مساجد بستر مناسبی برای فرهنگ سازی مسائل روز جامعه است

نماینده مردم ساری ومیاندرود درمجلس شورای اسلامی به نقش مساجددر فرهنگ سازی مسائل روزجامعه اشاره کردو گفت: مساجدمهم ترین پایگاه درراستای تحقق منویات مقام معظم رهبری درزمینه اقتصادی ومبارزه باشبیخون فرهنگی است.

سید رمضان شجاعی، نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، امروز(24آبان) به خبرنگار شبستان گفت: مساجد مهم ترین پایگاه در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصادی و مبارزه با شبیخون فرهنگی است.

وی ادامه داد: طبق منویات مقام معظم رهبری نباید مساجد را دولتی کنیم زیرا این امر از قدیم الایام در بین آحاد جامعه مرسوم بوده و اهالی و مردم در ساخت و تعمیر مساجد همچنان پیش قدم بوده اند و این خود از استحکام باورهای دینی و قلبی مردم حاصل می شود.

شجاعی، بیان کرد: مسجد مهمان خانه خدا در زمین، جایگاه نزول برکات و خیرات آسمانی، خانه راز و نیاز، عشق و محبت، صفا و صمیمیت، ایثار و رحمت، تجلی بهشت خدا در زمین، محل آرامش موحدان است و مکان آن، بهترین قطعات زمین و فرشتگان، با اهل آن همنشین هستند.

وی اظهار کرد: چشمه زلال مبارزه بر ضد باطل در طول تاریخ از مسجد جوشیده است و هسته اساسی تشکیلات انقلاب اسلامی و یکی از عناصر مهم در پیروزی انقلاب، احیای مجدد مسجد و تمام ابعاد عملکردی آن بود به همین دلیل است که دشمنان از مساجد به عنوان مراکز نیرومند پشتیبانی انقلاب و ستاد عملیاتی رهبر انقلاب اسلامی در هراس بوده و بارها مساجد را آماج حملات خود قرار داده اند و هم اینک نیز دشمنان داخلی و خارجی در صدد دور کردن مردم به ویژه جوانان از مساجد هستند.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، افزود: محور همه مساجد امامت و پیشوایی در مسجد است که به عنوان مهم ترین مسئله در ساختار و پیکره این مکان مقدس مطرح است و کوچک ترین غفلت ولو جزئی، سرانجام به لوث شدن هدف کلی و پایمال گشتن مقصد نهایی منجر می شود.

وی ابراز کرد: یک بحث بسیار مهم در مسجد، مدیریت و امامت آن است که این رسالت ویژه و مهم - امامت در نماز - نوعی رهبری و پیشوایی محسوب می شود و لازمه آن این است که امام جماعت در حد خود واجد کمال، خصال، روحیات و عملکردهای پسندیده ای باشد که همان کمالات در سطح بالاتر برای رهبری صالح جامعه اسلامی مطرح می شود.

شجاعی تصریح کرد: مساجد تنها برای ادای فرایض دینی نبوده بلکه علاوه بر پایگاه، تجمع طبقات گوناگون اجتماع برای ادای وظایف شرعی و دینی همواره پایگاهی برای استفاده های علمی، فرهنگی، آموزشی و غیره برای جوانان مطرح بوده و همانگونه که مساجد، محل تصمیم گیری های سیاسی و شروع بسیاری از حرکت های اسلامی و نهضت ها است در مقابل، روزی که ارتباط با دین و مساجد ضعیف یا قطع شود، ضعف و ناتوانی و شکست را برای ملت ها به دنبال خواهد داشت.


وی ادامه داد: چنانچه در مساجد فعالیتی در حوزه های فرهنگی، عمرانی و اجتماعی ایجاد شود برای حل این مسائل قبل از نگاه به اطرافیان سعی می شود با استفاده از توانمندی ها و استعدادهای خود مسجد این مسائل حل و بررسی شود.


وی یادآور شد: ارتباط مستمر مردم با مساجد می تواند یکی از دلایل دیگر برای فرهنگ سازی مسائل روز جامعه در این مراکز مقدس باشد.

 

شجاعی با اشاره به اینکه ایجاد فرهنگ استفاده از کالای داخلی و عدم خرید و استفاده از کالاهای خارجی می تواند از مساجد آغاز شود، گفت: برای نشان دادن توانایی اعضای مساجد در زمینه تحقق شعار سال می توان از ابزارهای مختلفی استفاده کرد.

 

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تاریخ انقلاب اسلامی نیز مساجد نقش سازنده و مؤثر خود را در تقویت ایمان به هدف و همچنین گردآوری طبقات گوناگون مردم، به ویژه جوانان ایفا کردند، یادآور شد: وظیفه امام جماعت بسیار گسترده تر از تشکیل یک نماز جماعت تعریف شده چرا که استقامت هر مسجد و اهل مسجد بستگی به امام جماعت آن دارد.


وی عنوان کرد: گاه عدم شایستگی امام جماعت، موجب انحراف و دوری جماعتی از مسلمانان از مسیر حق می شود و همچنین با توجه به نقش آفرینی عمیق دین در ایجاد تشکل های اجتماعی است که موجب شده تا اسلام در ابتدای نظام دهی سازمان دینی خود، تأسیس مرکز تجمع عمومی مسلمانان را با نام «مسجد» در اولویت قرار داده و اجتماع در آن را به نیکوترین وجه ستوده و تأکید های بسیاری را در راستای حفظ این سنگرهای توحیدی ابراز داشته است.

شجاعی اذعان کرد: عامل دیگر در جذب جوانان به مسجد، برخورداری از علم و دانش روز است و در دورانی که روزگار سرعت اطلاعات و ظهور و هجوم فرهنگ ها و اندیشه های مختلف است، روحانی مسجد باید از علوم و ادبیات روز آگاه باشد تا بتواند مشکلات فکری جوانان را پاسخ گوید.

وی اضافه کرد: امام جماعت پیش از اینکه درباره جلب جوانان به مسجد و برقراری ارتباط با وی اقدام کند باید به طور کامل از نیازها و روحیات، ارزش‌ها، خواسته‌ها، سلیقه‌ها، توانمندی‌ها و آسیب‌هایی که جوان را تهدید می کند و راه‌های رویارویی با آن آگاه باشد در این صورت می‌تواند فعالیت‌ها و برخوردهای خود را با جوانان به شکلی تنظیم کند که علاوه بر رفع نیازهایشان، آنان را به مسجد بکشاند در غیر این صورت، امید زیادی برای موفقیت امام جماعت در جذب جوانان به مسجد وجود ندارد.

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی دیگر عوامل جذب جوان به مسجد را جوان گرایی دانست و گفت: به تجربه دیده شده، مساجدى که امام جماعت جوان و پرشورى دارد در جذب جوانان موفق‏تر بوده‏اند که در این رابطه لازم است تحولى در سیستم مدیریتى مساجد به وقوع پیوندد و فرهنگ جوان گرایى در اداره مساجد نهادینه شود و جوانان در کنار سالمندان در هیئت امناى مساجد راه یابند.


 

پایان پیام/

کد خبر 194844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha