبارکه مائده به بحث مزبور ادامه داده شده و در و ضمن تجزیه و ترکیب، اعراب شواهد، بعضی از فنون و نکات و رموزات کمیاب قرآنی و الفاظ مترادف و فوایدی که از کتب مشهور و نیز از محضر اساتید بزرگوار استفاده شده است.
مولف تفسیر البیان خاطرنشان کرد: در تفسیر البیان موضوعات چالشی را با اساتید مطرح کرده و بحث هر روز را می نوشتم تا در این راستا خللی پیش نیاید.
وی ادامه داد: علی رغم اینکه دوستان گاه و بیگاه زبان به اعتراض گشوده و به نشر آن توصیه می کردند، ولی تا کنون تمایلی به چاپ آن نداشتم، زیرا پرسشی که برایم پدیدار گشت و تا کنون مانع از نشر آن شد، که آیاکسی قبلا چنین کاری را انجام داده یا نه که اگر جوابش مثبت است زحمت بیهوده در این راستا حاصل نشود.
وی گفت: بعد از تفحص و مشورت با دوستان فاضل و با ذوق، به کتاب هایی که اخیرا به طبع رسیده اند برخورد کردم، علی رغم اینکه واقعا نویسندگان آنها متحمل زحمات فراوانی شده اند، ولی اوراق حاضر با آنها فرق بسیار داشته که امر قضاوت به عهده خوانندگان ارجمند قرار می گیرد.
هاتفی خاطر نشان کرد: مولف تفسیر البیان با اشاره به روایتی از پیغمبراکرم (ص) گفت: ایشان می فرمایند اگر مومن بمیرد و در دنیا ورقی از علم و دانش بگذارد، آن ورق، در روز رستاخیز در میان آن شخص و آتش جهنم پرده و حجابی می گردد و در عوض و مقابل هر حرفی که نوشته شده است، خداوند متعال شهری در بهشت به وی عطا می فرماید که وسعت و بزرگی آن شهر هفت برابر این دنیا خواهد بودو این مسئله موجب تمایل بنده به انتشار کتاب شد.
پایان پیام/
نظر شما