به گزارش خبرگزاری شبستان،مهمترین اخبار مجلس در هفته گذشته به شرح زیر است:
نشست فراکسیون اصولگرایان با موضوع اقتصاد مقاومتی
اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی بعدازظهر یکشنبه 21 آبان و راس ساعت 15/16 نشستی را با حضور صاحبنظران اقتصادی در مورد اقتصاد مقاومتی برگزار می کنند. این نشست در محل کمیسیون تلفیق مجلس برگزار می شود.
در صورت تصویب نهایی: توقف فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی یکشنبه 21 آبان طرح اصلاح اجزای 44 و 45 قانون بودجه 91 کل کشور را با 168 رای موافق، 30 رای مخالف، 20 رای ممتنع از مجموع 245 رای به تصویب رساندند.
در صورت تصویب نهایی این طرح افزایش قیمت حامل های انرژی و سایر کالاها و خدمات موضوع هدفمندکردن یارانه ها در سال 91 نسبت به سال 90 ممنوع است. و در ماههای باقیمانده سال 91 هرگونه افزایش یارانه سرانه نقدی نسبت به پرداختی شهریور ماه سال جاری از هر منبعی ممنوع است.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مخالفت با کلیات این طرح گفت: این طرح تاکید بر قانون بودجه 91 است و براساس کدام بند ما به دولت اجازه داده شده است غیر از آنچه که در بودجه آمده است عمل کند که حالا می گوییم حق افزایش قیمت های حامل های انرژی را ندارد حتی اگر دولت می خواهد تخلف کند می تواند این کار را انجام دهد این چه قانونگذاری است؟
این طرح حفظ تاکید بر قانون و حتی اگر مصوب شود و دولت به آن عمل نکند چه می توان کرد این چه قانون گذاری است بهتر است شان قانون گذاری را پایین نیاوریم.
احمد توکلی نماینده تهران نیز در موافقت با این طرح گفت: متاسفانه با وضعیت روبرو هستیم که دولت براساس مصلحت سنجی ها از قانون عدول می کند و شرایط کشور از نظر تورمی بسیار حساس شده است.
وی بیان کرد: اینکه در زمان تصویب قانون هدفمندی یارانه ها مکرراً تذکر دادیم و بنده 5 بار پیشنهاد دادم که لفظ حداکثر از قانون حذف شود تا اجرای تدریجی این قانون رعایت شود و رکود رخ ندهد به همین دلیل بود.
وی ادامه داد: متاسفانه مجلس به این موضوع رای داد و دولت نیز با عجله کار را آغاز و کاری را که قرار بود ظرف 5 سال انجام دهد در طول 2 سال انجام داد.
توکلی بیان کرد: همان موقع گفتم اگر تندروی کنیم مجبور می شویم ترمز دستی را بکشیم یا بایستیم یا عقب گر کنیم الان نیز این اتفاق افتاده است.
تفکیک بودجه کمیته بودجه پارالمپیک و کمیسیون فرهنگی در دست بررسی است
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در بازدید از نمایشگاه آشنایی با عملکرد ورزش جانبازان و معلولین در محل نمایشگاههای مجلس برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: من در دو مقطع در خدمت عزیزان ورزشکاران پاراالمپیک در تهران و قم رسیدم و معتقدم این همت و اراده ورزشکاران باعث شده است که روحیه و انگیزه ای در کشور به وجود آید.
وی اظهار کرد: ورزشکاران جانباز و معلول نشان داده اند که اگر به هر حال نقصی دارند اما خللی در اراده انها ایجاد نمی شود بلکه اراده آنها چند برابر می شود.
لاریجانی با بیان اینکه ورزشکاران پاراالمپیک در بازیهای المپیک نقش موثری داشته اند گفت: معدل مدال های این عزیزان از معدل کل کاروان ایران بالاتر بود و همین امر بیانگر این است که آنها از یک اعتماد به نفس قابل توجهی برخوردارند و این نمایشگاه نیز برای نمایندگان مفید است.
وی در مورد تفکیک بودجه کمیته ملی پاراالمپیک نیز گفت: این مساله هم اکنون در کمیسیون فرهنگی مجلس در بحث پیگیری است و بررسی می شود.
دولت موظف به تامین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب پذیر می شود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی یکشنبه 21 آبان یک فوریت طرح تامین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب پذیر را با 132 رای موافق، 32 رای مخالف، 15 ر ای ممتنع از مجموع 228 به تصویب رساندند.
پیش از یک فوریت این طرح دو فوریت آن برای نمایندگان گذاشته شد که خانه ملتی ها با 128 رای موافقت، 61 رای مخالف و 15 رای ممتنع با دو فوریت آن مخالفت کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح دولت موظف است به منظور کمک معاش خانواده های نیازمند تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و ده درصد جمعیت آسیب پذیر (اولین دهک پایین درآمدی جامعه) نسبت به تامین کالاهای اساسی آن شامل برنج، روغن، قندو شکر، مرغ و گوشت قرمز با اختصاص ارز مرجع از محل اعتبارات نهادهای مذکور و کمک های اختصاص یافته از منابع بودجه عمومی و از طریق کمیته امداد خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور بین آنان توزیع کنند.
براساس تبصره این طرح اعتبارات موضوعی محرومین در سال 1391 صددرصد تخفیف یافته تلقی می شود.
محمدرضا دستغیب نماینده شیراز در مخالفت با دو فوریتی این طرح گفت: باید به طبقات پایین جامعه توجه شود اما این توجه باید متناسب با شرایط اقلیمی و فرهنگی کشور باشد.
وی با بیان اینکه باید به این مردم ماهیگیری یاد داد اظهار داشت: اگر قرار است کمکی به کمیته امداد شود باید سعی کنیم آنها را به سمت تولید ببریم و افزایش افراد تحت پوشش امام خمینی یک آمار منفی برای جامعه دارد بنابراین اگر قرار است کمکی صورت گیرد باید کمک برای توسعه باشد.
ایرج ندیمی نماینده لاهیجان در موافقت با این طرح گفت: این طرح برای حمایت از بی سرپرست، بدسرپرستان، ایتام و اقشار آسیب پذیر است چه فوریتی بیشتر از این که مردم گرسنه هستند آیا گرسنگی فوریت ندارد چه ایرادی ندارد ما روغن 25 هزار تومان 10 هزار تومان به مردم ضعیف و فقیر بدهیم آیا حتما باید آنها از سوءتغذیه بمیرند بعد ما بگوییم فوریت دارد.
وی تصریح کرد: آیا معیشت فوریت نیست چه فوریتی بالاتر از اینکه کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی منابع نهادهای خود را برای کمک به محرومین استفاده کنند.
ندیمی تصریح کرد: مخالفت با این طرح معنا ندارد زیرا بیش از 185 نفر از نمایندگان مجلس عضو فراکسیون یاوران امداد هستند و همه می دانیم که بدین دلیل عضو این فراکسیون شده ایم که مردم نمی توانند زندگی شان را بچرخانند و ما باید از آنها حمایت کنیم.
وی تاکید کرد: این مردم متعلق به نظام اسلامی هستند و باید سفره آنها پر شود ما با توجه به اینکه این موضوع نیاز ضروری مردم است و بار مالی برای مردم ندارد از دوستان می خواهیم که با آن موافقت کنند.
ابراهیم نکو نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در مخالفت با این طرح گفت: فکر نمی کنم هیچکدام از نمایندگان با این طرح مخالفت داشته باشند اما به دو فوریت آن نیز نیاز نیست زیرا ما نه در شرایط اضطراری و نه وخیم قرار داریم که بخواهیم طرح دوفوریتی مطرح کنیم.
مجلس از وزیر ارشاد تقدیر کرد
100 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه ای خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از برگزاری شایسته و موفقیت آمیز نوزدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها از رویکرد آگاهانه و کارشناسانه به فرهنگ اصیل اسلامی و ارزشهای انقلاب در برگزاری نمایشگاه امسال تقدیر کردند.
حجت الاسلام ابوترابی فرد: کمیسیون امنیت گزارش خود در مورد فوت وبلاگ نویس ایرانی را ارایه می دهد
حجت الاسلام ابوترابی فرد، نایس رییس اول مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی یکشنبه 21 آبان در واکنش به طرح مطالبی در نطق احمد توکلی نماینده تهران در مورد فوت وبلاگ نویس ایرانی گفت: کمیسیون امنیت ملی در جریان این حادثه قرار گرفته است و کمیته امنیت این کمیسیون را نیز این موضوع را عهده دارد است.
وی ادامه داد: ما از آقای بروجردی خواستیم که نتیجه این کمیسیون را بعد از نهایی شدن به اطلاع همکاران و ملت برساند تا اگر خدایی ناخواسته نکته خاصی بوده است اطلاع دهد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد تصریح کرد: انسان در معرض آسیب است و قطعاً گزارش کمیسیون امنیت ملی برای روشن شدن اذهان ملت به زودی در این زمینه ارایه می شود.
گفتنی است احمد توکلی در نطق امروز خود گفت: وبلاگ نویس ایرانی به دلیل فراخوانی و اهانت به مسئولان دستگیر شده است و در زندان فوت شده است چرا وزارت امور خارجه واکنش رسانه های خارجی را رصد نمی کند و آنها را به قوه قضاییه اطلاع نمی دهد آیا بهتر نیست به جای این وبلاگ نویس مسئولین را که فساد دارند دستگیر کنید.
توسط مرکز پژوهشهای مجلس صورت گرفت؛ ا ا مستندسازی سیر تحول برنامه پنجم توسعه
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مقوله مستندسازی سیر تحول برنامه پنجم توسعه از لایحه تا قانون را بررسی کرد. دفتر مطالعات برنامه و بودجه این مرکز اعلام کرد:
بررسی لایحه برنامه پنجم، مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه و مصوبات صحن علنی یا همان قانون برنامه پنجم توسعه نشاندهنده آن است که برنامه پنجم توسعه نسبت به برخی موضوعات توجه ویژهای داشته که اهم آنها عبارتند از:
ـ توجه به رفع برخی مشکلات اساسی کشور و مقولههای مهم
ـ توجه بیشتر و عدم تناقض کمتر با قوانین مادر تصویب شده
ـ سعی در رعایت انطباق با سیاستهای کلی ابلاغی برنامه پنجم توسعه کشور
ـ توجه بیشتر به همکاریهای منطقهای (در سیاست خارجی)
ـ توجه بیشتر به موضوعهای قبل از وقوع جرم و اصلاح قوانین مربوط و تقویت زیرساختها (در بخش قضایی)
ـ ایجاد صندوق توسعه ملی و تغییر نگاه به درآمدهای حاصل از نفت و گاز (در بخش انرژی)
ـ توجه به تدوین الگوی توسعه اسلامی ـ ایرانی و توجه بیشتر به دینباوری و حمایت از بخشهای غیردولتی (در بخش فرهنگ)
کلکسیون نادران از گزارشات چاپ شده
کمیسیون ها
الیاس نادران نماینده تهران در ادامه جلسه علنی یکشنبه 21 آبان در تذکری شفاهی خطاب به ابوترابی فرد که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی را به عهده داشت گفت: متاسفانه از صبح تا به حال قصد دادن تذکر داشتم که اعتنایی به تذکرات بنده نشد من نمی دانم بر چه اساسی به بعضی تذکرات اعتنا می شود و به بعضی اعتنا نمی شود البته من هم که این قدر صدایم بلند نیست که به هیئت رییسه برسد که مطلبم را بیان کنم.
وی ادامه داد: در دستور کار این هفته مجلس هیچ سوالی از وزرا در دستور نیست هیئت رییسه باید این موضوع را توضیح دهد که ایا در این زمینه وزیری آماده نبوده است یا نه سوالی در کمیسیون ها به صحن ارایه نشده است.
وی ادامه داد: تا آنجایی که من در جریانم دهها سوال در نوبت بررسی در صحن علنی است اما هیئت رییسه هیچ عنایتی برای در دستور کار دادن آنها نداده است.
وی با اشاره به گزارش سوال یکی از کمیسیون از یکی از وزرا گفت: در گزارش سوال این کمیسیون آمده است که در تاریخ 5/4/91 معاون پارلمانی دستگاههای مربوطه اعلام کرده است که وزیر تشریف نمی آورد و در تاریخ 19/5/91 نیز وزیر به این کمیسیون نیامده است این در حالی است که این کمیسیون در تاریخ 18/7/91 بدون حضور نماینده سوال کننده به بررسی مفاد سوال وی پرداخته است.
نادران ادامه داد: کمیسیون نمی تواند بدون حضور نماینده سوال را در دستور کار قرار دهد و اگر وزیری نیز دو بار در کمیسیون حاضر نشود سوال قانع نشده تلقی می شود و باید به صحن بیاید.
نادرات با بیان اینکه کلکیسیونی از گزارشات سوالات چاپ شده دارم که باید به اطلاع برسانم گفت: طبق آیین نامه داخلی مجلس کمیسیون فرعی گزارش خود درباره طرح یا لایحه را به کمیسیون اصلی ارایه می دهد و کمیسیون اصلی نیز گزارش کمیسیون فرعی را مبنی بر رد یا تایید لایحه به صحن علنی مجلس ارایه می دهد و هیچ کمیسیون فرعی نمی تواند خارج از دستور و مستقلانه گزارشش را به صحن ارایه دهد ولی ما می بینیم در چند مورد این اتفاق افتاده است کمیسیون فرعی مستقلانه گزارشش را ارایه داده است.
وی همچنین با اشاره به سخنان سخنگوی یکی از کمیسیون ها گفت: سخنگوی کمیسیونی در جلسه می گوید اگر دولت در این زمینه لایحه یک فوریتی و دو فوریتی بیاورد نمایندگان به آن رای می دهد این در حالی است که وی نمی تواند نظر خودش را بدهد و بگوید نظر مجلس است و حق ندارد از طرف مجلس به دولت وعده دهد که مجلس به لوایح دولت رای می دهد.
حجت الاسلام ابوترابی فرد در پاسخ به این تعداد تذکر نادران گفت: در مورد اینکه سوال در دستور هفتگی نبوده است گویا دوستان در این هفته سوالی را در دستور قرار نداده اند ولی باید با وزرا هماهنگ شود که در جلسات آینده برای پاسخگویی بیایند.
با رای مجلس
محکم شدن اختیارات و وظایف هیئت امنای صندوق توسعه ملی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی یکشنبه 21 آبان طرح اصلاح ماده 84 قانون برنامه 5 ساله برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران را بررسی و جزئیات آن را به تصویب رساندند.
نمایندگان در ابتدا با جزئیات این طرح با 158 موافق، 22 رای مخالف و 31 رای ممتنع از مجموع 240 رای مخالفت کردند.
این طرح که اصلاح قانون برنامه 5 ساله برنامه پنجم توسعه کشور بود نیاز به دوسوم آرای نمایندگان داشت.
در ادامه و طبق آیین نامه رییس مجلس برای حذف این طرح رای گرفت که نمایندگان با 38 رای موافق، 135 رای مخالف، 24 رای ممتنع از مجموع 242 رای با حذف آن نیز مخالفت کردند و بدین ترتیب پیشنهاد اصلاحیه دیگری نمایندگان مطرح کردند و با موافقت مجلس با این پیشنهاد این طرح به تصویب مجلس رسید.
براساس این طرح ماده 84 قانون برنامه 5 ساله جمهوری اسلامی ایران مصوب 15/10/89 به شرح زیر اصلاح می شود:
- وزیر کار و امور اجتماعی و وزیر نفت از ترکیب هیئت امنای این صندوق حذف شدند و هیئت امنای این صندوق به جای اینکه سالی دوبار تشکیل جلسه دهد هر 4 ماه یکبار تشکیل جلسه می دهد.
- همچنین نمایندگان جزء 11 بند (د) به شرح زیر اصلاح شود:
- استعفا یا بستن حسابهای ارزی در حسابهای موردنظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و حسابهای ریالی نزد بانک مرکزی و معرفی صاحبان امضای مجاز از بین اعضای هیئت عامل رییس و سایر مدیران صندوق انجام می شود.
- همچنین نمایندگان در جزء 7 (بند دال) مقرر کردند که هیچکدام از وظایف هیئت امنا قابل تفویض به هیئت عامل و مراجع دیگر نیست و اختیار تفویض شده قبلی هیئت امنا که به هیئت عامل و مراجع دیگر تفویض شده بود لغو می شود.
- نمایندگان مقرر کرده بودند اتخاذ تصمیم نسبت به هرگونه اقدامی به نام صندوق در محدوده وظایف و اهداف مندرج در اساسنامه به جز آنچه تصمیم درباره آنها به صراحت در حوزه صلاحیت هیئت امنا یا رییس هیئت عامل است مگر اینکه به هیئت عامل تفویض شده باشد.
همچنین نمایندگان تبصره 2 بند (ح) این ماده را نیز به شرح زیر اعلام کردند که منابع صندوق فقط در حسابهای موردنظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نگهداری می شوند.
بررسی کلیات طرح دهیاریها/مخالفت با طرح الزام دولت به تمرکززدایی
امیر خجسته، رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با اشاره به جلسه این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: در جلسه امروز طرح اصلاح مادهای از قانون سیاستهای کلی اصل 44 مطرح شد که طبق این اصلاح واگذاری شرکتهای توزیع بدون هیچ مطالبهای به شهرداریها انجام شود.
وی اظهار کرد: از دیگر موضوعات مطرح در این جلسه بررسی طرح الزام دولت به تمرکززدایی بود که با کلیات آن مخالفت شد.
نقوی در جمع خبرنگاران مطرح کرد: بررسی وضعیت منافقین در کمیسیون امنیت ملی با حضور مدیران وزارت اطلاعات
سیدحسین نقوی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه عصر دیروز (یکشنبه) این کمیسیون به ارائه گزارشی از این جلسه پرداخت و در جمع خبرنگاران گفت: جلسه کمیسیون با بررسی نهایی ماده 8 قانون تأسیس سازمان اسناد ملی ایران شروع شد.
وی افزود: در این ماده، ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمانهای وابسته به آنان که ماهیت و مأموریت نظامی و امنیتی دارند از شمول مقررات قانون سازمان اسناد ملی ایران مستثنی شدند و لایحه اصلاح ماده 8 در کمیسیون تصویب شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه یادآور شد: بررسی لایحه گذرنامه دستور بعدی کار کمیسیون بود که 14 ماده از لایحه گذرنامه مورد بررسی قرار گرفته و با اصلاحات به تصویب رسید.
وی ادامه داد:خروج از کشور یا ورود به کشور فقط با ارائه گذرنامه از مرزهای رسمی کشور ممکن خواهد بود، لایحه مذکور گذرنامه را به همه نوع سیاسی، خدمت و عادی تقسیم کرده است، در ماده 7 لایحه گذرنامه، شخصیتها و مقاماتی که واجد شرایط گذرنامه سیاسی هستند را تعریف و تعیین کرده است.
نقوی گفت:«ماده 8 این لایحه نیز مربوط به اشخاصی است که میتوانند دارای گذرنامه خدمت باشند که آنها را مشخص کرده است، صدور گذرنامه سیاسی و خدمت به عهده وزارت امور خارجه است و مدت این نوع گذرنامهها نیز پنج سال است، صدور گذرنامه عادی مطابق ماده 11 لایحه، بر عهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است و در خارج از کشور نیز مأموران کنسولی و یا مأموران سیاسی عهدهدار امور کنسولی مسئولیت صدور گذرنامه را به عهده دارند.»
وی ادامه داد: مطابق ماده 12 لایحه مذکور، اشخاصی که برای تحصیلات دانشگاهی عازم خارج از کشور میشوند با رعایت قانون خدمت وظیفه عمومی از طرف وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان برای دریافت گذرنامه به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران معرفی میشوند، از پرداخت وجوه مربوط به صدور گذرنامه معاف هستند.
دیدار لاریجانی با نخستوزیر اقلیم کردستان عراق:
ایران مخالف هرگونه تندروی و افراطگرایی در منطقه است
نچیر وان بارزانی نخستوزیر اقلیم کردستان عراق با علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. لاریجانی در ابتدای این دیدار با بیان اینکه روابط برادرانه جمهوری اسلامی ایران و عراق عامل ثبات و امنیت منطقه میباشد، گفت: باید از ظرفیتهای سیاسی، اقتصادی فیمابین برای ایجاد امنیت و آرامش پایدار در منطقه استفاده کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه روابط دو ملت را یک ارتباط دیرپا و دوستانه خواند و افزود: مبارزه با رژیم بعث عراق نقطه عطفی در همکاریهای دو ملت بود و مردم ایران همواره در شرایط دشوار در کنار ملت عراق ایستاده و خواهند ایستاد.
لاریجانی در ادامه با اشاره به تحولات منطقه بویژه مسائل سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران مخالف هرگونه تندروی و افراطگرایی در منطقه میباشد و اینگونه حرکتها به توسعه و آبادانی منطقه آسیب میرساند.
وی بر ضرورت بهرهگیری از تمام ظرفیتها و فرصتها برای گسترش همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فنی فیمابین تاکید نمود و خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی از هرگونه اقدامی برای توسعه و گسترش ارتباطات با اقلیم کردستان عراق حمایت میکند.
در ادامه این دیدار نچیروان بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، با تقدیر از حمایتهای مسوولان و ملت ایران از مردم کرد در زمان مبارزه با رژیم دیکتاتوری صدام گفت: مردم کردستان عراق هیچگاه حمایتهای مادی و معنوی دولت و ملت ایران در زمان مبارزه را فراموش نخواهد کرد و مقامات این کشور بر توسعه روابط در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران تاکید دارند.
باهنر خبر داد: احتمال منتفی شدن سوال از رییس جمهور در صورت پس گرفتن همه امضاها
محمدرضا باهنر، نایب ریس مجلس شورای اسلامی در حاشیه دیدار رییس مجلس با کاروان پارالمپیک لندن در جمع خبرنگاران درباره زمان حضور رییس جمهور برای پاسخ به نمایندگان گفت: قرار است زمان این جلسه را هماهنگ کنیم یا هفته آینده یا بعد از تاسوعا و عاشورا برگزار می شود.
وی درباره انتقادات برخی از نمایندگان به هیات رییسه درباره قرائت سوال از رییس جمهور گفت: ما وظیفه خودمان را انجام دادیم، کسانی که مدعیاند استدلالهای خود را مطرح کنند اما ما فرآیند آیین نامه را به طور دقیق اجرا کردهایم.
باهنر یادآور شد: با افرادی که انتقاد داشتند مذاکره کردهایم، درباره یکی دو نفر تردید داشتند که آن آقایان آمدند و مشخص شد جزو امضاکنندگان سوال هستند.
نایب رییس مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه راهکاری برای پس گرفتن سوال وجود دارد یا خیر، گفت: چنین راهکاری نیست، وضعیت به گونهای است که اگر حتی یک نفر از سوالکنندگان هم باقی بماند، سوال مطرح خواهد شد، مگر اینکه همه سوالکنندگان سوالشان را پس بگیرند.
با رأی نهایی مجلس: توقف فاز دوم هدفمندکردن یارانهها در سال 91
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در آغاز جلسه علنی سهشنبه 23 آبان جزییات طرح الحاق یک تبصره به بندهای 44 و 45 قانون بودجه سال 1391 کل کشور را مصوب کردند.
بر اساس رأی نمایندگان و تبصره الحاقی به بند 44، افزایش قیمت حاملهای انرژی و سایر کالاها و خدمات موضوع قانون هدفمندکردن یارانهها در سال 1391 نسبت به سال 1390 ممنوع است.
وکلای ملت همچنین در تبصره الحاقی به بند 45 قانون بودجه مقرر کردند در ماههای باقیمانده سال 1391 هرگونه افزایش یارانه سرانه نقدی نسبت به پرداختی شهریور سال جاری از هر منبعی ممنوع است.
مخالفت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان بورس
در ادامه جلسه علنی سهشنبه 23 آبان نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان و شرکت بورس و اوراق بهادار از سال 1384 تاکنون با 82 رأی موافق، 118 رأی مخالف و 20 رأی ممتنع مخالفت کردند.
نادر قاضیپور به عنوان یکی از درخواستکنندگان این تحقیق و تفحص گفت: محورهای این تحقیق و تفحص شامل این است که بستن و بازگشایی نهادها با کدام فرآیند انجام شده است و یا پذیرش شرکتها و صدور مجوز افزایش سرمایه و لغو عضویتها چرا سلیقهای انجام میشود.
وی ادامه داد: از دیگر محورهای این تحقیق و تفحص بررسی عرضههای عمده شرکتهای مشمول اصل 44 قانون اساسی، شفافسازی شرکتهای بورسی از لحاظ سرمایه، بدهی و سودآوری و همچنین اعطای نهادهای مالی همانند کارگزاری و مشاور سرمایهگذاری و سندگردانی به غیره چرا فقط به بعضی افراد انجام شده است؟
قاضیپور در ادامه یادآور شد: در کازیوهای نمایندگان شبنامههایی علیه این تحقیق و تفحص بدون اجازه هیئترییسه گذاشته شده است که همین موضوع نشان میدهد این تحقیق و تفحص اهمیت بسیاری دارد.
وی بیان کرد: بنده و کسانی که این تحقیق و تفحص را انجام دادهایم نه منفعتی داریم و نه چیز دیگری و فقط میخواهیم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در سال تولید ملی در راستای کمک به تولید گام برداریم.
وی تصریح کرد: ما میخواهیم دست دلالانی را که به تولید ضربه میزنند با این تحقیق و تفحص از بورس قطع کنیم.
همچنین، الیاس نادران، نماینده تهران در تذکری شفاهی و با استناد به بند 4 ماده 24 خطاب به لاریجانی گفت: حفظ نظام و انضباط داخلی مجلس و نظارت بر امور مربوط به گزارشها از وظایف هیئترییسه است.
وی اظهار کرد: در کازیوی نمایندگان گزارشی سهبرگی توزیع شده است که امضا ندارد که ذیل امضای آن نوشته شده است من الله توفیق که هر کس این گزارش را منتشر کرده است باید مسئولیت آن را نیز بپذیرد.
لاریجانی در پاسخ به این تذکر نادران گفت: ما از آقای عاشوری کارپرداز هیئترییسه میخواهیم سریعا این موضوع را رسیدگی کند زیرا این تخلف است و باید حتما امضا داشته باشد.
با رأی مجلس تمامی کارگران شاغل در کارهای ساختمانی بیمه میشوند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی سهشنبه 23 آبان در ابتدا کلیات طرح رفع موانع اجرایی قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی و نحوه مجازات متخلفان را با 166 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 234 رأی به تصویب رساندند.
نمایندگان در جزییات این طرح سازمان تأمین اجتماعی را مکلف کردند با دریافت حق بیمه مقرر در قانون بیمههای اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب 9/8/1386 و اصلاحات بعدی آن تمامی کارگران شاغل در کارهای ساختمانی مشمول قانون یادشده را به طور کامل و با نظارت دقیق بیمه کنند.
وکلای ملت مصوب کردند به منظور نظارت بر اجرای صحیح و پیشگیری و رسیدگی به تخلفات و رفع موانع اجرایی قانون مذکور کارگروهی مرکب از نماینده هر یک از وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی و سازمان تأمین اجتماعی و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، دو نماینده از انجمن صنفی کارگران ساختمانی، دو نماینده از انجمن صنفی کارفرمایان ساختمانی، 4 نماینده از مجلس شورای اسلامی شامل دو نفر از کمیسیون بهداشت و درمان، یک نفر از کمیسیون اجتماعی و یک نفر از کمیسیون عمران با معرفی کمیسیون مربوطه به عنوان ناظر تشکیل میشود.
نمایندگان مقرر کردند تمامی مراجع اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که مانع اجرای این قانون و محرومیت کارگران ساختمانی از خدمات بیمه تأمین اجتماعی موضوع قانون مزبور شوند با رأی محاکم صالحه به پرداخت غرامتی معادل اعمال حق بیمه سهم کارگر و کارفرما به ارزش روز و زیانهای وارده مادی و معنوی اعم از هزینههای درمانی یا ازکارافتادگی و سایر حمایتهای مطروحه در قانون تأمین اجتماعی محکوم میشوند.
بر اساس رأی مجلس، از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون هرگونه استثنا و اعمال سهمیه که موجب ایجاد محدودیت در اجرای بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی شود بلااثر است.
عضو هیئترییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات:گزارش مرکز استنادی علوم جهان اسلام/گزارش مبسوط بود
عضو هیئترییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به جلسه این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: در جلسه امروز مسئولان مرکز استنادی علوم جهان اسلام ISC حضور یافتهاند و گزارش خود را به کمیسیون ارایه دادند.
وی با اشاره به انتشار سه هزار عنوان مجله از سوی ISC در طول سال گفت: با توجه به اینکه تحول جدی در بین کشورهای اسلامی به وجود آمده است این مرکز نیز تحولات جدیتری در حوزه علوم در جهان اسلام ایجاد کرده است یعنی انحصار تولید علم را این مرکز از غرب گرفته است و از این تعداد مجله 1200 عنوان آن به زبان فارسی منتشر میشود که این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است که بیشترین تولید علم با توجه به انتشار این مجلات در نظام جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.
حجتالاسلام سلیمی بیان کرد: این موضوع جهش بزرگی برای کشورمان است و نشان میدهد میزان تولید علم از حد تصور خیلیها گذشته است و این افتخاری برای کشور است.
وی با اشاره به پیشنهادات اعضای کمیسیون برای افزایش تعداد این مجلات گفت: هر چند تعداد عمدهای از این مقالات در راستای علوم انسانی و پزشکی منتشر میشود اما در سایه علومی نظیر علوم پایه نیز روز به روز مقالات رو به افزایش است.
وی در مجموع این گزارش را خوب توصیف کرد و گفت: ما در حال حاضر 2500 درخواست مجلات علمی و پژوهشی در کشور داریم که این نشانگر این است که رویکرد جدی در کشور ما نسبت به این مسئله وجود دارد.
طاهری خبر داد:
رد تقاضای تحقیق و تفحص از هزینهکرد بودجه فرهنگی کشور
سیدعلی طاهری، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: لایحه اصلاح ماده 8 قانون تأسیس سازمان اسناد ملی ایران به کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون فرعی ارایه شده بود که کمیسیون کلیات این لایحه را تصویب کرد.
وی اظهار کرد: دستور دیگر کمیسیون حضور دستگاههای نظارتی برای ارایه گزارش از امور فرهنگی بود که ارایه شد.
طاهری بیان کرد: همچنین در جلسه امروز تقاضای 26 نفر از نمایندگان در مورد تحقیق و تفحص از هزینهکرد بودجه فرهنگی سال 89-90 مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت کمیسیون به تقاضای نمایندگان برای تحقیق و تفحص رأی نداد.
نقوی حسینی تاکید کرد: همه ابعاد مرگ ستار بهشتی بررسی خواهد شد
در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، محسنی ثانی رئیس کمیته امنیت، گزارش مبسوطی از نشست این کمیته با مسئولین قوه قضائیه، نیروی انتظامی و پلیس فتا در خصوص مرگ ستار بهشتی وبلاگ نویس، به کمیسیون ارائه کرد و بنا بر آن شد تا گزارش اولیه کمیسیون تهیه و در اختیار هیأت رئیسه قرار گیرد. بر اساس این گزارش بررسی گزارش نهایی پس از بررسی های بیشتر و کسب گزارشات بخشهای مختلف از جمله گزارش آزمایشات و تحقیقات پزشک قانونی ارائه خواهد شد.
نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این باره گفت: در همین ارتباط دواتگری از حقوقدانان برجسته قضایی و از اعضای کمیسیون مأموریت پیدا کرده تا در تمامی مراحل بررسی، به نمایندگی از طرف کمیسیون حضور جدی و فعال داشته باشد. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موضوع را به دقت پیگیری خواهد کرد تا همه ابعاد مرگ ستار بهشتی روشن شود و ملت ایران در جریان آن قرار بگیرند. همچنین کمیسیون از قوه قضائیه نیز می خواهد که کلیه ابهامات و سؤالات مطرح را بررسی و شفاف سازی نماید.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه گفت: بررسی لایحه گذرنامه موضوع بعدی دستور کار کمیسیون بود در ماده 15 لایحه مصوب شد که برای اشخاص کمتر از 18 سال تمام و افراد تحت ولایت و قیمومیت که از ولی یا قیم خود اجازه کتبی دارند گذرنامه صادر شود. همچنین صدور گذرنامه برای خانم های مجرد زیر 40 سال با موافقت ولی قهری وی و در غیر این صورت با حکم حاکم شرع امکانپذیر است. ادامه بحث پیرامون لایحه مذکور به جلسه بعدی موکول شد.
نقوی حسینی همچنین گفت: در این جلسه کمیسیون خانم بیات و آقای بت کلیا از هیأت اعزامی به کبک کانادا و شرکت در اجلاس بین المجالس گزارشی از اجلاس مذکور ارائه کردند.
موادی از قانون دهیاریها به تصویب رسید
رییس کمیسیون شوراها با اشاره به بررسی کلیات موادی از قانون دهیاریها گفت: در جلسه امروز کمیسیون جزییات این قانون مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس رأی امروز نمایندگان در کمیسیون انجام امور عمرانی و آبادانی روستاها باید با دقت و سرعت انجام گیرد.
وی اظهار کرد: با این کار امور مدیریت روستاها شکل منظم و مرتبتری پیدا میکند و با توجه به اینکه نیاز است به روستاها توجه بیشتری شود با این مصوبه این توجه انجام میشود.
خجسته ادامه داد: در جلسه امروز همچنین قرار بود وزیر کشور برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان حضور یابد که وی به علت سفر به پاکستان در کمیسیون حضور نیافت و در جلسه یکشنبه هفته آینده وی در کمیسیون حضور مییابد.
رییس کمیسیون شوراها خاطرنشان کرد: همچنین قرار بود در جلسه امروز تحقیق و تفحص از استانداری مازندران با حضور استاندار این استان انجام شود که به دلیل وقوع سیل در چالوس و نوشهر وی نیز در جلسه کمیسیون حضور نیافت.
معافیت وجوه پرداختی خیرین به کمیته امداد و هلالاحمر از پرداخت مالیات
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی چهارشنبه 24 آبان کلیات طرح امداد کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعیت هلالاحمر به فهرست نهادها و مؤسسات مشمول ماده 172 اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم را با 160 رأی موافق، 31 رأی مخالف و 16 رأی ممتنع از مجموع 228 رأی به تصویب رساندند.
نمایندگان در ادامه، جزییات این طرح را با 146 رأی موافق، 21 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع به تصویب رساندند.
بر اساس رأی نمایندگان، عبارت کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعیت هلالاحمر بعد از عبارت مراکز بهزیستی به ماده 172 اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 7/2/1371 اضافه میشود.
بر اساس ماده 172، 100 درصد وجوهی که به حسابهای تعیینشده از طرف دولت به منظور بازسازی یا کمک و نظایر آن به صورت بلاعوض پرداخت میشود و همچنین وجوه پرداختی یا تخصیصی و یا کمکهای غیرنقدی بلاعوض اشخاص اعم از حقیقی و یا حقوقی برای تعمیر، تجهیز، احداث و یا تکمیل مدارس، دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و اردوگاههای تربیتی و آسایشگاهها و مراکز بهزیستی و کتابخانه و مراکز فرهنگی و هنری (دولتی) طبق ضوابطی که توسط وزارتخانههای آموزش و پرورش، فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امور اقتصادی و دارایی تعیین میشود از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال پرداخت منبعی که معدی انتخاب خواهد کرد، قابل کسب است.
هیچ توجیهی در زمینه کم کاری در حوزه سلامت قابل قبول نیست
حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی چهارشنبه 24 آبان با ارایه گزارش این کمیسیون در مورد عدم اجرای جزء 3 بند 45 و بند 47 قانون بودجه سال 1391 کل کشور گفت: در اجرای بند ب ماده 34 قانون برنامه 5 ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران که مقرر می دارد «به منظور تحقق شاخص عدالت در سلامت و کاهش سهم هزینه های مستقیم مردم به حداکثر 30 درصد هزینه های سلامت، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کمک به تامین هزینه های تحمل ناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماران خاص و صعب العلاج، تقلیل وابستگی گردش امور واحدهای بهداشتی و درمانی به درآمد اختصاصی و کمک به تربیت، تامین و پایداری نیروی انسان متخصص موردنیاز، ده درصد خالص کل وجوه حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه علاوه بر اعتبارات بخش سلامت افزوده می شود و دولت موظف است اعتبارات مزبور را هر سال برآورد و در ردیف خاص در لایحه بودجه ذیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منظور کند تا برای موارد فوق الذکر هزینه کند.
وی اظهار کرد: همچنین وفق جزء 3 بند 45 قانون بودجه سال 1391 کل کشور مبلغ 60 هزار میلیارد ریال بدین منظور لحاظ شد که دولت مجاز به جابجایی اعتبارت موضوع بندهای 44 تا 48 نیست و موظف است متوسط و تحقق درآمد سهم اجزاء 2-45، 3—45، 4-45 را به بخش های زیربط تخصیص دهد.
شهریاری ادامه داد: متاسفانه با گذشت حدود 7 ماه از سال بنابر گزارش معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و دیوان محاسبات کل کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این امر محقق نشده است و لذا به اهمیت موضوع و نقش سلامت، آحاد جامعه به عنوان محور توسعه پایدار و تکلیف دولت مبنی بر تخصیص متناسب با تحقق درآمد پیشنهاد می شود سازمان هدفمندکردن یارانه ها موظف شود براساس تکلیف مندرج در بند ب ماده 34 قانون برنامه 5 ساله پنجم توسعه ظرف یک هفته از تصویب این قانون به میزان ده درصد خالص کل وجوه حاصل از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها متناسب با تحقق درآمد تا آخر مهرماه سال 1391 را به حساب خزانه داری کل کشور برای تخصیص اعتبارات بخش سلامت واریز و همچنین تا آخر سال 1391 مابقی مبالغ موردتعهد ماهانه متناسب با تحقق درآمد، پس از واریز به حساب خزانه داری کل کشور برای تخصیص اعتبارات منظور کند.
همچنین معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور موظف است از تاریخ تصویب این قانون در مورد تخصیص ده درصد خالص کل وجوه حاصل از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها متناسب با تحقق درآمد تا آخر مهرماه سال 1391 اقدام کند.
گزارش کمیسیون امنیت ملی در مورد فوت ستار بهشتی قرائت شد
سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه جلسه علنی چهارشنبه 24 آبان گزارش این کمیسیون در مورد فوت ستار بهشتی را به شرح ذیل اعلام کرد.
آقای ستار بهشتی با 35 سال سن، مجرد و با سطح تحصیلات سیکل در عرصه فضای سایبری فعال و دارای وبلاگ ویژه بوده است. وی روز سهشنبه 18/8/91 با حکم مراجع قضایی از منزل خود در شهرستان رباطکریم از سوی پلیس ویژه فناوری اطلاعات دستگیر و پس از بازجویی اولیه با صدور قرار قانونی به زندان منتقل میشود، سپس برای تکمیل تحقیقات به بازداشتگاه پلیس فناوری اطلاعات منتقل و روز سهشنبه 20/8/91 در بازداشتگاه مذکور فوت میکند.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در 22/8/91 جلسهای با حضور دادستان، فرمانده پلیس تهران و رییس زندانهای استان تهران برگزار کرد. جمعبندی اولیه کمیسیون بر اساس اظهارات مدعوین به شرح زیر است:
1- اصل موضوع فوت وی در بازداشتگاه نیازمند بررسی دقیق و جدی است و به همین علت کمیسیون تصمیم گرفت یکی از قضات باتجربه، دارای درجه ممتاز قضایی و عضو کمیسیون امنیت ملی را در چهارچوب وظیفه نظارتی مأمور کند تا حصول نتیجه نهایی موضوع را شخصا پیگیری کند، اقدام قوه قضاییه به عنوان مرجع مسئول پیگیری این حادثه در بازداشت تعدادی از مأموران متهم به بررسی دقیق و کشف حقیقت کمک میکند و از این قوه میخواهیم در صورت احراز تخلف با عناصر متخلف برخورد قانونی شود.
2- با توجه به اینکه پزشکی قانونی اقدام به کالبدشکافی و نمونهبرداری با هدف آزمایشات دقیق را انجام داده است کمیسیون منتظر اعلام نتایج این آزمایشات است که هنوز نتیجه اعلام نشده است. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بر ضرورت دقت لازم نیروهای عملکننده برای جلوگیری از حوادث مشابه تأکید میکند و بر نظارت قوه قضاییه در این روند توصیه میکند.
پایان پیام/
نظر شما