سیاست اسلامی بر فلسفه اخلاق استوار است

دانشجو با بیان اینکه در مکتب اسلام سیاست برای کسب قدرت نیست، گفت: سیاست اسلامی بر فلسفه اخلاق استوار و وسیله ای برای احقاق حق و گسترش دادگستری و مقابله با ظلم و فساد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، فرهاد دانشجو، رییس دانشگاه ازاد اسلامی صبح امروز (24آبان) در آیین افتتاحیه نخستین اجلاس سراسری 'جنبش دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع هزار نفری دانشجویان تشکل های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور اظهار کرد: آگاهی دانشجویان موجب می شود تا دشمنان به هیچ یک از اهداف شوم خود دست نیابند.


وی با بیان اینکه در عالم تشکل های سیاسی تک صدایی معنایی ندارد، گفت: آن کسانی که دیگران را به شلوغی دعوت می کنند بویی از مردم سالاری نبرده اند چرا که در نظام مردم سالاری قانون و صبر اهمیت دارد.


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رابطه اخلاق و سیاست بیان کرد: سیاست متعهد به تدبیر امور عمومی و برقراری و تامین نظم کشور است چرا که اخلاق و رعایت قواعد آن به گروه خاصی متعلق نیست و عوام و خواص را در برمی گیرد و هرکس که احساس تکلیف کند می تواند امور اخلاقی را رعایت کند.


دانشجو با اشاره به این مطلب که دین اسلام، گسترش قدرت صالحان و فضایل اخلاق را از اهداف سیاست می داند، اظهار کرد: برقراری توحید، نفی شرک و ایجاد عدالت، اجرای احکام اسلام، تزکیه، تعلیم و مساوات در برابر قانون و ایجاد استقلال و تمام زمینه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نظامی از مهمترین اهداف صالحان است.

 

وی در همین زمینه ادامه داد: اما شیطان و پیروانش درصدد انهدام فضایل اخلاقی از جامعه هستند و در قرآن نیز آمده است، "هر کس از گام های شیطان پیروی کند او به فحشا و زشتی فرمان داده می شود" و دشمنان ما از سیاست شیطان پیروی می کنند.


رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه داشتن قدرت و مسئولیت از دیدگاه اسلام برخاسته از موضع فردی و گروهی نیست، افزود: آغاز هر بحثی در دیدگاه اسلام متاثر از نگرش توحیدی و پشتوانه اخلاق و ایمان به خداست بنابراین در حکومت اسلامی هم سیاست و هم اخلاق از دین منشاء می گیرد.


وی با اشاره به تعریف سیاست از دیدگاه کاشف القطاء تاکید کرد: کاشف القطاء سیاست را سیاست پیغمبر و ائمه و دوری از هوا و هوس می داند و می گوید اگر سیاست به معنای ایجاد فتنه، اغتشاش، برادرکشی، تکیه زدن بر تخت قدرت، وحشیانه رفتار کردن و دلالی کردن است به خدای دانا و شنوا پناه می برم.


دانشجو با بیان اینکه بهترین سیاست ها را امام علی (ع) عدالت معرفی کرده است، افزود: ایشان عدالتی که از عدل ناشی می شود را مبنی بر درشتی نکردن با مردم، در دادگری حقوق مردم را به نهایت رساندن و احسان کردن با مردم می داند.


وی با بیان اینکه وقف، مدارا و بردباری در عالم سیاست آنچنان لازم و ضروری است که امام علی (ع) می فرمایند، علم راس سیاست است، گفت: سیاست اسلام خاص است و با سیاست منفور گری، مادی گرایی، نفی گری و استعمار قابل قیاس نیست.


دانشجو گفت: سیاست اسلامی بر فلسفه اخلاق استوار است و در مکتب اسلام سیاست برای کسب قدرت نیست بلکه قدرت وسیله ای برای احقاق حق و گسترش دادگستری و مقابله با ظلم و فساد است، بنابراین بهترین حکومتی که فضیلت و اخلاق در آن به طور کامل رعایت می شود حکومت اسلامی است.


وی بیان کرد: پرهیز از انتقام کشی سیاسی، گذشت در قبال خطای دیگران، صداقت و راستگویی، امانت داری، دفاع از نظام جمهوری اسلامی و پایبندی به اصول از مولفه هایی است که در سیاست و اخلاق اسلامی رعایت می شود.


دانشجو تاکید کرد: امروز فضای دانشگاه آزاد به گفتمان ولایی و دینی تبدیل شده و بیش از هزار هیئت علمی جذب شده اند.


پایان پیام/

 

کد خبر 195109

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha