غلامرضا یاوری، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اصفهان در حاشیه برگزاری سومین همایش تجلیل از فعالان نهضت مطالعه مفید شهرستان گلپایگان که در سالن اجتماعات کتابخانه آیت الله محمدی برگزار شد، در گفتگو با خبرنگار شبستان، بیان کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی تا سال 1388 فقط 70 هزار نفر عضو کتابخانه های عمومی بودند و از سال 1388 تا پایان مهر 1391 تعداد اعضای کتابخانه های عمومی به 225هزار نفر رسید و این بدین معناست که رشد تعداد اعضای کتابخانه ها به طور متوسط سالانه 50 هزار نفر افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اصفهان اظهار کرد: همچنین طی سه سال گذشته رشد بالای امانت کتاب و رشد مراجعه به کتابخانه ها را شاهد بوده ایم.
*ازچرخه خارج شدن 3هزار جلد کتاب در گلپایگان
وی با بیان اینکه قبلا عمرمفید کتاب ها در کتابخانه ها به 10الی 15 سال می رسید، بیان کرد: در حال حاضر عمر مفید کتاب ها به یک تا چهار سال رسیده و این امر نشان دهنده این است که کتاب ها بیشتر امانت داده می شود و مستهلک می شوند، در سال گذشته 3هزار جلد کتاب از چرخه کتابخانه های گلپایگان خارج شد.
*اهدای 150 هزارجلد کتاب توسط خیرین
یاوری در بخش دیگری از سخنانش اظهارکرد: در سال گذشته 150هزار جلد کتاب توسط خیرین به کتابخانه های عمومی اهدا شده است که این مقدار اهدای کتاب در نوع خودش بی سابقه است و نشان دهنده فرهنگ اهدای کتاب در بین مردم دارد.
*عضویت بیش از 10 هزار گلپایگانی در کتابخانه ها
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اصفهان در ادامه به وضعیت کتابخانه های گلپایگان طی سالهای 88 تا91 اشاره کرد و افزود: در سال 1388 ،2هزار و 500 عضو کتابخانه های عمومی گلپایگان بودند که این تعداد تا پایان مهر 1391 به 10 هزار و 200 نفر رسیده است و این رقم از رشد 3.5 برابری خبر می دهد.
یاوری تاکیدکرد: در سال 1388 سه درصد مردم شهرستان عضو کتابخانه ها بودند و این رقم در حال حاضر به 11.5درصد افزایش پیدا کرده است و نشاندهنده این است که شهرستان گلپایگان 4.5 برابر از برنامه 1404 جلوتراست.
*1.5جلد کتاب به ازای هرگلپایگانی
وی با تاکیدبر اینکه هر چهار سال یکبار سرانه کتاب افزایش پیدا می کند، تصریح کرد: در سال 1395 به ازای هر نفر باید دو جلد کتاب وجود داشته باشد و در سال 1400 سه جلد و در سال 1404 چهارجلد به ازای هرعضو باید کتاب افزایش یاید و این در حالی است که در شهرستان گلپایگان 1.5 جلد کتاب برای هر نفر داریم بنابراین از برنامه پیش بینی شده هم فراتر قرار داریم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اصفهان با اشاره به اینکه اگر بسترهای فیزیکی و کمی و کیفی مطالعه افزایش پیدا کند، مردم به خوبی استقبال می کنند، افزود: بوروکراسی اداری و موانع ورود به کتابخانه ها برداشته شده است و کتابخانه های عمومی آماده دریافت کتاب از اهدا کنندگان و خیران هستند تا کتابها را دراختیار همگان قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما