به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان مرتضی افراسیابی در سفر دو روزه خود جهت بررسی گونه جدید پرورش ماهی در استان سمنان در گفتگو با خبرنگار ان گفت: 60 هزارتن از تولیدات آبزیان در کشور به به کشورهایی نظیر عراق، آذربایجان و ارمنستان و... صادر می شود.
افراسیابی ادامه داد: با توجه به اهمیت کود شیمیایی در تولید ماهیان گرمابی، نیاز آبزی پروران به کود شیمیایی سالانه بین 38 تا 42 هزار تن پیش بینی میشود که این نیاز هر سال برای استفاده از سهمیه کود شیمیایی یارانهای به مراجع ذیربط در وزارت جهاد کشاورزی (معاونت بهبود تولیدات گیاهی) منعکس میشود تا متناسب با میزان یارانه و موجودی کود شیمیایی این نهاده در اختیار آبزی پروران قرار گیرد.
مدیرکل دفتر توسعه منابع آبزی و ماهیان آب شیرین شرکت شیلات ایران با بیان اینکه بیش از 285 هزار تن انواع ماهی در کشور پرورش یافته است، افزود: این مقدار تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل 18 درصد رشد دارد.
وی افزود: از این مقدار تولید 123 هزار تن ماهیان سردآبی و مابقی گرمابی است و امسال 134 هزار تن ماهیان زینتی نیز در کشور تولید شده است.
افراسیابی با اشاره به هدف گذاری برنامه پنج توسعه برای رسیدن به تولید یک میلیون تن آبزی، افزود: پیش بینی تولید آبزیان امسال در کشور 670 هزار تن است که با برنامه ریزی باید به این هدف برسیم.
مدیرکل دفتر توسعه منابع آبزی و ماهیان آب شیرین شرکت شیلات ایران با اشاره به عقد تفاهم نامه بین شیلات و معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی ادامه داد: استفاده از استخرهای ذخیره آب کشاورزی علاوه بر افزایش تولید آبزیان و ایجاد درآمد برای کشاورزان، باعث استفاده از آب غنی شده برای کشاورزی و افزایش 20 درصدی محصولات کشاورزی خواهد شد.
وی اضافه کرد: برای توسعه شیلات به حمایتهای بخشهای زیست محیطی، آب و بخش بازار نیاز است.
مدیرکل دفتر توسعه منابع آبزی وماهیان آب شیرین شرکت شیلات ایران با اشاره به فعالیت هشت هزار مزرعه آبزی پروری در کشور اظهار داشت: این مزارع برای 50 هزار نفر نیز اشتغال زایی داشته است.
وی با بیان اینکه تا 75 درصد هزینه سرمایه گذاری برای تولید آبزیان از طریق تسهیلات و منابع بلاعوض تامین می شود، افزود: پرورش گونه تیلاپیا که سازگاری مطلوبی با کم آبی، بدآبی و بیماری های مختلف دارد در استان های کویری کشور هدف گذاری شده است.
مدیرکل دفتر توسعه منابع آبزی و ماهیان آب شیرین سازمان شیلات گفت: برنامه راهاندازی استخرهای دو منظوره در اراضی کشاورزی که از چاه آب تغذیه میشوند در چارچوب توسعه آبزیپروری در کشور صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: کشاورزانی که دارای چاههای کشاورزی هستند میتوانند از این فرصت استفاده کرده و با مراجعه به ادارات شیلات استان خود از سودآوری اقتصادی بهرهمند شوند.
مدیرکل دفتر توسعه منابع آبزی و ماهیان آب شیرین سازمان شیلات با اشاره به تولید کورکودیل، زالو و قورباغه به دلیل خواص طبی و پزشکی در کشور، از پیش بینی تولید 14 هزار تن میگو در سالجاری خبر داد و افزود: 40 هزار مزرعه در کشور به تولید خاویار به عنوان گونه ماهی بومی می پردازند.
مدیرکل دفتر توسعه منابع آبزی وماهیان آب شیرین شرکت شیلات ایران گفت: تولید آبزیان در کشور تا پایان برنامه پنجم به400 هزار تن درسال می رسد.
پایان پیام/
نظر شما