20 توصیه برای ایمنی مساجد، حسینیه‌ها و تکایا

با شروع ماه محرم و برپایی مجالس عزاداری سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع)، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران توجه ویژه‌ای به ایمنی اماکن مذهبی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، با شروع ماه محرم و برپایی مجالس عزاداری سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع)، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران توجه ویژه‌ای به ایمنی اماکن مذهبی دارد.
در این ایام مساجد، حسینیه‌ها و تکایا، مملو از عاشقان سردار کربلا است و مراقبت از بروز هر نوع حادثه‌ای در اماکن پرجمعیت ضرورت دارد.
سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران علاوه بر سرکشی و بازدید از اکثر اماکن مذهبی و تامین نیازمندی‌های اولیه آنان برای مقابله با هر نوع حادثه احتمالی، توصیه‌های ایمنی را برای تامین سلامت شهروندان عزادار دارد.
توجه ویژه به این توصیه‌ها می‌تواند محیط امنی را برای شهروندان فراهم کند تا با آسودگی خاطر به استقبال این ایام سوگواری بروند.
توصیه‌های بیست گانه سازمان آتش‌نشانی به شرح ذیل است:
1.در فضاهای تجمعی پرتراکم مانند زیارتگاه‌ها، مساجد، حسینیه‌ها، و تکایا به ازای 50 تا 300 نفر دو راه خروج، از 301 تا 1000 نفر سه خروجی و بیشتر از 1000 نفر چهار خروجی دور از هم که همواره باز و فاقد هر گونه مانع باشند، لازم و ضروری است.
2.رعایت فاصله مناسب سیم‌ها، اتصالات و ادوات برقی از مواد و مصالح قابل اشتعال مانند پرچم، پلاکارد، پرده، فرش، تابلو و... الزامی است.
3.هر فیوز برق باید استاندارد بوده و از بکارگیری فیوزهای تقویت شده و غیر استاندارد جداً خودداری شود. گرفتن انشعابات متعدد از یک پریز برق و وارد آوردن بار بیش از ظرفیت، موجب آتش‌سوزی الکتریکی می‌شود.
4.استفاده از لامپ‌های برق ولتاژ بالا، بدون حباب و حفاظ مناسب، خطر آفرین و خسارت بار است.
5.قبل از استفاده از وسایل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آن اطمینان حاصل شود.
6.در صورت استفاده از بخاری‌های نفتی بایستی قبل از پر کردن منبع سوخت، بخاری خاموش شود.
7.به هنگام گرفتن انشعاب از لوله کشی گاز حتماً از شیلنگ‌های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود.
8.رعایت حداقل یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم قابل اشتعال مانند پشتی، فرش، پرچم و... الزامی است.
9.قبل از استفاده از دستگاه حرارت زا مانند: بخاری‌ها، سیستم حرارت مرکزی و امثال آن دودکش را نظافت و از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کنید.
10.دودکش‌ها در ناحیه منتهی به فضای باز باید مجهز به کلاهک باشند تا از افتادن اجسام داخل دودکش و انسداد آن و همچینن کوران هوا در زمان وزش تند بادها مصون باشند.
11.دودکش‌ها نبایستی در مجاورت پرده، چادر برزنتی و مواد قابل اشتعال قرار گیرد و از محل کاملاً امن با قابلیت غیر قابل اشتعال عبور داده شود.
12.برای افراد سالخورده و اطفال حتماٌ باید مکانی امن در نزدیکترین نقطه به راه خروجی پیش بینی شود.
13.برای گرم کردن فضای داخل چادرهای تکایا، از بخاری‌های دمنده با استقرار در خارج از چادر که هوای گرم را به داخل می‌دمند، استفاده شود.
14.از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در داخل این اماکن و نیز محل طبخ غذا خودداری شود.
15.آغشته کردن چادرهای برزنتی به روغن و مواد نفتی برای جلوگیری از نشت رطوبت باران موجب آتش گیری وآتش‌سوزی سریع چادر خواهد شد.
16.در تمامی قسمت‌ها به ویژه محل طبخ غذا حتماً باید به اندازه کافی کپسول‌های آتش‌نشانی سیار موجود باشد و کارکنان باید نحوه استفاده از آنها را فرا بگیرند.
17.یک دستگاه قرقره آب آتش‌نشانی با استفاده از شیلنگ فشار قوی به متراژ 20 متر و سرلوله مخصوص متصل به شبکه آب موجود در کنار درهای ورودی و خروجی نصب شود.
18.تمامی مدیران، مسئولان و خدمه مساجد، حسینیه و تکایا با مراجعه به نزدیکترین ایستگاه آتش‌نشانی محل، مسائل ایمنی ونحوه مقابله با آتش‌سوزی‌ها وحوادث را آموزش ببیند.
19.از روشن کردن هرگونه شعله روباز در داخل و یا کنار چادر تکایا برای گرم کردن محیط، طبخ غذا، چای و غیره جداً خودداری شود. توصیه می‌شود مکان مناسبی در قسمت دیگری دور از محیط تکایا به این امر اختصاص داده شود.
20.در صورت بروز آتش‌سوزی ضمن حفظ خونسردی و خارج کردن افراد از داخل این اماکن، همزمان با اطلاع دادن آن به سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی از طریق تلفن 125، نسبت به خاموش کردن آتش‌سوزی‌های با وسعت کم، در حد بستن شیر بخاری نفتی یا گازی و استفاده از خاموش کننده‌های دستی، اقدام کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 195674

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha