به گزارش خبرنگار شبستان، کاظم نظم ده رییس مرکز توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی در نشست خبری امروز خود که در مهدکودک آفتاب برگزار شد، گفت: طرح بینایی سنجی بیش از 16 سال است که در کشور پیاده می شود و تاکنون 22 میلیون کودک مورد غربالگری بینایی سنجی قرار گرفته اند.
وی افزود: تا پایان سال 90 درصد پوشش بینایی سنجی در کشور 63 درصد بود که میزان رشد آن هر ساله 4 درصد افزایش پیدا می کرد که امسال امیدواریم این میزان رشد به 8 درصد افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در این 16 سال از نابینایی 220 هزار کودک جلوگیری شده است، اظهار کرد: با اجرای این طرح از ابتلای جمعیت زیادی از کودکان به نابینایی و ضعف شدید بینایی جلوگیری شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته دو میلیون و 183 هزار کودک مورد غربالگری قرار گرفته اند و 72 هزار کودک دچار اختلال بینایی شناسایی شده که از این تعداد 13 هزار و 300 نفر دچار تنبلی چشم بوده اند.
نظم ده گفت: میزان پوشش غربالگری بینایی سنجی در مناطق روستایی 69 درصد و در مناطق شهری 59 درصد بوده است.
رییس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی با اشاره به ارایه خدمات در دو سطح گفت: علاوه بر انجام معاینات در سطح یک و غربالگری به محض تشخیص اختلال، بیمار به مراکز بینایی سنجی و چشم پزشکی برای انجام اقدامات موثر معرفی می شود.
وی خاطرنشان کرد: هزینه قابل پرداخت در مراکز برای انجام معاینه با چارت E برای مراکز دولتی 900 تومان، مراکز خصوصی هزار و 600 تومان است و در مراکزی که معاینه با دستگاه انجام می شود برای مراکز دولتی 1900 تومان و برای مراکز خصوصی چهار هزار و 800 تومان است.
نظم ده گفت: همچنین انجام معاینات سطح یک اقشار کم بضاعت و بی بضاعت 40 درصد رایگان خواهد بود و معاینات در سطح 2 به صورت کاملاً رایگان انجام می شود.
وی با بیان اینکه هر ساله معاینات در مراکز دولتی در آبان ماه برگزار می شود، گفت: گرچه معاینات به صورت متمرکز در آبان ماه صورت می گیرد اما به دلیل اوج فراوانی آن در این ماه امسال در آذرماه نیز این معاینات در 635 مرکز دولتی و 51 هزار واحد غیردولتی انجام می شود.
نظم ده ادامه داد: هزینه غربالگری به طور متوسط برای هر کودک 3سه هزار تومان است و این در حالی است که سازمان بهزیستی برای هر فرد نابینا برابر چهار میلیون تومان هزینه می کند و این یعنی صرفه جویی 1300 برابری هزینه ها در بخش پیشگیری.
رییس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی در پایان گفت: در حال حاضر 123 دستگاه فعال بینایی سنجی در سراسر کشور وجود دارد که معاینات کودکان سه سال و پایین و معاینات در مناطق صعب العبور توسط آن انجام می شود که با افزایش دوبرابری دستگاه ها می توانیم روند پیشگیری را به زیر سه سال کاهش داده و تشخیص را در سنین پایین تر انجام دهیم.
پایان پیام/
نظر شما