مداحی یک شغل برای کسب درآمد نیست

گفته می‌شود محمود کریمی، مداح مشهور پایتخت، در آستانه ماه محرم، حق پخش جلسات مداحی و روضه‌خوانی‌اش را به یک شرکت صوتی و تصویری واگذار کرده است. این نخستین بار است که یک مداح، حق پخش مداحی‌هایش را واگذار می‌کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، خبر واگذاری حق پخش جلسات مداحی محمود کریمی به یک شرکت صوتی و تصویری، امسال بیشتر از صدای گرم این مداح او را بر سر زبان‌ها انداخت، چرا که او اعلام کرده شرعا راضی نیست که مداحی هایش مخفیانه ضبط و غیر از کانال یاد شده به فروش برسد. به دنبال انتشار این خبر برخی از سایت هایی که تاکنون مداحی های حاج محمود کریمی را منتشر می کردند، با توضیح این موضوع، مداحی ها را از دسترس مخاطبان خارج کرده اند. در حالی که به گفته کاربران شبکه‌های اجتماعی مداحی‌های محمود کریمی کامل‌ترین آرشیو‌ها را در فضای مجازی داشته است.


واگذاری حق پخش مداحی‌ها که نخستین بار است از سوی مداحی صورت گرفته، در حالی اتفاق افتاده است که به گفته محمد حسین دوانی « مداحی یک شغل برای کسب درآمد نیست».
این مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام در این خصوص می‌گوید: «مداحی صحبت یک شغل نیست؛ بلکه یک نوع وظیفه شرعی است. صحبت از اعتقادات و عواطف دینی مردم در اینجا مطرح می‌شود.به نظرم رقابت برای مال دنیا و افزایش رقم های میلیونی دستمزد‌های مداحان اصلا امر مثبتی نیست».
 

او که به بهانه «بررسی مولفه‌های یک عزاداری صحیح و شناسایی ریشه‌های آسیب‌های عزاداری سید الشهدا» مهمان امروز گفت‌وگوی روزنامه «تهران امروز بوده است، معتقد است: «عزاداری برای امام حسین (ع) یا سبک نوحه‌ها نباید جنبه تفریح یا وقت گذرانی داشته باشد. زیرا قداست عزاداری مورد خدشه قرار می‌گیرد.عزاداری باید با خلوص و احساسات پاک شکل بگیرد نه اینکه برای خودنمایی و تظاهر در محله، دسته‌ها با یکدیگر رقابت کنند. یا اینکه متاسفانه من شنیده بودم از متن یا آهنگ برخی موسیقی‌های مبتذل نیز برای جلب مخاطب بیشتر استفاده می‌شود.این نه تنها امر درستی نیست؛ بلکه گناه بزرگی نیز محسوب می‌شود».
 

معاون پژوهشی دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی همچنین «راهکار کنترل و ارتقای کیفی هیات‌‌ها و دسته‌ها ی عزاداری برای جلوگیری از انحرافات احتمالی» اینگونه بیان کرده است: « به نظرم ما باید به فکر حل همه جانبه این ماجرا باشیم.در این سال‌های بعد از انقلاب هم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم سازمان تبلیغات اسلامی به این موضوع مهم توجه کافی نشده است.این درست نیست که هرکسی بدون اخذ مجوز از یک تشکیلات درست و حساب شده؛خودش را مداح امام حسین(ع)بداند و هر نوحه‌ای را چه به لحاظ محتوا و چه به لحاظ شعر به زبان بیاورد.در مورد مسئله ای که گفتید؛ من نیز با شما موافقم. اگر ابراز احساسات به ساحت مقدس سید الشهدا در حال حرکات غیر عقلی و غیرشرعی انجام پذیرد، بهترین فرصت را به دشمنان تشیع می‌دهد تا به تخریب چهره مسلمانان بپردازند. این رفتارهای نادرست سبب دوری مردم جهان و کاهش جاذبه مذهب غنی تشیع خواهد شد. بسیاری از علما نیز قمه‌زنی را درست نمی‌دانند و تعداد اندکی هستند که این عمل را بلااشکال می‌دانند. می‌توان گفت حتی اگر بعضی اعمال اشکال شرعی نداشته باشد اما به صلاح چهره اسلام ومسلمانان نباشد، باید از آن پرهیز شود».

به زعم او ایجاد یک سازمان وتشکیلات ازجانب مراکز دینی و فرهنگی برای تعیین صلاحیت مداحان نیز در این مورد می‌تواند راه‌گشا باشد، به این ترتیب که و مراتب اخلاق و دیانت و سواد علمی مداحان مورد بررسی قرار بگیرد وسپس مجوز مداحی و ذاکری اهل بیت به آنان داده شود و این مجوز بعد از چند سال دوباره بازنگری شود».
 

 

چرا که به گفته استادیار تاریخ اسلام دانشگاه جامع امام حسین «بسیار پیش آمده که برخی از مداح‌ها و ذاکرینی که مجالس عزاداری برپا می‌کنند؛به سبب اینکه برمنابع اشراف کافی ندارند و نمی‌دانند کدام منبع در باره واقعه عاشورا صحیح و کدام منبع مورد تشکیک است و از دیگر سو چون می خواهند احساسات مردم را تحریک کنند و اشک و گریه فراوان را به محفل بیاورند به سمت اینگونه منابع حرکت می‌کنند.حال آنکه معمولا سابقه کتبی که باعنوان بکاء و گریستن درباره قیام عاشورا نوشته است وبه دوره قاجار بر می‌گردد که معمولا توسط نویسندگانی مجعول و کم‌اطلاع نوشته شده است.»
 

پایان پیام

کد خبر 195882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha