عبرت آموزی فلسفه احیای نهضت کربلاست

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، یکی از فلسفه های احیای نهضت کربلا و قیام امام حسین(ع) را عبرت آموزی دانست و اظهار داشت: قیام عاشورا در هر زمان و عصری پیام ها و عبرت هایی متناسب با آن عصر دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان از اهواز، آیت الله عباس کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در همایش قرآن و فرصت های تبلیغی محرم که در مسجد اعظم اهواز برگزار شد، با اشاره به قیام امام حسین(ع) و زنده نگهداشتن یاد امام بزرگوار گفت: یکی از فلسفه های عزاداری و پاسداشت عاشورا عبرت آموزی تاریخی است و عاشورا هرگز کهنه نمی شود.

 

وی یکی از روش های مهم تفسیر قرآن را تفسیرتاریخی دانست، خاطر نشان کرد: استفاده از عبرت های تاریخی بر پایه سنت های الهی حاکم بر جامعه و تاریخ است و انگیزه قرآن کریم از بیان داستان ها، عبرت آموزی می باشد.

 

آیت الله کعبی، هدف امام حسین(ع) را از قیام کردن، احیای دین جدش برشمرد و تصریح کرد: تبلیغ دین باید با بصیرت باشد زیرا تبلیغ بی بصیرت به جای هدایت باعث انحراف می شود و بنا براین تبلیغ علاوه بر علم به بصیرت و مخاطب شناسی نیاز دارد.

 

وی تأکید کرد: مکتب امام حسین(ع) به لحاظ عملی و نظری عینیت بخش همه معارف قرآن است و گویی حادثه کربلا در دستگاه آفرینش و نظام هستی توسط خداوند متعال بر پایه نظام احسن الهی به گونه ای بنا شده که تکوین و تشریع به هم پیوند بخورد و اسلام به پهنه تاریخ و همه عصرها به عنوان مکتب نجات بخش شریعت باشد و نهضت امام حسین(ع) باعث این همه درخشش و جوشش است.

 

استاد حوزه علمیه، با اشاره به تبیین فلسفه نهضت عاشورا و صحنه کربلا در قرآن کریم، اذعان داشت: روضه های امام حسین(ع) روضه های قرآن کریم است و جلوه دیگر عاشورا و پاسخگویی به شبهات درباره حادثه کربلا بر پایه معارف قرآن می باشد.

 

وی با بیان اینکه عاشورا تبلیغ عملی اسلام، اخلاص، بندگی و صحنه حقیقی انسانیت بوده و شهادت امام حسین با لبان تشنه اوج مظلومیت و بندگی است، حق شناسی و شکرگزاری را دیگر فلسفه عاشورا بر مبنای قرآن برشمرد و با اشاره به شهادت شهید والامقام علی هاشمی افزود: زنده نگهداشتن یاد و خاطره قهرمانان توحید یک اصل قرآنی و باعث زنده شدن دین می شود.

 

آیت الله کعبی، اسلام را دین عقلانیت و عاطفه و محبت خواند و عنوان کرد: شناخت معرفتی به تنهایی کافی نیست و انسان در اثر غفلت گناه می کند و در اثرگناه یاد خدا فراموش می شود و فراموشی قساوت قلب به بار می آورد و دراثر قساوت قلب ایستادگی در برابر فرمان خدا و نافرمانی او پدید می آید.

 

وی عزاداری، سینه زنی، ذکر مصیبت، مقتل خوانی وسیاه پوشیدن را موجب برانگیخته شدن دل ها و زنده شدن ارزش ها توصیف کرد و ادامه داد: یکی از راه های مهم صفای دل تعمیق محبت اهل بیت در دل ها به ویژه محبت امام حسین(ع) است و بازسازی صحنه های عاشورا موجب تحریک عواطف و تحریک عواطف باعث تقوای دل می شود.

 

این مقام مسئول، تکریم و نکوداشت بزرگان دین را باعث تصحیح افکار و پاسداشت کربلا را گرامی داشت بندگی خداوند و تقوای اللهی دانست و اضافه کرد: اخلاص نقطه آغاز و پایان حرکت امام حسین(ع) است و امام حسین(ع) با همه وجود برای خدا کارکرد و یکی از راه های عاقبت بخیری توسل به امام حسین(ع) می باشد.

 

وی با اشاره به نزدیکی به هفته بسیج اظهار کرد: بسیج برپا داشتن پرچم عاشورا و زنده نگه داشتن یاد امام حسین(ع) است و حضرت امیرالمومنین علی(ع) و امام حسین(ع) اسوه و الگوی ملت ولایت مدار و کربلایی ایران هستند و یکی از وظایف ما شناخت منظومه فکری رهبری وترویج وتبلیغ آن در میان مردم است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، زهد، بندگی خدا و جهاد در راه خدا را سه عنصر عرفان ذکر کرد و یاد آور شد: الگوی سلوک معنوی در زمان ما امام خمینی(ره) است و کلید موفقیت و اثرگذاری طلاب قیام برای خداست.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 195372

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha