به گزارش خبرنگار شبستان، شهابالدین صدر، رییس کل سازمان نظام پزشکی در نشست خبری امروز خود که در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد، گفت: با توجه به شکلگیری گروه داوطلبان پزشکی با عنوان گروه مدد محرومان از دو سال گذشته و ارایه خدمات تخصصی رایگان به نقاط نیازمند اعلام آمادگی میکنیم در صورت نیاز این داوطلبان برای کمک به مردم غزه اعزام شوند.
وی با اشاره به ارسال نامهای به دبیر کل سازمان ملل در خصوص تحریمها افزود: تحریمها اعمال شده علیه ایران جنبه سیاسی و نظامی نداشته و تحریمها در حوزه سلامت در مورد دارو و تجهیزات هیچگونه وجهه قانونی در دنیا ندارد.
صدر ادامه داد: خوشبختانه وضعیت کشور در شرایط بحرانی نیست اما رفتاری که غرب با کشور ما دارد غیر قابل دفاع بوده که در این راستا نامهای به سازمان ملل نوشتیم تا موضوع تحریم برای کشورهای دیگر روشنگری شود.
وی اظهار کرد: در زمینه دارو با توجه به تحریمها باید تمهیدات لازم اندیشیده شود و با تخصیص به موقع بودجه و ارز مورد نیاز از مشکلها جلوگیری شود تا مشکلاتی در آینده نداشته باشیم.
رییس کل نظام پزشکی با نامطلوبخواندن مدیریت در عرصه اقتصاد کشور گفت: در حال حاضر در حوزه مدیریت اقتصادی و ارزی تزلزل رخ داده که به صورت مستقیم به حوزه سلامت آسیب میزند، چنانچه قیمتها در حوزه سلامت به طور سرسامآور افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: دولت باید با اقدامات به موقع و اصلاح مسیر مدیریتی در زمینه ارز قیمتها را کنترل کند، چنانچه تخصیص ارز دارو در نیمه اول سال به موقع نبوده و هر قدر داروها از طریق ارز شناور تأمین شود، فشار مردم بیشتر خواهد شد.
وی با اشاره به آمار منتشرشده از سوی وزارت بهداشت مبنی بر میزان پرداختی از جیب مردم افزود: سهم پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت 8/54، سهم بیمهها 7 درصد و سهم دولت 21 درصد بوده که الان باری که بر دوش مردم است به بیش از 60 درصد رسیده است.
رییس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به مشکلات دیگر در حوزه سلامت گفت: بدهی بیمارستانها به شرکتهای پخش دارویی 750 میلیارد تومان، بدهی بیمهها به بیمارستانهای دولتی 1400 میلیارد تومان و بدهی بیمه تکمیلی به بیمارستانهای خصوصی 200 میلیارد تومان است که باعث اخلال در حوزه گردش اقتصادی سلامت شده است.
افزایش شرکتهای واردکننده دارو برخلاف شعار امسال
صدر در ادامه با اشاره به افزایش شرکتهای واردکننده دارویی در کشور تصریح کرد: در سال 76 تنها سه شرکت واردکننده و شش شرکت توزیعکننده دارو در کشور فعالیت میکردند که اخیرا شرکتهای واردکننده به 120 و توزیعکننده به 134 واحد افزایش پیدا کردهاند و این علیرغم شعار امسال مبنی بر توجه به تولید داخلی است.
وی تأکید کرد: باید به جای افزایش واردات مسیرهایی را برویم که به سمت تولید داخلی پیش برود و علت افزایش شرکتهای واردکننده دارو سود بیشتری است که افراد کسب میکنند.
افزایش کارمزد داروها
رییس سازمان نظام پزشکی در ادامه با اشاره به افزایش کارمزد و هزینهای که برای LC داروها تخصیص یافته، گفت: این میزان 20 درصد بوده که الان به 120 درصد افزایش یافته که موجب ایجاد اختلال در محاسبه نرخ دارو شده و نیاز است که هر چه زودتر دستگاههای مسئول باید در این خصوص اقدام جدی داشته باشند.
وی با تأکید بر افزایش هزینهها در حوزه سلامت اظهار کرد: در حال حاضر لوازم پزشکی 245 درصد، فیلم رادیولوژی 240 درصد، الکتروشوک 200 درصد، تجهیزات صافی و دیالیز و کیسه خون 300 درصد و در صدر اینها گاز هلیوم 700 درصد افزایش قیمت داشته و از طرفی قیمت گاز در مراکز درمانی 11 برابر، برق 7/2 برابر و آب 6/5 برابر افزایش یافته است که حوزه سلامت را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی با تأکید بر رعایت تعرفههای قانونی اظهار کرد: علیرغم افزایش چشمگیر هزینهها در این حوزه باید تعرفههای قانونی رعایت شود.
وی با اشاره به نقش دولت در حوزه سلامت گفت: دولت باید هم به اعتبارات در اولویت توجه کند هم بیمهها باید بدهی خود را بپردازد زیرا در حوزه اعتبارات سلامت به شدت دچار مشکل شدهاند.
بحث ریاستجمهوری زودهنگام است
رییس سازمان نظام پزشکی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر شرکتکردن وی در انتخابات ریاستجمهوری گفت: بحث در خصوص ریاستجمهوری زودهنگام است و ما در آیندهای نزدیک شاهد برگزاری انتخابات نظام پزشکی هستیم که باید بر روی آن متمرکز شده و وظایف خود را در مورد آن به درستی انجام دهیم.
برگزاری انتخابات نظام پزشکی در 13 بهمن
رییس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: با توجه به قانون، تاریخ انتخابات نظام پزشکی باید از سوی وزیر بهداشت اعلام شود که ما در موعد مقرر برای برگزاری انتخابات آمادگی داریم و از همه جامعه پزشکی دعوت میکنیم که در انتخابات مشارکت داشته باشند.
وی همچنین در خصوص کاندیداتوری خود برای انتخابات نظام پزشکی گفت: مشکل خاصی برای کاندیدشدن نمیبینم.
اشکالات نظام ارجاع باید از نگاه کارشناسی حل شود
صدر ادامه داد: طرح پزشک خانواده طرح خوبی است و اساسا نظام ارجاع برای اصلاح وضعیت سلامت ضروری است اما ایرادات ما به نسخه صفر دو واحد است که شاهد اجرای آن در سایر استانها به صورت شتابزده هستیم.
وی همچنین با اشاره به شش هزار میلیارد تومان اعتبار این برنامه گفت: با توجه به اینکه این مبلغ از محل فاز دوم هدفمندی یارانهها تأمین خواهد شد و اعمال فاز دوم هدفمندی یارانهها هنوز اعلام نشده است لذا ادامه برنامه پزشک خانواده از لحاظ اعتبار با مشکل مواجه خواهد بود.
صدر افزود: همچنین در برنامه پزشک خانواده حقوق دندانپزشکان، علوم آزمایشگاهی مخصوصا ماماها نادیده گرفته شده که ما اظهار کردیم از نگاه کارشناسی لازم است اشکالات این طرح برطرف شود و با یک نگاه شعاری و سیاسی اجرا نشود.
در خصوص داروهایی که تولید داخل دارند اطلاعرسانی شود
رییس کل سازمان نظام پزشکی در ادامه با اشاره به ممنوعیت واردات بعضی از داروهایی که در داخل تولید میشوند، گفت: وزارت بهداشت باید در مورد بعضی از داروهایی که در کشور تولید میشوند و نیازها در مورد بعضی از داروها را برطرف میکنند، اطلاعرسانی کنند تا مردم از داروهای تولید داخل استفاده کنند.
وی با اشاره به ذکر چند مثال در مورد این داروها گفت: مثلا زنیفرون که کار بتافرون وارداتی را میکند، سینوکس به جای اوونوکس وارداتی، اوسودیکس به جای تلاویکس وارداتی از جمله داروهایی هستند که به راحتی میتوان از نمونه داخلی آن استفاده کرد.
افزایش 20 درصدی شکایت از پزشکان در ششماهه نخست سال
وی با اشاره به افزایش 20 درصدی شکایات ثبتشده در دادسراها در ششماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: گرچه تعداد شکایات به نسبت سال گذشته افزایش یافته است اما در رسیدگیهایی که انجام شده حاکی از کاهش 18 درصدی تخلفات پزشکی در همین مدت بوده است.
وی ادامه داد: همچنین 60 درصد شکایات در شوراهای حل اختلاف منجر به صلح و سازش میشود.
افزایش هزینههای سلامت آزمایشگاهها را دچار اختلال کرده است
رییس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به افزایش مشکلات آزمایشگاهها و ایجاد اختلال در کار آنها گفت: بعضی از آزمایشگاهها به شدت با مشکل مواجه هستند تا جایی که بعضی از تستها را تعطیل کردهاند و اساسا باید دولت در تأمین اعتبارات سلامت و ارز مورد نیاز با دقت رفتار کند تا مشکل حل شود.
برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی سلامت الکترونیک
شهابالدین صدر همچنین از برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی سلامت الکترونیک خبر داد و گفت: این کنفرانس در نهم و دهم آذر سال جاری و با حضور اساتید شاخص و نفرات اول سلامت الکترونیک توسط سازمان WHO (سازمان بهداشت جهانی) برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون 240 مقاله علمی به دبیرخانه این کنفرانس رسیده که اساتیدی از دانشگاههای فنی مهندسی هم به دلیل میانرشتهایبودن این مبحث شرکت خواهند کرد.
پایان پیام/
نظر شما