به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، محمدرضا جعفری در آیین تجلیل از کتابداران نمونه کتابخانه های مساجد هرمزگان در بندرعباس، مساجد را مرکز اصلی معرفی معروف ها در جامعه معرفی کرد و بیان داشت: تشویق اقشار مختلف مردم به ویژه نوجوانان و جوانان به مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه، معروف برجسته ای است که باید به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد در همه زمینه ها به ویژه در حوزه ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی الگو هستند، گفت: رسانه ها باید بیش از پیش در معرفی این الگوها به جامعه نقش آفرینی کنند.
جعفری، اقدامات کتاخانه های مساجد در ترویج فرهنگ مطالعه را ارزنده و مثبت دانست و اظهار داشت: جوانان مسجدی باید با ایجاد فضای مناسب برای مطالعه در کتابخانه های مساجد، گام های موثرتری را در راستای گسترش و نهادینه شدن فرهنگ کتابخوانی در جامعه بردارند.
وی، وجود کتابخانه در مساجد را از ضروریات دانست و تصریح کرد: مهم ترین مولفه در جهت نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه، وجود افراد کتابخوان است و از این رو می توان گفت که کتابخانه ای حیات دارد که کتابخوان بیشتری جذب کند.
این مقام مسئول بر لزوم شرکت کتابداران مساجد در دوره های آموزش کتابداری و ارتقا سطح دانش و معلومات آنان تاکید و اذعان کرد: برگزاری دوره های آموزش روش های صحیح مطالعه، سیر مطالعاتی جامع متناسب با مقاطع سنی و تحصیلی باید در دستور کار کتابخانه های مساجد برای جذب کتابخوان قرار گیرد.
وی، شمار کتابخانههای مساجد کشور را 10 هزار کتابخانه اعلام کرد و گفت: از این تعداد پنج هزار کتابخانه مخزندار و پنج هزار کتابخانه باز است.
جعفری، شمار کتابهای کانونها و کتابخانه های مساجد کشور را 13 میلیون جلد کتاب عنوان کرد و افزود: در نیمه نخست امسال 600 هزار جلد کتاب به کتابخانههای مساجد ارسال شده که یک میلیارد و 500 میلیون تومان در این زمینه هزینه شده است.
وی ادامه داد: در نیمه دوم سال جاری نیز برای افزایش منابع، کتابهایی به این کتابخانهها ارسال میشود.
جعفری همچنین اضافه کرد: برای نخستین بار در کشور 2 هزار نفر از مسئولان کانونها و کتابداران مساجد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فرمایشات مقام معظم رهبری در سفر به خراسان شمالی اشاره کرد و اظهار داشت: معظم له در جمع علمای این استان سه بار بر توجه به کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکید فرمودند که این بیانات شیوای تکلیف آور، راهگشاست.
معاون ستاد عالی کانون های مساجد کشور گفت: یکی از بهترین لبیک ها به فرامین ولی امر مسلمین این است که جوانان مسجدی علاوه بر تداوم حضور خود در مساجد، زمینه را برای حضور سایر جوانان به خانه های امن الهی فراهم کنند.
جعفری در ادامه ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، بیان داشت: ماه محرم فرصت معرفتی برای همه انسان ها و یک فرصت فرهنگی تبلیغی ویژه برای شیعیان است.
وی با بیان اینکه یکی از مولفه هایی که به شیعه دوام بخشیده، فرهنگ عاشوراست، افزود: بدون توجه به فرهنگ عاشورا نمی توان فرهنگ انتظار و مهدویت را تبیین کرد.
جعفری گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند از فرصت ماه محرم برای آشنایی هرچه بیشتر اعضای خود با اهداف قیام امام حسین و فلسفه عاشورا استفاده کنند زیرا شناخت فلسفه عاشورا کمک می کند تا باورهای یک جوان مسجدی عمیق و نهادینه شود.
در این مراسم که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان، روسای ارشاد شهرستان ها برگزار شد از کتابداران فعال مساجد تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما