به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، سند ثبت ملی آیینهای عزاداری بازار تاریخی تبریز، عصر روز گذشته (23 آبان) رونمایی شد.
این آیین که با عنوان "مراسم تاسوعا و عاشورا در تیمچه مظفریه تبریز" در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده است، همه ساله در روزهای نهم و دهم محرم با شرکت 27 دسته عزاداری از نقاط مختلف شهر تبریز و با شکوه و عظمت خاصی برگزار میشود.
احمد علیرضا بیگی، استاندار آذربایجان شرقی، دراین مراسم گفت: بهترین مناسبتهای تقویم ما با فرهنگ شهادت عجین شده و این فرهنگ ریشه در عاشورای امام حسین (ع) دارد که ضامن بقا و استمرار انقلاب اسلامی بوده و دشمنان به هیچ وجه قادر به از بین بردن آن نیستند.
وی با اشاره به نقش عزاداری حضرت امام حسین(ع) در همبستگی ملت ایران، گفت: در همه جای ایران هر قومی با زبان و رسوم خاص، مراتب دلدادگی خود را به خاندان عصمت و حماسه عاشورا نشان می دهد و همین عزاداریهاست که اقوام مختلف ایرانی را به هم متصل کرده است.
علیرضابیگی با بیان اینکه عشق به ائمه اطهار (ع) در بین تمام اقوام ایرانی موج میزند، افزود: دلبستگی ملت ایران به اهل بیت (ع) عامل برتریساز و پیروزی این ملت در میدانهای مختلف است و دفاع مقدس بهترین شاهد و گواه این مدعاست.
علیرضابیگی خاطرنشان کرد: این فرهنگ در عرصه جهاد علمی و خودکفایی نیز خودنمایی میکند و دانشمندان ما در این عرصه مورد غضب و کینه دشمنان قرار میگیرند.
وی اظهار کرد: کشورهایی که آزادی و پیشرفت را در پرتو وابستگی به بیگانگان جستجو میکنند غافل از این که ملت ما این آزادی را در سایه پرچم عاشورا و علم حضرت ابوالفضل (ع) به دست آورده است و تا زمانی که این علم برپا باشد هیچ نیازی به بیگانگان نخواهیم داشت.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ثبت ملی آیین عزاداری بازار تبریز، خاطرنشان کرد: ثبت ملی این آیین سنتی در شهر تبریز به عنوان اولین پایتخت تشیع نقطه درخشانی در تاریخ این بازار خواهد بود.
وی افزود: بازار تبریز همان طور که در بسیاری از حرکت های تاریخی پیشتاز بوده در آیینهای عزاداری هم توانسته سبک و شیوه برجستهای را به نمایش بگذارد و این آیین معنوی باید برای نسلهای آینده بازگو شود.
تراب محمدی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه مراسم های سنتی عزاداری باید به نسل های بعدی انتقال یابد، گفت: سوگواریهای بازار جهانی تبریز از جمله عزاداریهای سنتی و اصیل است که طی سالیان دراز اصالت خود را حفظ کرده و در در پنجمین همایش ملی شورای سیاستگذاری ثبت میراث فرهنگی در فهرست میراث ناملموس آثار ملی به ثبت رسیده است.
همچنین در پایان این مراسم از برترین های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی و مداحان پیشکسوت استان با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما