وقتی که بیمارستان دی فرصت بیانیه و جنجال را فراهم می کند!

این روزها قوه قضائیه با پرونده های پر حاشیه ای دست و پنجه نرم می کند که یکی از آنها را می توان پرونده مهدی هاشمی نام برد. این بار بستری شدن فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت داستان ها به بار آورد.<BR>

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، جنجال ها بر سر مرخصی مهدی هاشمی از زندان اوین نزدیک به دو هفته است که به سطح رسانه ها رسیده . داستان از زمان احتمالات بیماری قلبی فرزند ارشد خانواده هاشمی آغاز شد. از زمانی که خانواده هاشمی نگران حال پسرشان شدند و به معاینه های پزشک زندان و متخصص قلب حاضر در بهداری اوین راضی نشدند و درخواست ارسال مهدی هاشمی به بیمارستان دی و ویزیت پزشک خانوادگیشان را ارایه کردند.
روز دوشنبه 15 آبان سید محمود علیزاده طباطبایی گفت: در پی گزارش سرپرست دادسرای امنیت در مورد درخواست انتقال مهدی هاشمی به بیمارستان به دلیل بیماری قلبی، با انتقال موکلم موافقت شد.
پیش از این محمود علیزاده طباطبایی گفته بود: در پی ناراحتی قلبی مهدی هاشمی روز سه شنبه هفته گذشته دکتر ناظری - پزشک خانواده هاشمی- که متخصص قلب و عروق است مهدی را در داخل زندان معاینه کرده و بر اساس اعلام او موکلم باید هر چه سریعتر در خارج از زندان آنژیوگرافی شود.
پس از آن جنجال هایی در رسانه ها مبنی بر ملاقات تمام نزدیکان مهدی هاشمی با وی در بیمارستان دی و حال خوب این متهم و حاشیه های دیگری از مرخصی او در بیمارستان منتشر شد تا این که قوه قضائیه تصمیم گرفت روز جمعه مهدی هاشمی را طبق نظر دکتر به زندان بازگرداند.
همین امر و گزارشات و اخبار برخی رسانه ها مبنی بر بهانه جویی خانواده هاشمی از احتمال بیماری مهدی برای گرفتن مرخصی و دیدار با او باعث شد تا خانواده هاشمی بیانیه ای در این زمینه صادر کنند که در آن علاوه بر توضیحات در خصوص داستان مرخصی وی از زندان به واکنش بر علیه اخبار رسانه ها در مورد مهدی هاشمی و بیماری اش پرداخته اند.
در این بیانیه آمده است: بسم الله الرحمن الرحیم
موضوع عارضه قلبی آقای مهدی هاشمی پس از یک ماه حضور در انفرادی تشدید و به مرور افزایش یافت. ایشان در تماسی که با خانواده خود از زندان اوین داشته‌اند از درد شدید در ناحیه سینه و پشت قفسه سینه گلایه می‌کنند و خانواده بلافاصله مساله را به قاضی تحقیق و مسولان دادستانی تذکر می‌دهند و آن‌ها هم با همکاری پزشک بهداری زندان و سپس پزشک معتمد دستگاه قضایی اقدام به معاینه می‌کنند. پس از افزایش نگرانی‌های خانواده با توجه به سابقه قبلی بیماری ایشان، با درخواست دادستانی و مسوولان زندان، جناب آقای دکتر ایرج ناظری متخصص قلب و عروق و از پزشکان معتمد نظام به معاینه وی می‌پردازند.
در ادامه این بیانیه آمده است: پس از اعلام نظر کتبی جناب آقای دکتر ناظری که به این بیانیه پیوست شده، موضوع با درخواست دادستانی در کمیسیون هفت نفره پزشکی مطرح و این کمیسیون نظر پزشک معتمد در خصوص ضرورت انجام آنژیوگرافی را به تصویب می‌رساند.
پس از احراز نشانه‌های عارضه قلبی، آقای مهدی هاشمی توسط ماموران دادستانی و زندان اوین برای انجام عمل آنژیوگرافی به بیمارستان دی انتقال یافت و برخلاف آنچه در برخی رسانه‌ها آمده، مانند یک بیمار عادی در اتاق 4٠٣ واقع در طبقه چهارم آن مرکز درمانی با حضور شبانه روزی نیروهای قضایی بستری شد. پزشک معالج در نخستین معاینه متوجه فشار خون بالای ایشان و ناراحتی در ناحیه ریه‌ها به دلیل اثرات شیمیایی ناشی از دوران جنگ تحمیلی شد و در نتیجه انجام آزمایش‌های بیشتر برای آماده سازی عمل آنژیوگرافی در دستور کار قرار گرفت که در ‌‌نهایت صبح روز پنجشنبه 18 آبان آژیوگرافی انجام و دادستانی نیز گزارش آن را از بیمارستان دریافت کرد.
خانواده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اخبار برخی رسانه‌ها در این زمینه را نادرست اعلام کرده و در بیانیه خود آورده‌اند: در این وضعیت بغرنج، برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌ها اقدام به دروغ پراکنی به نقل از منابع «نامشخص» درباره اتهامات تفهیم شده در زندان به آقای مهدی هاشمی و همچنین وضعیت بیماری او کردند که براساس قوانین قضایی و این سخن دادستان کل کشور مبنی بر اینکه «ما معذوریم از اینکه فردی که هنوز محاکمه نشده اتهاماتش را مطرح کنیم. اگر اعلام کنم فرد می‌تواند از من شکایت کند»، بنابراین حق شکایت از این خبرگزاری‌ها محفوظ است. آنچه بی‌عدالتی رویه این رسانه‌ها را مشخص می‌کند مقایسه روش اطلاع رسانی درباره آقای مهدی هاشمی با پرونده‌های اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، بیمه ایران و... در استفاده از نام متهم و موارد اتهامی ثابت نشده است که در عین حال حتی به فرض تفهیم اتهامات منتشر شده این رویه براساس نص صریح آیین دادسری کیفری عمل مجرمانه و در حکم «افترا» است.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی برای تنویر افکار عمومی ملت شریف ایران، سند بیماری ایشان، مراجعات وی به مراکز درمانی دیگر پیش از بازداشت و همچنین نامه تشخیص صریح بیماری از سوی جناب آقای دکتر ناظری برای دادستانی درباره ضرورت عمل آنژیوگرافی و مراقب‌های ویژه در خارج از زندان را منتشر می‌کنند تا مورد قضاوت افکار عمومی قرار گیرد.
همه این‌ها درحالی است که دو روز پس از انجام عمل آنژیوگرافی درحالی که بیمار به دستور پزشک باید حداقل تا روز شنبه بستری بود و آزمایش‌ها نشان می‌داد وضعیت کلیه‌های وی طبیعی نیست، اعلام شد که آزمایس سی تی اسکن داخلی باید انجام شود. پیش از انجام آزمایش به خانواده گفته شد تا به طبقه پایین و بخش سی تی اسکن بروند تا بیمار را با آسانسور به آن بخش منتقل کنند. که پس از پرس و جو از کارمندان بیمارستان مشخص شد ایشان را در مسیر انتقال از اتاق تا بخش سی تی اسکن به زندان انتقال داده‌اند که عملی عجیب، است. انتقال ایشان به زندان آن هم بدون هماهنگی با پزشکان و بیمارستان در حالی اتفاق افتاد که در هر سه آزمایش انجام شده پس از آنژیوگرافی، وجود خون در ادرار بیشتر شده بود و ادامه درمان‌ها به دستور پزشک تا ظهر شنبه باید ادامه پیدا می‌کرد و آنگاه پزشک تصمیم می‌گرفت. علت و ضرورت این اقدام بی‌سابقه برای خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی غیرقابل درک است و بی‌صبرانه در انتظار توضیحات دادستانی درباره انجام آن هستیم.
خانواده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درپایان این بیانیه تاکید کردند: شکایت از خبر پراکنی‌های برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌ها به دلیل انتشار اخبار کذب مبنی بر «فشار به رییس قوه قضاییه برای توقف و اخلال در روند دادرسی، تفهیم چهار اتهام به آقای مهدی هاشمی -که صرفا بازپرس و دادستان می‌توانند از آن مطلع باشند، در راس برنامه‌های وکیل ایشان قرار گرفته است.
خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی از ملت ایران کمال تشکر و سپاسگزاری را دارند و اعلام می‌کنند که براساس تاکید آیت الله هاشمی رفسنجانی، تفاوتی میان فرزندان زندانی ایشان با سایر فرزندان وطن وجود ندارد.
واکنش قوه قضائیه به بیانیه خانواده هاشمی:
غلامحسین محسنی اژه ای در آغاز نشست خبری خود به مطالبی پیرامون خانواده آیت اله هاشمی رفسنجانی و بیانیه ای که از سوی آنها منتشر شده است، اشاره کرد و گفت: در بیانیه خانواده آقای هاشمی چند مطلب ذکر شده بود یکی نسبت به بردن مریض از بیمارستان به زندان اوین و دیگری مسائل مطرح شده در برخی رسانه ها و در خصوص اقدامات تحقیقی و بازپرسی.
او گفت: ما دوست داشته و داریم که به هر زندانی به هر میزانی که ممکن است توجه شود. خیلی از اوقات آنچه خانواده زندانی می‌خواهند، مقدور نیست ولی چون خانواده هاشمی امکانات زیادی داشته و دارند، بیش از خیلی از زندانی‌ها به این زندانی امکانات و امتیازات ویژه داده شده است.
اژه ای درباره امکانات مهدی هاشمی گفت: او بیش از یک ماه در زندان بود و در این مدت چند بار ملاقات و تماس تلفنی با خانواده درجه یک خود داشتند.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص مسائل مطرح شده در یکی از رسانه ها نیز اذعان داشت: در رابطه با گله‌ رسانه ای که آنها داشتند صرف نظر از تعابیری که به کار برده بودند مطلب صحیح ان است که تا حکم صادر و قطعی نشده است بیانش در رسانه ها خوب نیست و نباید به اتهامات فرد متهم قبل از روشن شدن حکم اشاره شود.
دادستان کل کشور نسبت به نحوه تحقیق و بازپرسی نیز یادآورشد: از قول متهم مسائلی مطرح شده مانند این که دلایل حرم بیان نشده است ولی باید بگویم این مطلب باید از ناحیه بازپرس بیان شود. بازپرس مستنداتی دارد و از ناحیه خود متوجه اتهام است اما اینکه پرونده در دادسرا به کجا برسد مساله ای دیگری است ولی اکنون در مرحله تحقیقات است.
اژه ای همچنین در خصوص مساله پزشکی مهدی هاشمی نیز گفت: در تماسی که با خانواده داشتند گفتند ناراحتی قلبی دارم که بلافاصله بازپرس به زندان اوین اطلاع داد که پزشک زندان وی را معاینه کند و پزشک تشخیص داد مورد خاصی نیست ولی باز از متخصص قلب دعوت کردند و نوار قلب گرفتند که آن هم مساله خاصی نبود.
وی ادامه داد: با اصرار خانواده که گفتند دکترهای مورد اعتماد خودمان باید معاینه کنند و با اینکه قاضی پرونده الزامی نداشت؛ اجازه داد که دکتر مورد نظر وی را معاینه کند و دکتر ایرج ناظری را با نظر خودشان فرستادند و ایشان هم در معاینشان گفتند براساس معاینه ناراحتی قلبی نیست اما براساس توضیح متهم و مسائل بالینی لازم است که بررسی و آنژیوگرافی شود.
اژه ای گفت: مساله این است که کسی که در بازداشت موقت است به همراه مامور است و فرد بدون اذن بازپرس نمی‌تواند تماسی بگیرد با این حال وی را به بیمارستان دی منتقل کردند و تصور این بود که آنژیوگرافی سخت نیست. ایشان پنجشنبه آنژیوگرافی کردند که دراین بین نیز ملاقات هایی با خانواده درجه یک صورت گرفت و روز پنجشنبه نیز اعلام شد که از ناحیه قلب مشکلی نیست و دکتر نیز اعلام کرده بود که اگر مشکلی نباشد24 ساعت بعد مریض می تواند مرخص شود.
وی در پایان این بحث یادآور شد: فردای آن روز اظهارات دیگری شد که آزمایشات باید در جهت کلیه باشد اما با توجه به اینکه دکتر گفته بود 24 ساعت بعد می تواند مرخص شود وی به بازداشتگاه خودش منتقل شد.
پایان پیام/

 

کد خبر 195199

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha