تنها راهکار اصلاح نظام اداری و سیاسی ما گسترش امر به معروف است

معاون اول قوه قضاییه گفت: تنها راهکار اصلاح نظام اداری و سیاسی ما گسترش امر به معروف و نهی از منکر است، این اصل که تضمین اجرای قانون در جامعه و پایداری مبانی اخلاقی می‌باشد باید روز به روز ترویج پیدا کند،

 

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام رییسی، معاون اول قوه قضاییه پیش از ظهر امروز در همایش امر به معروف و نهی از منکر در حوزه سیاست که در دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به فلسفه قیام حضرت امام حسین (ع) گفت: نهضت ابا عبدالله (ع) که باعث احیای دین خدا شد نیازمند تحلیل و بررسی بیشتر است که چرا و به چه شکلی این قیام دین خدا را احیا کرد، برای دین وجوه مختلفی می‌توان فرض کرد، نخست وجه حقیقی دین که عبارت است از مجموعه‌ای از باید و نبایدهای الهی، دوم وجود ذهنی که توده‌ای از باورهایی است که در اذهان وجود دارد و سوم وجود عینی دین یعنی آنچه از دین در عرصه زندگی عینیت پیدا می‌کند و به عبارت دیگر شکل‌دادن زندگی فردی و اجتماعی و ارتباطات با توجه به آموزه‌های دینی.

 

وی افزود: در قیام امام حسین (ع) نظر به وجود حقیقی دین نیست چرا که در این زمینه خداوند فرموده است انا نزلنا الذکر و انا له لحافظون بلکه وجود ذهنی دین یا وجود عینی آن در زندگی مدنظر است، حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) فرمود من اولیا و اصحابم برای این در عرصه کارزار حضور داریم که به دین عمل شود و امر به خوبی‌ها از یاد نرود.

حجت‌الاسلام رییسی تصریح کرد: امر به معروف و تلاش برای زدودن انحرافات است برای آن که فکر ما فکر دینی و سیاست ما سیاست دینی باشد. سیاست به معنای حقه‌بازی و مکر نیست بلکه به معنای تمشیت امور بندگان خدا و اتخاذ مبانی اصولی بر اساس موازین دینی است. در زمان ما بسیاری تصور می‌کنند خیانت به حیله‌گری سیاست است در حالی که امام علی (ع) فرمود معاویه از من سیاست‌مدارتر نیست بلکه اهل حیله و نیرنگ است.

 

وی افزود: سیاست ما بر مبنای حاکمیت خدا در عرصه‌های زندگی انسان و حاکمیت بر ارتباطات او در رابطه با خود، اجتماع، اطرافیان و خدا است، به دست گرفتن حکومت و قدرت در دین ما برای اقامه صلاة، ادای زکات و امر به معروف و نهی از منکر است. اساس کار بر این است که انسان اهل ترغیب و تشویق در فراخواندن به خوبی‌ها باشد.

معاون اول قوه قضاییه خاطرنشان کرد: بر اساس روایات مؤمن باید حساس باشد و هنگامی که می‌بیند در منظر او منکری انجام می‌شود بی‌تفاوت از کنار آن عبور نکند، این فرهنگ دین اسلام نیست، در دین اسلام هم حکومت و هم تک‌تک افراد جامعه شکل فردی وظیفه امر به معروف و عمل به آن را بر عهده دارند، هر چند سنگ زیربنا و نخ تسبیح این قضیه حاکمیت حق است.

وی تصریح کرد: بدترین منکر حکومت ظلم و بهترین معروف حکومت عدل است، همچنان که در روایات داریم که همه خوبی‌ها و صلاح‌ها وابسته به حکومت صالح است. این حکومت صالح است که همه خوبی‌ها را در جامعه گسترش می‌دهد و برعکس حکومت ظالم است که باعث ترویج زشتی‌ها در سطح اجتماع می‌شود.

 

حجت‌الاسلام رییسی گفت: نگاه کارگزاران یک نظام عادل که سنگ زیربنای آن عقل، عدالت، نظم و اخلاق است نسبت به مسئولیت‌ها و پست‌ها نگاه امانتی است، نوع دید کارگزاران یک نظام عادل دید محبتی نسبت به مردم و مورد توجه قرار دادن صالحان است که اگر این موضوع دوسویه باشد یعنی هم حاکمان آن را مورد توجه قرار دهند و هم عموم مردم به آن توجه داشته باشند نظام اسلامی رو به پیشرفت می‌رود.

وی افزود: رمز بقای نظام اسلامی و رمز دوری جامعه ما از هرگونه ظلم، جور، فسق و انحراف امر به معروف و نهی از منکر است، حتی بالاتر از آن ما امروز اصل نظام اسلامی را مدیون این فریضه الهی هستیم چرا که اگر مبارزه مردم با حکومت ظلم نبود ما امروز این نظام را نداشتیم.

 

معاون اول رییس قوه قضاییه با اشاره به روایتی از امام باقر (ع) یادآور شد: ترک امر به معروف و تسلط انسان‌های بد در بیان امام باقر (ع) همانند دو کفه ترازو عنوان شده است که اگر کفه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه سبک شود ما شاهد تسلط انسان‌های بدکردار در عرصه‌های مختلف جامعه خواهیم بود. حضرت در تعبیر دیگری می‌فرماید مردم جامعه دو دسته هستند یکی آنها که حیات دارند و با لسان، دست و قلب خود امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند که گروه زندگان در جامعه‌ هستند و یا مردگان که انسان‌های بی‌تفاوتی نسبت به اطراف و مسایل جامعه می‌باشند. به عبارت دیگر جامع اهل حیات جامعه‌ای است که نسبت به همه امور حساس باشد.

وی تصریح کرد: هر چند امروز اصل نظام ما نظامی امرکننده به معروف است اما این از مردم سلب مسئولیت نمی‌کند. ما در جامعه احزاب، گروه‌ها، تشکل‌ها و رسانه‌های مختلفی داریم اما اصل و مبنا اصلاح و اجرای معروف است و وظیفه این رسانه‌ها، احزاب و دستگاه‌های مختلف ترویج و تبلیغ خوبی‌ها و معروف‌ها است و نهی‌کردن از منکرات است.

 

معاون اول رییس قوه قضاییه با اشاره به راهکارهای احیای این فریضه در جامعه امروز گفت: تنها راهکار اصلاح نظام اداری و سیاسی ما گسترش امر به معروف و نهی از منکر است، این اصل که تضمین اجرای قانون در جامعه و پایداری مبانی اخلاقی می‌باشد باید روز به روز ترویج پیدا کند، آنچنان که مقام معظم رهبری فرمودند همه دستگاه‌ها در حوزه کاری خود وظیفه امر به معروف دارند.

وی افزود: در احیای این فریضه ابتدا باید به تناسب زمان و مکان توجه شود، دوم اینکه ما باید از طرح و برنامه برخوردار باشیم کما اینکه امروز قانون اساسی ما در اصل پنجم خود به این موضوع اشاره کرده است اما این مسئله همچنان در دولت باقی مانده و ما از دولت درخواست می‌کنیم که طرح خود را در این زمینه به مجلس ارایه کند تا مقدمات کار برای ابلاغ و اجرایی‌شدن این اصل قانون اساسی فراهم گردد.

 

حجت‌الاسلام رییسی رعایت اولویت‌ها و ضرورت داشتن بصیرت در شناخت دشمن داخلی و خارجی را از دیگر راهکارهای مهم در این عرصه برشمرد و گفت: امروز ایجاد یأس در جامعه از مهم‌ترین منکرات است. دشمن با تمام امکانات خود و به کمک سینمای هالیوود در جهت القای یأس و ناامیدی در جامعه تلاش می‌کند، بنابراین امروز ایجاد هرگونه تشکل و حزبی برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر باید مورد توجه باشد و نباید از آن وحشت داشت بلکه باید به آنها میدان داد.

وی تصریح کرد: تقویت روحیه شهادت‌طلبی و آمادگی برای دفاع از دین از مسایلی است که می‌بایست امروز در جامعه مورد توجه قرار گیرد و زمینه‌ها و بسترهای لازم برای اجرای این فریضه باید توسط مسئولان آماده شود چرا که امر به معروف و نهی از منکر در واقع امر و نهی خدا است.

حجت‌الاسلام رییسی افزود: ما به عنوان دستگاه قضایی کشور حتما از آمر به معروف و نهی از منکر حمایت می‌کنیم و این وظیفه دستگاه قضا در کشور است، مسئولان دانشگاه‌ها و سایر نهادها نیز باید از اجرای این فریضه حمایت کنند تا فضای جامعه ما فضای احساس مسئولیت باشد.

پایان پیام/


 

کد خبر 196494

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha