بررسی نقش گروههای ذی نفوذ در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 آمریکا

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، نقش گروههای ذی نفوذ را در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 آمریکا بررسی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، نقش گروههای ذی نفوذ را در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 آمریکا بررسی کرد. دفتر مطالعات سیاسی این مرکز اعلام کرد: بر اساس این تحقیق، گروه های مختلف ذینفوذ با توجه به علایق و میزان قدرتی که دارند می کوشند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده و به نفع کاندیدای مورد نظر خود عمل کنند اگر چه تصور می شود با تکامل ابزارهای جدید ارتباطی نقش رسانه های سنتی در انتخابات کاهش یابد، ولی شواهد نشان از اهمیت بسیار آنها در انتخابات سال 2012 دارند به همین دلیل بیشترین هزینه صورت گرفته مربوط به پخش پیام های تبلیغاتی له یا علیه یک کاندیداست.
محتوای پیام های تبلیغاتی نشان دهنده نبود فرهنگ اخلاقی در انتخابات ریاست جمهوری است. به همین سبب فرهنگ سیاسی آمریکا هر روز بیشتر از قبل به سمت سقوط پیش می رود. روی کارآمدن افرادی با سطح پایین تجربه و توانایی به عنوان نخبه سیاسی نیز از نتایج این روند است.
با توجه به رای دادگاه فدرال در سال 2010 و بازگذاشتن دست کمیته های کنش سیاسی در فعالیت مستقل به نفع یک کاندیدا در انتخابات، نقش این گروه ها در انتخابات روز به روز بیشتر می شود. جمهوریخواهان، اوباما را متهم کرده اند که خود را با این شرایط بیشتر از رقیبش وفق داده است.
در این انتخابات شاهدیم که لابی آیپک به عنوان مهمترین گروه صهیونیستی در آمریکا، به صورت رسمی از اوباما در تبلیغات حمایت کرده است که این امر نشان از پیچیده تر شدن وضعیت منطقه ای اسرائیل و همچنین احساس قدرت بیشتر این لابی در عرصه سیاست داخلی آمریکا دارد. مقایسه انتخابات سال 1992 و 2012 تغییر این قدرت در طول زمان کوتاه بیست ساله را به خوبی نشان می دهد.
نکته آخر این که هیچ یک از گروه های ایرانی در عرصه و کارزار انتخاباتی آمریکا، حضور و نقش تعیین کننده ای ندارند. بیشتر طیف سنتی ایرانی ها به جمهوریخواهان نزدیکند. نسل های جدید با دمکرات ها نزدیکی بیشتری دارند، ولی هیچ یک به صورت سازمان یافته در انتخابات شرکت نداشته اند. البته دیدارهای گروه نیاک با تیم اوباما می توانست نوید بخش شروع این فعالیت باشد که تحقق پیدا نکرد . با توجه به حضور گروه های بسیار کوچک در این عرضه و صرف هزینه در خصوص این مسئله مهم، بسیار ضروری است که سیاست سازان جمهوری اسلامی نیز در این خصوص فعال شده و با اتخاذ یک برنامه منسجم و بلندمدت به دنبال تامین منافع ملی و اهداف انقلاب اسلامی در این بازی بسیار پیچیده و فنی باشند.

پایان پیام/

کد خبر 196939

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha