به گزارش خبرنگار شبستان، سردار بکایی جانشین وزیر دفاع با اشاره به شعار این همایش که دانشمندان پارسا است، گفت: این دانشمندان باعث تحولات عمیق علمی در ایران و جهان شدهاند و دانشمندانی که برای رضای خدا کار کردهاند برکات بیشتری را در این عرصه به وجود آوردهاند.
وی با اشاره به دستاوردهای علمی جمهوری اسلامی ایران در عمر 30 ساله انقلاب گفت: ما از نظر علمی پیشرفتهای شگرفی کرده و توانمندیهای زیادی به دست آوردهایم که آنها را مدیون شهدایی همانند شهید حسن تهرانیمقدم هستیم. گروهی از این دانشمندان نیز در قید حیاتاند و فعالیتهای علمی خود را برای ارتقای عزت جمهوری اسلامی ادامه میدهند و ما امروز به لطف آنها شاهد پیشرفتهای بزرگ علمی هستیم.
بکایی افزود: در طول این 30 سال با تمام تحریمها و مشکلاتی که نظام جمهوری با آن مواجه بوده فاصله زیاد علمی را نسبت به قبل از انقلاب در مدت زمانی کوتاه طی کردهایم.
وی با بیان این مطلب که صنعت ما پیش از انقلاب تنها به مونتاژ اکتفا میکرد، گفت: در آن زمان به دلیل نبود امکانات داخلی اساتید دانشجویان را تشویق به ترک کشور میکردند اما در حال حاضر ما قدرت دستیابی به تمام علم دنیا را داریم.
وی با اشاره به شرایط کشور در زمان جنگ گفت: ما در شرایطی وارد جنگ شدیم که بسیاری از تسلیحات داخلی را نمیشناختیم و نحوه بکارگیریشان را نمیدانستیم؛ در طول جنگ بسیاری از توانمندیها و موقعیتهایی که فکرش را نمیکردیم خود را نشان داد و لطف الهی شامل حالمان شد.
بکایی افزود: در تمام دنیا 500 سال رنسانس علمی داشتهایم و حاصلاش پیشرفت علمی فعلی دنیا است و ما در این 30 سال به پیشرفتی دست یافتیم که در برخی مدارج علمی رتبه پنجم دنیا را داریم.
وی در ادامه افزود: ما در کنار دانشمندانی که فعالیت میکنند باید نهادهای تحقیقاتی مشخصی داشته باشیم که مجموعه آنها با نظام نوآورانه باز بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن فاصله ایده تا تولید محصول را طی کنند و در این نوآوری هر بخش مسئولیتی خود و جایگاه مشخصی دارد که اگر از آن خارج شود راندمان مورد نظر به دست نخواهد آمد.
وی درباره نوآوری در بحث دفاعی کشور گفت: ما چهار بخش نوآوری دفاعی داریم که اولین آن مرکز نوآوری در بخش دفاع است که کارش مقابله با تهدیدهای کشور است، مرکز دوم مرکز نوآوری است که با توجه به تغییرات فناوری دنیا سعی میکند سامانههایی را وارد سیستم کند تا بتواند به صورت پدافندی عملکرد مناسبی داشته باشد. بخش دیگر دفاتر طراحی هستند که کارشان رساندن طراحی به ایده و حمایت آن تا تولید محصول است؛ بخش بعدی مراکز توزیع فناوریاند که موظفاند فناوریهای مورد نیاز را فراهم کنند و مراکز پژوهش علم و فناوری آخرین بخش است که سعی میکند یک فناوری را در سطح بالای علمی تحقیقاتی کرده و عملی کند.
وی افزود: دستگاههای اجرایی وظیفه اول و دوم را بر عهده دارند و توزیع فناوری بخش مشترکی بین دانشگاهها و دستگاههای اجرایی است، مراکز پژوهش علم و فناوری مختص دانشگاه است تا در ارتقای فناوری دیگر منتظر سفارشدهندهای نباشد و به صورت مستقل عمل کند.
پایان پیام/
نظر شما