به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی امروز(25 آبان) در مراسم افتتاح دارالقرآن علامه طباطبایی گفت: طبق آیات قرآنی، خداوند کسانی را که دارای ایمان و آگاهی هستند به درجاتی عظیم می رساند که این موقعیت نیز نصیب عالمان و مومنان می شود.
وی بیان داشت: تلاش برای انجام کارهای خیر در جامعه روز به روز بیشتر می شود و باید به گروه های تازه نفس میدان داد و نخبگان را وارد عرصه کرد تا برای کارهای خیر و جهاد تلاش کنند.
این مرجع تقلید به فلسفه تاسیس دارالقرآن علامه طباطبایی اشاره کرد و بیان داشت: این مرکز قرآنی می تواند در گسترش برنامه های دینی و مذهبی موثر باشد و باید افراد به پژوهش های جدید قرآنی پرداخته و از روش علامه طباطبایی نیز استفاده کنند.
آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: پژوهش در قرآن در واقع قیامی برای علم و دانش و پژوهش در قرآن بوده و امیدواریم این مکان به کانونی برای فعالیت های جدید قرآنی تبدیل شود.
وی به آثار علامه طباطبایی اشاره کرد و گفت: علامه طباطبایی دارای آثار علمی فراوانی بوده است و نیاز بود تا اثری به صورت فیزیکی نیز به نام و یاد این دانشمند بزرگ جهان اسلام به یادگار بماند که این دارالقرآن بنا نهاده شده است.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه علامه طباطبایی در تفسیر تسلط بسیاری داشتند گفت: تا قبل از ایشان به موضوع تفسیر در حوزه های علمیه زیاد پرداخته نمی شد و رایج نبوده و کاری علمی به حساب نمی آمد، اما ایشان تفسیر را وارد حوزه های علمیه کردند و امروز مباحث تفسیری در حوزه ها روز به روز در حال توسعه است و طلاب بسیاری مشغول به تحصیل هستند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم اخلاق را یکی از ویژگی های بارز علامه طباطبایی عنوان کرد و ابراز داشت: علامه فردی فیلسوف و فقیه بودند و در کنار آن به مباحث اخلاقی نیز بسیار توجه داشتند و اخلاق سرلوحه کار علامه طباطبایی بود.
وی تاکید کرد: همچنین ایشان تواضع بسیاری داشتند و از نقد آثار خود به هیچ عنوان ناراحت نشده، بلکه خوشحال هم می شدند و در ترجمه المیزان به نوشتن نقدها در پاورقی رضایت دادند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به نگارش کتاب «اصول فلسفه و روش رئالیسم» علامه طباطبایی گفت: زمانی بود که مکاتب مادی هجمه های بسیاری را در کشور آغاز کردند و برای خنثی کردن آن افرادی همچون شهید بهشتی و شهید مطهری به محضر علامه طباطبایی رسیده و از ایشان درخواست کمک کردند.
وی افزود: علامه نیز پس از این درخواست کتاب «اصول فلسفه و روش رئالیسم» را نگارش کردند که پاسخی کوبنده به روش ماتریالیسم به حساب آمد.
پایان پیام/
نظر شما