معرفی تاریخ و تمدن ایران سبب تحقق شعار هفته کتاب می‌شود

بت کلیا گفت: نویسندگان، ناشران و اهالی قلم ما باید تاریخ و تمدن ایران را به صورت نوشتاری و کتاب به جهان معرفی کنند و با برگزاری ویژه برنامه ها در راستای شعار "یادگار ماندگار" هفته کتاب حرکت کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،یوناتن بت کلیا، نماینده اقلیت آشوری در مجلس شورای اسلامی ،دوره هفته کتاب، درباره شعار "یادگار ماندگار" هفته کتاب برای ترویج فرهنگ کتابخوانی بیان کرد: هفته کتاب طبیعتاً جزء برنامه هایی است که سبب تشویق مردم به سمت کتاب است و گرایش آنها را به سمت کتابخوانی سوق می‌دهد. شعارها و پیام‌هایی که برای روزهای این هفته در نظر گرفته می‌شود، می تواند مردم را جذب کند تا بر مبنای آن شعار یا پیام، با کتاب آشنایی پیدا کنند.

 

وی با اشاره به اینکه ایران، کشوری با فرهنگ و متمدن است، گفت: کشور ما از تمام کشورهایی که ادعای تمدن دارند، جلوتر است و ما با استفاده از کتاب، می توانیم موضوع فرهنگ و قدمت تمدن ایران را به مردم بشناسانیم. در واقع اگر مولفین، نویسندگان، ناشران و اهالی قلم ما، خودی بجنبانند و تاریخ و تمدن را به صورت نوشتاری و کتاب بین مردم توزیع کنند، مردم با افتخار در دنیا حاضر می شوند.

 

بت کلیا با اشاره به جمله ای از حضرت مسیح (ع) بیان کرد: ایشان می گویند "اگر فرزندان سکوت کنند، سنگ ها به صدا در می آیند"؛ منظور همان تاریخی است که در قدیم بر روی سنگ و لوح می نوشتند. امروز اما کاغذ و کتاب جایگزین سنگ شده است که باید تمدن و تاریخ را بر روی آنها به یادگار گذاشت.

 

وی به برگزاری جشنواره هایی پیرامون فرهنگ و تاریخ ایران در هفته کتاب اشاره کرد و پیشنهاد داد: بجا است که در طول هفته کتاب از اندیشمندان کشورهای دیگر برای حضور در ایران و ارائه مقالاتی از آنها درباره تمدن ایران، دعوت شود که این مهم تاثیر بسزایی را در شناساندن فرهنگ و اندیشه ایران داشته باشد. همچنین برگزاری این نوع برنامه ها در راستای شعار "یادگار ماندگار" هفته کتاب محقق می شود.

 

وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: کاش در هفته کتاب برای تغییر دیدگاه افکار عمومی، عهدنامه امام علی (ع) که با اجداد ما آشوری ها منعقد شده و اصل آن در موزه چهلستون است را به چاپ برسانند تا مردم آن را بشناسند. این عهدنامه نوعی منشور بین‌المللی است که خودش فرهنگ و تاریخ است و دیدگاه‌های مثبتی را از دین اسلام نمایان می‌کند.

 

پرویز مظلومی:تبلیغات در زمینه کتاب خوانی تاثیر به سزایی در افزایش مطالعه دارد
مظلومی سرمربی سابق تیم فوتبال استقلال گفت: متاسفانه ما با محدودیت کتابخانه روبرو هستیم در صورتی که گسترش کتابخانه می تواند تاثیر به سزایی در بالا بردن سطح مطالعه افراد جامعه داشته باشد.


پرویز مظلومی سرمربی سابق باشگاه استقلال درباره پایین بودن سطح مطالعه گفت: متاسفانه سطح مطالعه در جامعه ما بسیار پایین است برای حل این مشکل باید ترویج کتاب خوانی را از دوران کودکی آغاز کنیم تا فرزندان ما از سنین پایین به خواندن کتاب علاقه پیدا کنند.


مظلومی در ادامه صحبت های خود افزود: تعداد کتابخانه در سراسر کشور بسیار محدود است در صورتی که گسترش کتابخانه ها می تواند در بالا بردن سطح مطالعه افراد جامعه بسیار موثر باشد. همچنین تبلیغات در زمینه کتاب خوانی می تواند تاثیر به سزایی بر سطح جامعه بگذارد و این آگاهی و فرهنگ را به افراد بدهد که با توجه به علاقه مندی های شخصی می توانند کتابی مناسب سلیقه و ذائقه خود پیدا کنند و آن را مورد مطالعه قرار دهند.


وی در پایان صحبت های خود اظهار کرد: در این اواخر کتاب با مضامین اجتماعی مطالعه نکردم و تنها در زمینه روانشناسی ورزش و مربی گری کتاب هایی را مورد مطالعه قرار دادم.


محمدرضا سرشار:برگزاری "هفته کتاب" در ایران نشان‌دهنده توجه بانیان فرهنگی کشور است
یک نویسنده گفت: برگزاری "هفته کتاب" بیانگر اهمیتی است که بانیان فرهنگی کشور برای کتاب و کتاب‌خوانی قائل هستند.


محمدرضا سرشار عضو و نماینده تشکل‌های اهل قلم هیئت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات ناشران ،درباره برگزاری "هفته کتاب" اظهار کرد: اختصاص روزها یا هفته‌های ویژه به برخی مقوله حداقل بیانگر دو موضوع است؛ اول اینکه آن موضوع به اندازه کافی در جامعه هدف رایج نیست و بنابر این ما با این روش‌ها سعی داریم توجه مردم را به موضوع جلب کنیم. از زاویه دیگر می‌تواند بیانگر اهمیتی باشد که بانیان فرهنگی کشور برای آن مقوله خاص قائل هستند.


وی با تاکید بر این که دو علت فوق برای برگزاری "هفته کتاب" در ایران، مورد توجه است، گفت: ما نه در مقایسه با برخی از کشورهای اسلامی و یا کشورهای اروپایی –که ما وضع مطالعه‌مان از بسیاری کشورها بهتر است- بلکه در مقایسه با انتظاری که از یک ملت انقلابی پیشرو با فرهنگی پیشرفته می‌رود، کمبود داریم و نیازمند پیشرفت بسیاری از لحاظ کمی و کیفی در مطالعه و کتاب‌خوانی هستیم.


بنا بر گزارش ستاد خبری بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ، سرشار ادامه داد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بوده و بنیانگزار انقلاب و دیگر سران نظام، عمدتا چهره‌های فرهنگی بوده‌اند؛ یعنی هم کسانی که انقلاب را راه انداخته‌اند فرهنگی بوده‌اند و هم نگاهشان به انقلاب، فرهنگی بوده است. پس در این   انقلاب به دنبال ابزارهای تعمیق ارزش‌ها هستند. بعد از گذشت 33 سال نیز طبیعی است که مسئولان فرهنگی تلاش دارند به کتاب به عنوان ابزار انتقال و تعمیق فرهنگ توجه داشته باشند.


بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار "یادگار ماندگار" از 20 تا 27 آبان  سال جاری در سرتاسر کشور برگزار می‌شود
پایان پیام/
 

کد خبر 194850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha