ترک امر بمعروف؛ عامل فروپاشی اعتقادی و اخلاقی

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: ترک این فریضه براساس آموزه های دین باعث فروپاشی در اعتقادات و اخلاق می شود و انجام آن وظیفه دولت اسلامی بوده و پیشگیری از آلودگی ها و آسیب های بزرگ اخلاقی در گرو آن است.

به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری پیش از ظهر امروز در همایش امر به معروف و نهی از منکر در حوزه سیاست در دانشگاه تهران گفت: فرمایشات امام حسین (ع) در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر حداقل 4 آسیب برای این فریضه در حکومت و سیاست بیان می دارد. نخست اینکه امر به معروف نباید وسیله ای برای علو و خودبرتربینی یا تمسخر دیگران و یا به عنوان سرگرمی و تفریح قرار گیرد. دوم اینکه امر به معروف با حق طلبی و تشریفات صرف اداری عملی نمی شود به عبارت دیگر امر به معروف نباید تبدیل به یک شغل اداری شود بلکه باید به عنوان یک وظیفه شرعی موردتوجه قرار گیرد.

وی در تبیین آسیب های امر به معروف و نهی از منکر افزود: ممکن است حتی به نام امر به معروف و ظلم و فتنه انجام شود و در مصداق اشتباهی رخ بدهد کما اینکه در فتنه 88 نیز شعار امر به معروف داده می شود و نیز ممکن است از امر به معروف برای ایجاد هرج و مرج استفاده شود اما باید دانست که این فریضه با همه اهمیت و جایگاه دارای ضوابط خاص فقهی و حقوقی است. امر به معروف بصیرت، اخلاص و اقدام صحیح و به هنگام می طلبد و امروز باید آن را به یک مطالبه عمومی و سپس اقدام عمومی در جامعه تبدیل کرد.

آیت الله کعبی تصریح کرد: همه احکام فقهی و مقررات حقوقی اسلام به عنوان منظومه ارزشی جهت تحقق مصلحت و جلوگیری از مفاسد است اما مصلحت و مفسده ای که مولا تشخیص می دهد فلسفه برخی از مقررات اسلام در ذیل آیات قرآن اشاره شده است که از آن جمله می توان به رشد عقلانی، رشد فضایل اخلاقی، هدایت و نورانیت، سلامت اقتصادی و وحدت جامعه بر پایه دین اشاره کرد. بر همین اساس امر به معروف نیز در منظومه مقررات فقهی اسلام بر پایه مصلحت و پیشگیری از مفسده قرار داده شده است.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: ترک این فریضه براساس آموزه های دین باعث فروپاشی در اعتقادات و اخلاق می شود و انجام آن وظیفه دولت اسلامی بوده و پیشگیری از آلودگی ها و آسیب های بزرگ اخلاقی در گرو آن است.

وی افزود: عمران و آبادانی گشایش اقتصادی پاک و حلال، تقویت ایمان و اخلاق جامعه و در یک کلام ضمانت اجرایی کلیه قوانین اسلام از جمله برکات انجام امر به معروف است بنابراین بالاترین مصلحت در این فریضه نهفته است و نباید در هیچ شرایطی تعطیل شود.

آیت الله کعبی تصریح کرد: تعطیل شدن امر به معروف به هیچ عنوان و در هیچ شرایطی تحت هیچ عنوانی جایز نیست و ترک آن اعلام جنگ با خدا و عدم التزام به دینداری است. ترک این فریضه یکی از موانع مهم اجابت دعاست و در اصل 8 قانون اساسی نیز به عنوان یک وظیفه عمومی از آن یاد شده است.

وی با اشاره به اینکه در امر به معروف و نهی از منکر رسیدن به نتیجه مهم است یادآور شد: صرف گفتن کافی نیست بلکه تحقق معروف مهم است روشها، عرصه ها، ابزار، ساختارها نیروی انسانی و متولی هر یک نقش تعیین کننده ای در اجرای امر به معروف و نهی از منکر دارند به عبارت دیگر علاوه بر مرتبه لسان، قلب و عمل این عوامل نیز تاثیرگذار هستند.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: دولت اسلامی با اختیارات حاکم اسلامی می تواند این موضوع را سازماندهی و دارای ساختار معین کند و چه بسا آن را ضابطه مند کرده و محدودیت و چارچوب هایی برای آن معین کند که این حق دولت اسلامی است.

وی در تبیین شرایط امروز و اجرای این فریضه گفت: سبک بندی و اولویت گذاری عرصه های مختلف امر به معروف امروز امری الزامی است آنچنان که امیرالمومنین علی (ع) نیز برای حفظ نظام و جامعه اسلامی حتی در چارچوب قوانین اولویت بندی می کرد که رها کردن گروهی از مردم که اصرار به خواندن نماز تراویه به صورت جماعت داشتن از جمله این موارد است.اما باید توجه داشت که این کوتاه آمدن به معنای ترک امر به معروف نیست بلکه به معنای اولویت گذاری است چرا که حفظ نظام اسلامی واجب و اهم امور است.

وی یادآور شد: اجرای این فریضه را می بایست از دستگاهها و سازمانهای دولتی آغاز کرد و توجه نداشته باشیم که امر به معروف و نهی از منکر بدون هزینه باشد هزینه آن را نیز بپذیریم.

پایان پیام/

 

کد خبر 196568

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha