به گزارش خبرنگار شبستان، نشست آلبوم «شهر بی صدا» با حضور امیر محمد تفتی خواننده این اثر بدون حضور کیوان ساکت آهنگساز پیش از ظهر امروز یکشنبه 28 آبان در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست امیرمحمد تفتی گفت: آلبوم «شهر بی صدا» چهارمین آلبومی است که من منتشر کردهام و افتخار همکاری با کیوان ساکت، ارژنگ کامکار، سامان احتشامی داشتهام.
وی افزود: در سالهایی که در زمینه موسیقی پژوهش میکردم حدود 10 تا 12 تصنیف قدیمی که هنوز خوانده نشده بود را از منابع موسیقی استخراج کردم و در نهایت 4 تصنیف را با مشورت آقای ساکت برای اجرا انتخاب کردم.
وی تصیریح کرد: در این آلبوم تصنیف «بلبل شوریده »خوانده نشده عارف قزوینی که استاد پایور در کتابش به نقل از دوانی آن را چاپ کرده است را آوردهایم، این تصنیف در آن زمان نقد اجتماعی داشته است. یک غزل نیز از استاد شفیعی کدکنی با عنوان « شهر خاموش من آن روح بهارانت کو» را با توجه به فضای شعری عارف قزوینی انتخاب کردم زیرا با هم حاوی یک پیام هستند.
تفتی افزود: این آلبوم همچنین قطعات عاشقانهها دارد زیرا ما هر چه از خودمان گله داشته باشیم موضوع عشق را نباید فراموش کنیم، سه غزل از سعدی را انتخاب کردیم که یک غزل را با پیانوی سامان احتشامی کامل خواندهایم، این غزل تاکنون با این فرم موسیقی اجرا نشده بود برای غزل «سلسلهموی دوست» نیز کلیپ تصویری آماده شده که قابل دیدن است.
به گفته این خواننده شهر بی صدا «شهر خاموش»، شعر استاد کدکنی است اما خاموشی نوری ندارد اما شهر بیصدا ممکن است نوری داشته باشد.
در ادامه امیر محمد تفتی در پاسخ به پرسشی در مورد یادداشتی که احتشامی در یکی از روزنامهها منتشر کرده است مبنی بر اینکه این آهنگها بر دست تفتی باد کرده بوده و مجبور شده آلبوم بدهد، اظهار داشت: من نمیدانم انگیزه آقای احتشامی از همکاری با من چه بوده همانطور که نمیدانم اطلاعات وی از کجا آمده است. من تاکنون چهار آلبوم منتشر کردهام که همگی آنها پرفروش و پرمخاط بوده اند. اینکه وی گفته آلبوم ها بر روی دستم مانده است، ناشی از عدم آگاهی ایشان بوده است.
این خواننده همچنین گفت:2 تفکر وجود دارد برخی دوستان آهنگساز خیلی معتقدند که ساز و آواز دورانش گذشته است و نظراتشان این است که جامعهای شلوغ و با سرعت بالا داریم و موسیقی هم باید شلوغ و با ریتم تند باشد و تفکر من این است که در این شلوغی و استرس یک مقدار آرامش بیشتری میخواهیم و اگر موسیقیمان آرام باشد به ما اهمیت میدهد که از بیرون خودمان را بهتر ببینیم.
به گفته این خواننده در البوم شهر بی صدا ترکیبی از تار، پیانو و تنبک وجود دارد، این ترکیب رنگ جدید و خاصی را به موسیقی میدهد که نظر علاقهمندان را هم جلب کند.
وی با بیان اینکه از نظر یک عده دیگر گفتم که ساز و آواز مخاطب ندارد، خاطر نشان کرد: آواز را بزرگان ما به گونهای خواندهاند که نسل دوم و سوم خوانندگان ما هم همان راه را میروند از یک دیدگاه دیگر باید بگویم ما کاری کردیم که میگویید مخاطب را در نظر نمیگیرم .
تفتی دراره تولید آثار موسیقیایی و عدم استقبال از این آثار گفت: اگر من تاکنون چهارآلبوم موسیقی تولید کردهام، حتما برایم بازده اقتصادی داشته باشد. آلبوم رمز مستی بالای 12 هزار نسخه فروخته شد منتهی موسیقی ما مشکلاتی دارد که یکی از آنها رسانه ملی است که برنامه منسجمی برای تولید موسیقی ندارد،اگر موسیقی را میخواهیم باید پشتوانه دولتی داشته باشد و متناسب با نیاز روز به آنها توجه کنیم. آهنگسازان جوان خوبی داریم ولی چه کسی از آنها حمایت میکند.
وی افزود: خانه موسیقی حامی هنرمندان هست، فقط یک لیستی دارد که کارهای بیمه ای انجام می دهد اما آنها هم بودجهای ندارند خانه موسیقی باید بیاید تعرفهها را مشخص کند ولی تکلیفش را نمیداند.
تفتتی همچنین اظهار داشت: ما متأسفانه در اکثر کارهایمان همه چیز را یا سیاه سیاه میبیینم یا سفید سفید و خاکستری نمیبینیم اگر اثری کاملا اجتماعی باشد اما یک کار عاشقانه داشته باشد مثل نگینی است که میدرخشد .
این هنرمند با تاکید بر الگو پذیری فکری اش از استاد مشکاتیان گفت:بنده سال 79 با استاد مشکاتیان و گروه عارف در یزد کنسرتی برگزار کردیم و 10 سال هم بنده با ایشان دوست بودم، وی استاد بلامنازع موسیقی بود و خوب شعر را میشناخت و آثاری که از وی به جا مانده از شعر و کلام را بیرون کشیده و آهنگسازی کرده است. در تلفیق شعر و موسیقی و فلسفه هنر و عرفان چیزهای زیادی از ایشان یاد گرفتهام، اولین دلیل دوستی ده ساله من همین نوع همفکری بوده است .
پایان پیام/
نظر شما