به گزارش خبرگزاری شبستان ، حجتالاسلام سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران با بیان این که کتاب ابزاری اساسی برای رشد فرهنگی جامعه است، گفت: کتاب و کتابخوانی اهمیت بسیاری دارد و همچنین بسیج از هدایای خداوند به این ملت است.
به گفته ایشان تفکر بسیجی به معنی آمادگی برای دفاع از دین و ارزشها است و با این تفسیر پیامبران و امامان در خط مقدم این تفکر هستند و همچنین شهدای بدر و احد و کربلا نیز در این خط مقدم بودهاند.
حجتالاسلام محمدرضا تویسرکانی مسئول نمایندگی ولیفقیه در بسیج مستضعفین نیز با بیان این که فعالیتهای صورت گرفته در هفته بسیج، تنها بیانگر گوشهای از فعالیتهای گسترده بسیج در عرصههای مختلف کشور استف گفت: کتاب تقویتکننده قدرت نرم جمهوری اسلامی است و از آنجا که در جنگ نرم به سر میبریم، با افزایش قدرت نرم خود میتوانیم در این میدان مقاومت بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به نقش رسانهها در عرصه جنگ نرم، اظهار کرد: علاوه بر رسانهها، کتب دفاعمقدس و بسیج میتواند قدرت مقاومت ملی را افزایش دهد.
در ادامه مراسم افتتاح نمادین چهارمین دوره "هزار نمایشگاه کتاب دفاعمقدس و پدافند غیرعامل"، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان این که کشور ما همواره در معرض تهدیدها است، گفت: به همین منظور ضروری است شیوههای دشمنان را به جوانان اطلاعرسانی کرده و روحیه حماسی را در آنان احیا کنیم.
وزیر ارشاد ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تاکید زیادی بر توسعه فرهنگ مطالعه دارند و با توجه به این که فعالیتها طی هفته کتاب بیشتر جنبه نمادین دارند، باید در طول سال و سایر اوقات آنها را ادامه و گسترش داد.
به گفته حسینی کتابهای منتشر شده در حوزه دفاعمقدس و جنگ نرم دستمایهای برای تولیدات هنری و سینمایی است.
وی با بیان این که قدرت ما در جنگ نرم، قدرت ایمان جوانان است، تصریح کرد: برگزاری جشنوارههای مقاومت در عرصههای فرهنگی و هنری میتواند بسیار تاثیرگذار واقع شود.
در ادامه این مراسم سردار احمد حقطلب، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و بسیج نیز اظهار کرد: نمایشگاههای کتاب بسیج با شعار "بسیج، امتداد عاشورا" تا هفتم آذر ماه در سراسر کشور برگزار میشود.
وی افزود: این نمایشگاهها کار خود را همزمان در نماز جمعه مراکز استانها به صورت نمادین آغاز کردهاند و با عرضه 270 عنوان کتابهایی که بیشترین استقبال را تا هفته بسیج میزبان مردم خواهند بود.
بنابراین گزارش، سردار علی ناظری مدیر ادبیات سازمان حفظ آثار دفاع مقدس بسیج و سپاه پاسداران نیز در این باره گفت: در هر کدام از 1000 نمایشگاه کتاب، 270 عنوان کتاب عرضه خواهد شد که 230 عنوان آن مربوط به دفاع مقدس و بقیه با موضوع جنگ نرم و بیداری اسلامی هستند.
به گفته وی نمایشگاههای کتاب دفاع مقدس، همزمان با هفته کتاب و در آستانه آغاز هفته بسیج (30 آبان تا 6 آذر) در 1000 نقطه کشور برپا شده و آثار عرضه شده در آنها همگی مرتبط با دفاع مقدس و جنگ نرم است که با 50 درصد تخفیف عرضه میشود.
این نمایشگاه ها در پایگاههای مقاومت بسیج، مساجد، مراکز پررفت و آمد و میادین اصلی شهرها، برپا خواهد بود.
سردار ناظری همچنین از رسانههای خبری درخواست کرد برپایی این نمایشگاههای کتاب در سراسر کشور را اطلاعرسانی کنند.
خادم تقدیر شده نشر:نهادهای فرهنگی باید در کنار هم کتاب خوانی را ترویج کنند
مهدی صاحب فصول مدیر انتشرات "نوشته" گفت: فعالیت نهادهای فرهنگی در زمینه کتاب خوانی به صورت منفعل کار ساز نیست بلکه تمامی نهادها باید در کنار یکدیگر به ترویج کتاب خوانی بپردازند.
مهدی صاحب فصول مدیر انتشارات "نوشته" که در بیستمین دوره هفته کتاب به عنوان خادم نشر تقدیر شد، درباره راهکار ترویج کتاب و کتاب خوانی گفت: فعالیت ارگان های فرهنگی به صورت منفعل در زمینه کتاب و کتاب خوانی نمی تواند کارساز باشد. برای تحول در امر کتاب خوانی باید تمامی ارگان های مختلف فرهنگی با یک برنامه ریزی مشخص و حساب شده فرهنگ کتاب خوانی را در سطح جامعه ترویج کنند.
این ناشر در ادامه صحبت های خود افزود: وزارت ارشاد، آموزش و پرورش و آموزش عالی در این فرهنگ سازی نقش مهمی و تاثیر گذاری را می توانند ایفا کنند تا بتوانیم در کنار همکاری سازمان ها و نهادهای دیگر به موفقیت بیش تری دست یابیم.
وی تاکید کرد: گسترش کتابخانه ها در سطح کشور می تواند راهکار خوبی برای بالا بردن سطح مطالعه در جامعه باشد. از طرفی می توانیم با شروع فرهنگ سازی بین والدین و کتاب خوان کردن آنها، این فرهنگ را به کودکان منتقل کنیم.
صاحب فصول درباره تاثیرگذاری "هفته کتاب" گفت: برگزاری برنامه های مختلف در هفته کتاب و تقدیر از ناشران می تواند تشویق خوبی برای گسترش کتاب خوانی باشد. می توانیم در کنار این برنامه ها نمایشگاه های بیش تری در استان های سراسر کشور برای جذب مخاطب برپا کنیم.
رضا اسماعیلی:هفته کتاب در تقویت فرهنگ مقاومت و غنابخشی به آن موثر است
رضا اسماعیلی، شاعر و ترانهسرای توانمند انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ستاد اطلاعرسانی بیستمین دوره هفته کتاب، درباره اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در هفته کتاب بیان کرد: نفس برگزاری هفته کتاب ارزشمند است و اگر بخواهیم هفته ای تاثیرگذار باشد و فرهنگ کتابخوانی را در بین مردم گسترش و تعمیم دهیم، ضرورت دارد که در طول این هفته برنامه هایی را در دستور کارمان قرار دهیم تا این هدف محقق شود.
وی نکات و راهکارهایی را درباره تحقق هدف اصلی هفته کتاب در سطح جامعه برشمرد و گفت: اول اینکه در اماکنی که مردم رفت و آمد دارند، مثل مساجد یا خانه های فرهنگ، نمایشگاه کتاب برپا کنیم تا بتوانند از کتاب ها بهره مند و به آنها علاقه مند شوند. البته با توجه به اینکه متوسط جامعه از بضاعت خوبی برخوردار نیستند، تخفیف های مناسبی ارائه شود تا به سمت کتاب اشتیاق یابند.
اسماعیلی به تبلیغ کتاب ها به صورت هدفمند اشاره کرد و افزود: نکته دوم این است که در طول هفته کتاب در تمامی مکان هایی که می توان برای کتاب تبلیغ کرد، این کار را انجام داد. برنامه ای تدارک دیده شود تا کتاب های تازه چاپ شده معرفی و نقد شوند و به نحو مناسبی مردم از چاپ آنها آگاه شوند. هم اکنون در زمینه تبلیغ کتاب ضعیف هستیم و چون برای تبلیغ کتاب های تازه چاپ هم با مشکل مواجهیم، مردم از این کتاب ها بی اطلاع هستند. در طول این هفته فرصت مناسبی است که با برپایی جلسات نقد کتاب، کتابخوانی و دعوت از مولفان و نویسندگان در این نشست ها،مردم با کتاب وکتابخوانی بیشتر آشنا شوند.
این شاعر، اهدای کتاب را دیگر راهکار مهم هفته کتاب دانست و اظهار کرد: در طول این هفته، مردم عادی و شخصیتهای اجتماعی و فرهنگی، به کتابخانههای عمومی و تخصصی و دانشگاهی، کتاب اهدا کنند تا فرهنگ اهدای کتاب در کنار فرهنگ کتابخوانی ترویج شود و با این کار به غنیتر شدن کتابخانههای عمومی کمک شود. طبیعتاً در طول این هفته مطبوعات، رسانه ها و صدا و سیما، برنامه های هدفمندی داشته باشند تا از نویسندگان دعوت به حضور شود و مردم از زبان شخص نویسنده ها با کتاب آشنا شوند. صداوسیما همچنین میتواند برنامه هایی ترتیب دهد تا بخش هایی از کتاب ها به شیوه ای جذاب و هنری روخوانی شود تا مردم به تدریج با کتاب مانوس شوند.
وی کتاب را یکی از ریشهدارترین رسانههای موجود برشمرد و توضیح داد: کتاب یکی از ریشه دارترین رسانههایی است که از گذشته تا امروز در جامعه وجود داشته و ذهن و فکر مردم تاثیرگذار بوده است، چرا که در گذشته، مردم بیشتر وقت خود را با کتاب میگذراندند. کودکان نسل دیروز با کتاب بزرگ شدند همچنان که هم اکنون نیز با کتاب مانوس هستند، اما برای اینکه نسل امروز هم با کتاب آشتی کند، باید راهکارهای فوق را به کار گیریم. بد نیست اگر کتاب های در حوزه فرهنگ مقاومت و پایداری چاپ و معرفی شده باشد و مردم از آنها در پیشخوان کتابفروشیها اطلاع داشته باشند، طبیعتاً به خریداری و مطالعه آنها علاقه مند میشوند.
رضا اسماعیلی سخنانش را با اشاره به پیام «کتاب، مروج ارزش ها وفرهنگ مقاومت»، ادامه داد و گفت: هفته کتاب در راستای تقویت فرهنگ مقاومت و غنا بخشیدن به این فرهنگ میتواند موثر باشد، چرا که کتاب رسانه ای عمومی است که تاثیر خودش را بر مردم خواهد داشت، اما رسانههای قدرتمندتری چون سینما، تئاتر، تلویزیون و اینترنت در کنار کتاب وجود دارند که با کتاب در حال رقابت هستند. دراین مورد، ضرورتی احساس می شود که در چاپ و انتشار کتاب باید تجدیدنظر شود و کمی از شیوه های سنتی فاصله بگیریم، در عین حال جذابیت های کتاب بیشتر شود. اگر در صنعت چاپ نیز تحولی اساسی و نوآوری صورت بگیرد تا کتاب هم همپای سایر رسانهها، همچنان جذابیت خودش را حفظ کند، اتفاق بزرگی در امر کتاب و کتابخوانی رخ میدهد.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد؛تأکید آموزه های دینی بر گسترش فرهنگ کتابخوانی
علی اسماعیلی گفت: ما در آموزههای دینی و فرهنگی خود امر به کتاب و کتابخوانی را داریم و ترویج فرهنگ مطالعه، عادت به مطالعه، انس با کتاب، تولید کتابهای خوب و فاخر، تبلیغ کتاب و توزیع و انتشار آثار فاخر از معروفهایی است که باید برای آن تلاش کرد.
گردهمایی اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر استانهای چهارمحال وبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، کرمانشاه، خوزستان به میزبانی استان خوزستان و با حضور علی اسماعیلی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
اسماعیلی در این گردهمایی ضمن عرض تبریک فرا رسیدن ایام بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: کتابخوانی و مطالعه یکی از بهترین تجلیات توسعه فرهنگی بوده و تولید کتاب نیز یکی از نیازهای اساسی جامعه است.
وی کتاب را معروفی مورد تایید توصیف کرد و گفت: ما در آموزههای دینی و فرهنگی خود امر به کتاب و کتابخوانی را داریم و ترویج فرهنگ مطالعه، عادت به مطالعه، انس با کتاب، تولید کتابهای خوب و فاخر، تبلیغ کتاب و توزیع و انتشار آثار فاخر از معروفهایی است که باید برای آن تلاش کرد.
به گفته اسماعیلی اقتدار ملی و دینی جمهوری اسلامی ایران با ورود کتاب و فرهنگ مطالعه به متن زندگی مردم، میسر خواهد شد.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این که جامعه بافرهنگ جامعهای است که امر به معروف و نهی از منکر در آن صورت میگیرد، تصریح کرد: چه معروفی میتواند بالاتر از ترویج فرهنگ کتابخوانی باشد چراکه رسالت پیامبر اعظم (ص) با امر به خواندن آغاز شد.
بنا بر گزارش ستاد خبری بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ،وی ادامه داد: اگر میخواهیم کتاب به عنوان امر به معروف در گسترههای فردی و اجتماعی توسعه یابد، باید فرهنگ مطالعه را نیاز اساسی و دائمی مردم کنیم.
بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار "یادگار ماندگار" از 20 تا 27 آبان ماه سال جاری در سرتاسر کشور برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما