تشریح آخرین مواضع سوریه از زبان «فیصل المقداد»

معاون وزیر خارجه سوریه درباره موضوعات گوناگون سوریه از جمله ائتلاف تازه شکل گرفته مخالفان سوری به بحث پرداخته است.

 «فیصل المقداد» معاون وزیر امور خارجه سوریه در گفتگو با راشاتودی گفت: سوریه با همه راههای مشروع و قانونی از مردم خود حمایت خواهد کرد.

فیصل مقداد در گفتگو با راشاتودی به تشریح آخرین مواضع سوریه و مسایل مختلف مرتبط با این کشور همچون تشکیل ائتلاف مخالفان سوری پرداخت.

- آقای المقداد درباره آخرین تحولات بحران سوریه یعنی تشکیل ائتلاف ملی سوری در دوحه، دولت سوریه چگونه به این ائتلاف می نگرد و ارزیابی شما از تلاشهای اتحادیه عرب برای کسب اعتبار برای این ائتلاف جدید چیست؟

درباره مخالفان باید بگوییم که آنها وابسته به سوریه نیستند، بلکه دست پرورده آمریکا و قطر هستند و این افتخاری بزرگ برای آنهاست. زیرا طبیعی است که کسی که در خاک سوریه پرورش نیافته باشد و پایگاه مردمی نداشته باشد، به ابزاری در دست خارجی تبدیل شود و در راستای ویرانی کشور حرکت کند. اگر به شورای استانبول که از سوی آمریکایی ها شکل گرفت، بنگرید متوجه خواهید شد که این شورا راه به جایی نبرد. پس از این شکست آنها(آمریکایی ها) به فکر افتادند که تدبیر دیگری بیندیشند بنابراین از مخالفان خواستند که به دوحه بروند، به ویژه که قطری ها نیز همواره آماده این قبیل نشستها هستند. آنها به دوحه رفتند و تشکل جدید را تشکیل دادند.

دنیا هم اکنون یک مسیر را دنبال می کند و آنها مسیر دیگر را طی می کنند. ما به دنیا می گوییم که مشکل در سوریه باید از طریق مسالمت آمیز و گفتگوی ملی حل و فصل شود. شرکت کنندگان در این نشست ضمن مخالفت با راهکارهای مسالمت آمیز برای دستیابی به سلاح برای نابودی سوریه تاکید کردند. درست است که گروههای مسلح توانسته اند به بخشی از اهداف غیر اخلاقی خود برسند؛ اما هرگز قادر نخواهند بود که موفقیت نهایی داشته باشند، زیرا مردم سوریه به خوبی دوست و دشمن خود را می شناسد.

اما درباره اتحادیه عرب باید بگوییم که به خاکستر مبدل شده است و استخوان را فقط خدا زنده می کند. به نظر من اتحادیه عرب به دیکته های خارجی توجه ویژه ای نشان می دهد و به جای حمایت از کشورهای عضو از جنایتکاران و تروریستها حمایت می کند.

-درباره تهدیدات ارتش آزاد سوریه علیه دفاتر سازمانهای بین المللی و نیز شرکتهای خارجی و هیئتهای دیپلماتیک درسوریه ارزیابی شما چیست؟

من مطمئن هستم که کشورها، سفارتخانه ها و سازمانهای بین المللی این موضوع را نمی پذیرند. ما طبق اصل روابط بین المللی و توافق ژنو در این باره موظف به حمایت از تیمهای دیپلماتیک هستیم. آنها میهمان سوریه هستند و ما از هیچ تلاشی برای حمایت از تیمهای دیپلماتیک خارجی و سازمان ملل در سوریه دریغ نخواهیم کرد. گروههای مسلح مجری طرحهای خارجی هستند. کشورهای غربی که پیش از این دیپلماتهای خود را از سوریه خارج کرده اند،تلاشهای جدید شان خارج کردن بقیه تیمهای دیپلماسی است.

-اوضاع کنونی میان ترکیه و سوریه را چگونه ارزیابی می کنید؟

ترکیه نقش اساسی در ویران کردن سوریه دارد. حکومت ترکیه و نظام کنونی ترکیه همه شرایط را برای گروههای مسلح برای ویرانی سوریه فراهم آورده است و جدیدترین خبرها حکایت از دخالت مستقیم ترکیه در درگیری های راس العین دارد و ترکیه نظامیان خود را برای حمایت از گروههای مسلح اعزام کرده است.آنها در واقع در پشت سر گروههای مسلح حرکت می کنند و در زمان مناسب به داخل ترکیه عقب نشینی می کنند تا دخالت آنها مشخص نشود.

 این درحالی است که نظام ترکیه این گونه القا می کند که سوریه تهدید کننده امنیت ترکیه است.ما از قطره خونی که در ترکیه ریخته شود اندوهناک می شویم ما جز خیر ملت ترکیه را نمی خواهیم هر چند که دولت اردوغان تلاشهای زیادی علیه سوریه انجام داده است.

- درباره نقش فلسطینی ها در حوادث کنونی سوریه ارزیابی شما چیست؟

من معتقدم که هر طرفی که به فکر دخالت دادن فلسطینی ها در سوریه باشد مسئول این دخالت و جنایت ضد انسانی است. ما از فلسطینی ها پذایریی کرده ایم و همه کار برای آنها انجام داده ایم تنها تابعیت سوری به آنها نداده ایم که علت آن نیز فلسطین ماندن و توجه به اصل حق بازگشت آوارگان فلسطینی بوده است. اما گروههای مسلح تلاش می کنند که فلسطینی ها را نیز وارد بحران سوریه کنند، اما به نفع فلسطینی ها نیست که خود را وارد بحران کنند. ما در بیانیه خود اعلام کرده ایم که نه می خواهیم فلسطینی ها با ما باشند نه علیه ما. ما ملت حامی بشار اسد و ارتش بزرگ و قوی داریم بنابراین وارد کردن فلسطینی ها جنایتی است که باید عاملان آن مجازات شوند.

در روزهای اخیر گروههای مسلح اقدام به گلوله باران اردوگاههای فلسطینی کرده اند و دولت سوریه تدابیری برای تکرار نشدن این حملات انجام داده است. ما همواره حامی آرمان فلسطین هستیم.

-انگلیس و رئیس ستاد ارتش آن امکان دخالت نظامی را بعید ندانسته است، آیا امکان دخالت نظامی در سوریه وجود دارد؟

همه شواهد حاکی است که امکان این دخالت محال و دشوار است. منافع بسیاری در دامن زدن به بحران سوریه وجود دارد که منافع رژیم صهیونیستی نیز بخشی از آن است.انگلیس، فرانسه ،آمریکا و دیگران حامی این منافع هستند. اما من اطمینان دارم که بحران های اقتصادی و اخلاقی عمیق این کشورها مانع دخالت نظامی است.

-در صورت دخالت نظامی آیا سوریه از همه ابزار از جمله سلاح شیمیایی استفاده خواهد کرد؟

ما اعلام کرده ایم که سلاح شیمیایی نداریم و در صورت داشتن نیز از آن استفاده نمی کنیم. ما از ملت خود با همه ابزارهای مشروع استفاده می کنیم. ابزارهایی که قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل آن را جایزه دانسته است. جامعه جهانی درباره دخالت نظامی علیه سوریه دست بسته نمی ماند.

-درباره وضع انسانی در سوریه ارزیابی شما چیست به ویژه که طبق آخرین آمارهای سازمان ملل حدود 400 هزار نفر از سوریه به کشورهای همسایه فرار کرده اند. طرح حکومت سوریه برای بازگرداندن این مهاجران چیست؟

مشکل مربوط به آوارگان در کشورهای همسایه به مزایده گذاشته شده است، زیرا آنها گمان می کنند که با ارائه آمار غیر دقیق سازمانهای بین المللی به آنها کمک بیشتری می کنند.آنها بر این باورند که سوریه به زودی فرو می پاشد و آنها با خلق این مشکلات به دنبال تحریک شورای امنیت برای ایجاد مناطق امن و ممنوعه پروازی هستند؛ اما به برکت دوستان و قدرتهای خیرخواه جهانی تجربه لیبی تکرار نمی شود.
 پایان پیام/

کد خبر 195120

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha